שיתוף | חניכה גברית לחברי הפורום

כתב ומכתב

משתמש מקצוען
אתה בא הביתה בערב, גמור, רוצה ליפול על הספה. האשת חיל אומרת, לפני שתניח את הכובע יש מקק בחדר ה... "סגרתי את החדר. המקק מחכה לך".

טוב, יש הזמנה לקרב, מי לא הולך? התפקיד המסורתי של הגבר הוא להגן על משפחתו מפולשים זרים.

אתה ניגש לזירה עם מצ'טה (נעל ריחנית) ולהביור (K של כמה מאות כלשהם), פותח את הדלת בחשש, לוקח מטר אחורה להיות ערוך אם האויב ינקוט בטקטיקת התפרצות. סוקר את הרצפה מולך וסביבתה, ומתכונן לתרגיל התגלגלות ופריצה פנימה, מתכופף קצת לסקור את התקרה, אולי הוא מחכה לאמבוש מלמעלה. מחליק במהירות לחדר, משמיע קולות מוזרים, אולי הם יצליחו לחדור לטווח תדרי השמע של היצור המחריד הזה.

ואז אתה נכנס ברוב פאתוס ולא רואה כלום. סוקר בדקדקנות את כל הקירות, כלום, נאדה, אפס, גארנישט. אתה יודע שאין מצב שהוא פשוט קם והלך, אתה מתחיל להזיז רהיטים ומזנק לאחור ערוך עם כל הנשק.

בסוף, תמיד הוא יהיה מאחורי הארון הכי כבד, מפנה אליך את גבו, כאילו חושש ממשהו או מפחד, מצטנף בפינה, אבל בדיוק באותו רגע הוא קופץ שוב החוצה ונעמד בפוזה סתמית ומפחידה, בוהה מולך או מול הנעליים.

- - -

למה מפחדים ממקקים?

למקק יש משהו מרתיע בכך שהוא לא פועל לפי הכללים. זה לא חתול שבורח כשאתה מתקרב אליו, זה לא נמר שחושף שיניים כשאתה מתקרב אליו. הוא לא מסתכל לך בעיניים כדי להבין מי הולך על מי, הוא שופט אותך לפי אור וצל, המיחושים המגעילים רגישים לכל תזוזה שלך שמוסיפה להם עוד חצי לומן ואז הוא זז בתזזיתיות של שיכור ובמהירות שלא מביישת רץ ספרינט ומיד בולם בחדות כמו נהג פורמולה מהשורה הראשונה. אם לא הבנת את האיום הוא מנפנף בכנפיו המבחילים ומאיים להפוך את הקרב לתלת מימד, קבל מקק בפנים בHD ב-D3.

עכשיו בא השיא, עמידת הדום שאינה מושפעת מכלום, גם תרסיס ישר של K 300 לא יזיז אותו ביותר מכמה אינצ'ים. "מצחיקול אחד", הוא אומר, "אני אשרוד גם שואה גרעינית, גם אחרי פצצת האטום של האחמדינג'אד התורן אני אשאר לצפות בך בדיוק ככה. מהתקרה שתיהפך לשחורה, אני אסתכל על המקום שלך ואתהה לאן התאיידת קרוץ חומר שכמוך, נו אז יאללה זוז, אתה לא רואה שהפצצה בדרך?".

אתה רק נזכר בפצצה ומתחיל לתהות האם התיקן הגרמני הזה היה מדען שעזר לאיראנים ויודע משהו על יום הדין?

וזה רק מקק אחד. מה קורה כשאתה נופל לאזור שיש בו שני מקקים או אפילו שלושה! נניח מחסן טחוב, או איזה קרש מוזנח בגינה, או פתח ביוב שנאלצת לעבור לידו. אתה מרגיש כמו ילד שנפל לשכונה של גנגסטרים, הם מתפזרים ככה על המרחב, מקפצים על הברכיים ומסננים: בואנ'ה בואנ'ה ש'תעז להתקרב, רק לדבר, בוא נספר לך באיזה ג'ורה אנחנו חיים, מאיזה ג'יפה אנחנו ניזונים, אנחנו יכולים לשרוד שבועות וחודשים ללא מזון, בתכל'ס אנחנו חיים בלי כלום, כל הג'ורה זה רק בשביל הכיף, עכשיו בוא תתקרב לכאן!

- - -

מוקדש לכל הלוחמים שהוזנקו היום בצו 8 לרגל השרב.

גרפולוג

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
חווייתו של כל גבר.
כעין תעודת חניכה למעבר משנות הילדות אל עבר שנות הגבריות.

בהתחלה זה נשמע כמו:
"נראה אותך על מקק. אלוף."

אחר כך זה (אמור להיות) נשמע כמו:
"נראה אותך. על מקק אלוף"...

---
אינני יודע האם עוצמתו של הגבר היא, באפשרות לחסל את החסיל השחור הלזה,
או שמא דווקא, בעמידתו האיתנה מול חוסר האונים שלו עצמו, לאיתור מקומו של היצור...

אגב, המהדרין סוגרים אחריהם את הדלת, ומכים בנעליהם על הקירות להשמיע לכל מאן דבעיא, אודות לחימתם הנמרצת וחסרת הפשרות.

ולקינוח, ביציאה מן שדה הקרב, גם אם לא מצאת את העקרב, תמיד התשובה תהיה 'הרגתי אותו'! גם אם הוא מקפץ לו מעדנות בין הפוך לסדין....
מקסימום, יזעיקו אותך לקריאה 'נוספת'... אף אחד לא באמת מזהה את הפרצוף שלו.....

חתיכת שיתופיישן'....

יוני מקרוני

משתמש פעיל
אווך איזה יפי
עוד לא הגעתם לקטע של החברה קדישא
...
בינינו למי מפריע מקקים ועוד לרדוף אחריהם
לי לא!!
אבל רק בישביל השלום בית אני מתנדב להיכנס לקרב הזה.
אבל אז אני תמיד שואל
"נו מי מפנה את הנבלה"
"מי שהרג"
"אז פעם הבאה אני לא הורג"
"לאאאאאא"
"אז תפנו"
"לאאא"
הזירה נסגרת לסקרנים,
עד שבסוף אני נכנע פושט מדי קרב ולובש מדי ח"ק.
איך אמר האדמור שליטא,
"בבית אל תיהיה צודק תיהיה גברי."

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נדרש, טור ישן שלי.

סופו של...

חייו היו לא קלים כלל. וכה קצרים היו חייו!

הוא היה דחוי כל כך כל חייו, כה בלתי אהוד.
בכל מקום שבו הלך התעלמו ממנו, דרכו עליו. היו כאלה שהכו אותו.
דרכו עליו במגפיים, בנעליים, בסנדלים. הוא זכר במעומעם גם הרבה נעלי בית.
כעת- זקן וגלמוד, הוא החליט לסיים את חייו בקרב מפואר. קרב שינציח את שמו וחיתתו על כל אויביו.

הוא אסף את שארית כבודו המועט (לא היה לו הרבה, בקושי שקיק) התגבר על הרתיעה הטבעית, והציץ מן הפתח הסודי לעבר החדר הנקי. החדר שנוקה לכבוד שבת.
הוא בקושי הגיח מן החריץ, וכבר נעל כבדה אצה לעברו. הוא הסתיר את ראשו הגרום בחזרה, וביכה בכי מר את מחושו האהוב, שנמחץ תחת הנעל. הוא חש מחושים בליבו.

מאוחר יותר הוא שוב הציץ מן החריץ, ויצא לטיול נעים של בין הערביים בין המרצפות השטופות. בקושי הספיק לתפוס קצת שמש, וכבר מזג האוויר התקדר, הכל החשיך. הוא הבין ששוב עקרת הבית השליכה עליו מגבת, אגב זעקות שבר של ממש. הוא שמע ווווששש מאיים וראשו החל להסתחרר. אוי, לא. שוב התרסיס ההוא.

הוא הרשה לעצמו חיוכון עגמומי של אחד שיודע, וזחל החוצה באין רואים. הוא שמע רשרוש מחשיד מאחוריו וראה את המגבת (אדומה עם פרחים ירקרקים בלויים) עפה לעברו. הוא שינה כיוון בזריזות וגנח בעצב. הריח הציף אותו. ריח קשה מנשוא של קוטל תיקנים תיקני. הוא גנח בצער וירק דם. קיפל את המחוש הבודד שנותר לו והמשיך במנוסתו. הוא זכר היטב שבקצה החדר קיים חריץ נכסף חריץ אשר יוכל לספק לו מקום מפלט מהפליט, ואולי גם- מי יודע?- דרך מוצא מהחדר אפוף האדים הרעילים..

המרצפות הנקיות גרמו לו לקבס נוראי. הריח של התרסיס התערבב עם הריח המחליא של חומר הניקוי, והוא התחיל לראות מטושטש.

מאי שם נשמעה הצעקה: "כולם לבוא לראות את שלוימי דורך על הג'וק!" והוא ידע דבר אחד. הוא לא יתן לשלוימי את העונג הזה. הוא נס את מנוסת חייו. רץ כמו מטורף על הרצפה וטיפס על הקיר. זחל בפראות על קורי העכביש שהצטברו שם והתעלם מזעקות השבר של העכביש. בזווית עינו הוא הבחין בשערות מטאטא, וליבו קפא בקרבו: הם הביאו מטאטא! הם הולכים להכות אותו למוות. הוא מצץ מקרבו את כוחותיו האחרונים ורץ בחזרה אל החריץ. לפחות יזכה למות בשקט בחריצו, ולא בבושת פנים מול המשפחה הלועגת.

הוא אזר את כוחותיו האחרונים, הפיל את עצמו מהקיר בבת אחת והחל לדדות על הרצפה הבוהקת לעבר ביתו, חריצו האהוב.

הריח אפף אותו לחלוטין. ריח איום של לימון, של מוות.
מאי שם הוא ראה את מיכל התרסיס שוב מונף, והוא הוכה בהלם מהסילון המדוייק והאכזרי שהותז לעברו.
הוא גנח ורבץ על הרצפה, מנענע במחושו וברגליו בטראנס.
הוא פלבל בעיניו וייחל לנס.
הנס לא הגיע. ההפך, שלוימי הגיע.
שלוימי והנעליים.

הוא ראה את הנעל מתרוממת לעברו, ולא יכל לעשות מאומה. הוא בהה בה באימה צרופה, הביט בה עד שהיא התקרבה אליו. גדלה, גדלה, החשיכה את קו האופק- והוטחה בו. הוא מת במקום.
גופתו נקברה בפח האשפה.
אף אחד לא התאבל עליו.
אף אחד.
וככה חייו נגמרו, בדממה. כמו הרבה ג'וקים אחרים.
כי זה מה שהוא היה, ג'וק.
ג'וק.

נערך לאחרונה ב:

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
היטבת לתאר את הפסיכולוגיה מאחורי הפחד השחור.
(אישית אני לא אוהב כתיבה בסגנון של "אתה הולך..." זה לא גוף ראשון ולא שלישי.)

תודה על הטור!
ציטטה אהובה מתוך רבות:
פתח ביוב שנאלצת לעבור לידו. אתה מרגיש כמו ילד שנפל לשכונה של גנגסטרים, הם מתפזרים ככה על המרחב, מקפצים על הברכיים ומסננים: בואנ'ה בואנ'ה ש'תעז להתקרב,

אפשוטער איד

משתמש מקצוען
חזק ביותר!!!

באופן איש הקטע שהכי מרעיד אותי בלהרוג מקק לאחר שהוא צוחק על ההפצצה הגרעינית הלא מוצלחת שעברה עליו,
הוא הברירה האחרונה , לשסות בו נעל\כפכף כשהצעקות מהחדר השני גורמים לי להבין שאבוי לי ולנפשי אם אעז לחבוט בו בנעל זוגתי "לא - גם לא בישנות שלי אני משתמשת בהם בשטיפה"
לכן כברירת מחדל אחרונה אני נאלץ לשלוף את נעלי, מותש פיזית ונפשית, אומר "מלח מים" כסגולה להצלחה בירי מדויק, עוצם עין אחת, מכוון כצלף ותיק ואז זה בא...
הקראכץ'ץ'ץ'ץ' הזה של התמעכות המקק, שובר אותי סופית..

אפשוטער איד

משתמש מקצוען
ואם בסיפורי מעשיות על מקקים עסקינן, אז לא נוכל לשכוח את המעשיה הנוראה והפסק החלוט מבית האדמו"ר מקורצוויל לאחר שבוקי מזורי הגיע טרוף נשימה ושאלה בפיו על מקק הנמצא בביתו באיזור רגיש באמצע שטיפת הבית בערב פסח ונפשו בשאלתו ושלום ביתו בבקשתו האיך להיחלץ מהתסבוכת המסובכת.
מחד כלל ידוע נכלל בפרק ראשי אצל "היועץ" אין לעבור בשום פנים ואופנים באמצעה של השטיפה, ומאידך גם כן כלל כתוב בספר דברי הימים לבית מילצ'וב שמקק הנמצא בבית הדרים בו זוג נשוי חובה מיידית להרוג את המקק בכל האמצעים העומדים לרשותו וללא אזהרה...
אויש פרדוכס שכזה... חיזצ'מעייס...
הניח האדמו"ר מקורצוויל ראשו בין ידיו הרהר מספר רגעים ומיד פסק את פסוקו:
"ייהרג ואל יעבור"
וענו כולם ואמרו קדוש. קדוש. קדוש

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה