פרווה שיתוף | מתכון לקוגל תפו"א הנמכר בישיבה (המשך לצ'ולנט)

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כהמשך לנושא הזה ביקשו שאני יעלה גם את שאר הדברים (מאמין שאני לא מחדש הרבה)
אז הנה הקוגל
מספיק לתבנית ח"פ אחת ענקית
הרכיבים
20 תפו"א גדולים/25 בינונים וקטנים (אני חושב שזה שק של 5 קילו אולי קצת פחות)
4 בצלים גדולים
כוס שמן
10 ביצים מדיום
פלפל שחור (7 גרם - אני שם לפי העין)
מלח (20 גרם - כנ"ל)
40 גרם אבקת מרק עוף (אני אישית חושב שה"דגש" של קנור הורס מוצרים אז תקחו אבקת מרק עוף ולא דגש בטעם)

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל220 מעלות
שמים את כל הרכיבים למעט התפו"א והבצלים בקערה גדולה ומערבבים היטב (לקבל חתיכת קוגל עם גוש פלפל שחור או מלח באמצע יכול להיות ממש לא נעים)
לוקחים את הבצלים ועוד 5 תפו"א וטוחנים לגמרי בבלנדר
את שאר התפו"א עושים בסכין שמיועד לקוגל (שעושה אטריות)
מכניסים הכל לקערה ומערבבים היטב
שימו לב לא להשאיר את התפו"א אחרי הבלנדר אפילו כמה דקות ללא הביצים הם נהיים חומים וזה ממש פוגע בטעם
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לשעתיים
ניתן תמיד להמשיך את האפייה על 100 מעלות רק מלמטה או להעביר לפלטה (עושה את זה "אוברנייט" לאלו שאוהבים)
אם אתם מגישים את זה ביחד עם רוטב של עוף (בליל שבת) אז אולי כדאי לוותר על אבקת המרק כי היא נותנת טעם בפני עצמה (עדיין זה יהיה טעים)
בתיאבון (תעדכנו איך יצא)
הנה תמונות
 

קבצים מצורפים

  • IMG_8767.JPG
    IMG_8767.JPG
    6.7 MB · צפיות: 333
  • IMG_8768.JPG
    IMG_8768.JPG
    7 MB · צפיות: 341

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
כהמשך לנושא הזה ביקשו שאני יעלה גם את שאר הדברים (מאמין שאני לא מחדש הרבה)
אז הנה הקוגל
מספיק לתבנית ח"פ אחת ענקית
הרכיבים
20 תפו"א גדולים/25 בינונים וקטנים (אני חושב שזה שק של 5 קילו אולי קצת פחות)
4 בצלים גדולים
כוס שמן
10 ביצים מדיום
פלפל שחור (7 גרם - אני שם לפי העין)
מלח (20 גרם - כנ"ל)
40 גרם אבקת מרק עוף (אני אישית חושב שה"דגש" של קנור הורס מוצרים אז תקחו אבקת מרק עוף ולא דגש בטעם)

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל220 מעלות
שמים את כל הרכיבים למעט התפו"א והבצלים בקערה גדולה ומערבבים היטב (לקבל חתיכת קוגל עם גוש פלפל שחור או מלח באמצע יכול להיות ממש לא נעים)
לוקחים את הבצלים ועוד 5 תפו"א וטוחנים לגמרי בבלנדר
את שאר התפו"א עושים בסכין שמיועד לקוגל (שעושה אטריות)
מכניסים הכל לקערה ומערבבים היטב
שימו לב לא להשאיר את התפו"א אחרי הבלנדר אפילו כמה דקות ללא הביצים הם נהיים חומים וזה ממש פוגע בטעם
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לשעתיים
ניתן תמיד להמשיך את האפייה על 100 מעלות רק מלמטה או להעביר לפלטה (עושה את זה "אוברנייט" לאלו שאוהבים)
אם אתם מגישים את זה ביחד עם רוטב של עוף (בליל שבת) אז אולי כדאי לוותר על אבקת המרק כי היא נותנת טעם בפני עצמה (עדיין זה יהיה טעים)
בתיאבון (תעדכנו איך יצא)
הנה תמונות
תודה
זה חידוש בשבילי, שתפוח אדמה שקיבל צבע חום, הוא לא טעים!

כמה ההשפעה של אבקת מרק?

ועוד חידוש זה לטחון 5 תפוחי אדמה לגמרי.
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
תודה
זה חידוש בשבילי, שתפוח אדמה שקיבל צבע חום, הוא לא טעים!
בדוק (ואם זה קיבל צבע חום כשזה לא טחון אז זה באמת לא כזה משפיע כי כל הפנים בסדר אבל אחרי טחינה הכל נהיה חום וזה פשוט לא טעים)
כמה ההשפעה של אבקת מרק?
ממש מוסיף הרבה
ועוד חידוש זה לטחון 5 תפוחי אדמה לגמרי.
תנסו זה ממש מוצלח
 
נערך לאחרונה ב:

יבר

משתמש מקצוען
ראשית, תודה רבה !
מחכים ומעשיר !

לגבי הקוגל הערה ושתי שאלות :
* אולי כדאי לרסק את הבצלים ו 5 תפו"א יחד עם שאר החומרים ואז הערבוב יהיה מושלם.
* האם לאפות פתוח או מכוסה ?
* האם מדובר על תבנית ח"פ ענקית פשוטה או שזה כמות לתבנית ענקית גסטרונום שהיא גבוהה יותר ?

שוב תודה !
יש עוד מתכונים בהמשך ?
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ראשית, תודה רבה !
מחכים ומעשיר !

לגבי הקוגל הערה ושתי שאלות :
* אולי כדאי לרסק את הבצלים ו 5 תפו"א יחד עם שאר החומרים ואז הערבוב יהיה מושלם.
לא חושב שנצרך (אפילו עדיף שלא כדי שלא יעלם שם איזה גוש פלפל שחור)
פשוט תערבבו את הרכיבים עד שהכל שווה ואז תכניסו את הרסק ותערבבו
* האם לאפות פתוח או מכוסה ?
פתוח
* האם מדובר על תבנית ח"פ ענקית פשוטה או שזה כמות לתבנית ענקית גסטרונום שהיא גבוהה יותר ?
ח"פ ענק רגיל (לא גסטרונום)
שוב תודה !
יש עוד מתכונים בהמשך ?
כרגע לא
יש הרינג ארבעס ובובעס אבל אני לא בטוח שזה יוצא הכי טעים וגם לי לא תמיד יוצא אותו טעם ככה שבינתיים לא
המתכונים האלו אני יודע שהם טעימים לרוב הציבור
 

יבר

משתמש מקצוען
הכנתי לשבת.
יצא מ ע ו ל ה !
בעלי טען שזה הקוגל הכי טוב מכל מתכוני הקוגל שניסיתי.
ישר כח !
 

אביס

משתמש חדש
כהמשך לנושא הזה ביקשו שאני יעלה גם את שאר הדברים (מאמין שאני לא מחדש הרבה)
אז הנה הקוגל
מספיק לתבנית ח"פ אחת ענקית
הרכיבים
20 תפו"א גדולים/25 בינונים וקטנים (אני חושב שזה שק של 5 קילו אולי קצת פחות)
4 בצלים גדולים
כוס שמן
10 ביצים מדיום
פלפל שחור (7 גרם - אני שם לפי העין)
מלח (20 גרם - כנ"ל)
40 גרם אבקת מרק עוף (אני אישית חושב שה"דגש" של קנור הורס מוצרים אז תקחו אבקת מרק עוף ולא דגש בטעם)

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל220 מעלות
שמים את כל הרכיבים למעט התפו"א והבצלים בקערה גדולה ומערבבים היטב (לקבל חתיכת קוגל עם גוש פלפל שחור או מלח באמצע יכול להיות ממש לא נעים)
לוקחים את הבצלים ועוד 5 תפו"א וטוחנים לגמרי בבלנדר
את שאר התפו"א עושים בסכין שמיועד לקוגל (שעושה אטריות)
מכניסים הכל לקערה ומערבבים היטב
שימו לב לא להשאיר את התפו"א אחרי הבלנדר אפילו כמה דקות ללא הביצים הם נהיים חומים וזה ממש פוגע בטעם
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לשעתיים
ניתן תמיד להמשיך את האפייה על 100 מעלות רק מלמטה או להעביר לפלטה (עושה את זה "אוברנייט" לאלו שאוהבים)
אם אתם מגישים את זה ביחד עם רוטב של עוף (בליל שבת) אז אולי כדאי לוותר על אבקת המרק כי היא נותנת טעם בפני עצמה (עדיין זה יהיה טעים)
בתיאבון (תעדכנו איך יצא)
הנה תמונות
אנשים שואלים לגבי טעמים כמה לשים
שמו לפי הטעם שלכם אתם אוהבים אבקת מרק שימו יותר אוהבים חריף שמו פלפל
ודרך אגב סוכר מוסיפ הרבה לתפו"א
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוכל ביתי בחיים לא יצא כמו מוסדי
למרות המתכון המדויק
אלא אם כן אתם משתמשים בסירי ענק, קצת שרופים ועדיף האלומיניום הדקיקים
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
@yakov ysrel
הכנו לפי ההוראות
(לא דייקנו בכמות השמן והביצים כי עשינו פחות תפו"א , אבל עשינו באופן יחסי)
ויצא משהו לא רגיל
ממש כמו מה שקונים ב20/25 שח בחנויות
ייש"כ

אגב, עשינו באינגליש קייק קצר ויצא מצוין
אחד השארנו באוברנייט על הפלטה עד לשבת בבוקר , ויצא מוצלח למרות שחלק בתחתית נשרף מעט (אולי זה המיוחד באוברנייט)


ממליצים לכולם!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה