שיתוף ודיון | סערת שינוי השפה הרשמית בישראל

כתב ומכתב

משתמש מקצוען
לכל חברי הפורום "חובבי הלשון" (כנראה זהו ניסוח פשרה, בין "חובבי עברית" ל"חובבי לשון הקודש")
אחדשה"ט

שמעתי, ראיתי, וגם ידעתי, ותרגז בטני - לקול צללו שפתי (ת"מ)
בשלהי אוקטובר השתא הכריז משרד החינוך על "התכנית הלאומית להרחבה ולהעמקה של לימודי האנגלית", תחת הסלוגן "ישראל עוברת לאנגלית מדוברת".

לא שיש לי מידי הרבה סנטימנטים למדינת ישראל או סימפתיה אישית לתחיית השפה העברית, אך תמהני האם תחרות הרפורמות הבלתי נגמרת בין בנט (רפורמת החינוך, רפורמת התקנים, רפורמת התרבות, רפורמת הסרדינים, רפורמת סייעת שנייה, רפורמת הצהרונים, רפורמת 5 יחידות במתמטיקה, רפורמת 5 יחידות באנגלית, רפורמת הרפורמים) לבין כחלון (רפורמת הסלולר, רפורמת נטו למשפחה, רפורמת הסלולר, רפורמת הסלולר, הקמת המרכז לרפורמות ולמנהיגות, רפורמת הסלולר, רפורמת הסלולר, רפורמת הסלולר, רפורמת הסלולר) מצדיקה להשליך לפח המיחזור של ההיסטוריה את כל התוצאות הברוכות של הדיבור בשפה 'עברית'.

הרעיון כל כך מסעיר שהוא העלה בי כמה מחשבות לנקודה.

1. מצד אחד, אחרי ששינו שמם לשלל הברות חסרות פשר, ואת לבושם לשלל בדים משועבדי אופנה חסרת פשר וטעם, האם הגיע השלב של "שינו לשונם"? והאם אחרי שיעקרו את מהפכת אב"י באמצעות "ישראל עוברת לאנגלית מדוברת", ימשיכו למימוש חלזונו של בז"ה באמצעות הסלוגן "ישראלי'נה עוברתי'נה לארח'נטינה"...

2. מצד שני, אולי המעבר לאנגלית מדוברת יעשיר את לשונו של דור הקומיקס והאימוג'ים. אחרי הכל, דיבור באנגלית עילגת עשוי להיות עדיף על פני התווטספות בשפה כתובה + תיכון שגיאות אוטומטי.

3. במחשבה שלישית, בליל שמחת תורה תשל"ד הורה הרבי מחב"ד זצוק"ל לשורר את פיוט "האדרת והאמונה" במנגינת ההמנון הצרפתי "לה מרסייז", בחורף תשל"ה ביקשה ממשלת צרפת להחליף את ההמנון הרשמי ולבסוף הוכרע לשנותו במעט. בשבת וישב תשנ"ב הסביר זאת הרבי, שלאחרי שהעלו את הניגון לקדושה, הרגיש זאת למעלה השר של צרפת, וזה גרם למטה לשנות את הניגון, מצד ההרגשה שהניגון שייך לתחום הקדושה.
כיוצא בדבר אתה אומר, כי משעה שגם רובי הקהילות החסידיות החלו לזנוח את האידיש ולזלוג לכיוון שפת לשון הקודש ברמת הדיבור היומיומית, הרגיש זאת למעלה השר של עברית, וזה גרם לישראלים לשנות את שפתם, מצד ההרגשה שהעברית הועלתה לתחום לשון הקודש.

4. בדור שבו כל בעל עסק מרגיש חובה לקרוא לעסק באנגלית, כשכל גרפיקאי, פרסומאי, פיאנית, עורכת וידאו, טכנאי, ועוד ועוד, כולם משתמשים במילים לועזיות, בכתיב לועזי, אולי הגיע הזמן לוותר על עברית?

5. תכל'ס, תראו את בנט, הייטקיסט שעשה אקזיט לא רע. איך הייתם כותבים את המשפט הזה בעברית, אה? היי פייב!

צדוק

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הטור מאוד מצא חן בעיני. הכתיבה מאוד זורמת, יפה ואירונית.איך אומרים אירונית בעברית?...

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
למה חברים?
מה רע בה באנגלית?
להזכירכם כי מי שכתב את העברית לא היה צדיק גדול..
ולא יקרה כלום אם כמה יהודים טובים ילמדו לקלל גם באנגלית.. (שלפחות יבינו בעולם שלזה התכוונו.. ולא ינחשו סתם בעלמא..)
על כל פנים אין כמו עברית,
רק תגידו לי איך מקללים באנגלית את הקללה הכי יפה בעברית "שתהיה בריא.."??

מילולית

משתמש מקצוען
יפה הכתיבה.

(אני מניחה שהקטע נכתב באירוניה, ואתם לא באמת חושבים על שינוי השפה כדבר הבא.
אז תרשו לי להוסיף כמה מילים בתור מי שעוסקת התחום.
התכנית הזו של משרד החינוך "ישראל עוברת לאנגלית מדוברת", היא חלק מרפורמות שנעשות מידי שנה בלימודי האנגלית.
כרגע לקחו את החלק של העמקה וביסוס הדיבור ככלי מקדם בשפה האנגלית. זה מה שנקרא "אנגלית מדוברת" (SPOKEN ENGLISH) כלל לא על חשבון השפה העברית.)

אבל אם לקחתם מקרא כפשוטו ויצרתם ממנו פוסט כזה נחמד אז למה לא?

(כאן מופיעה חתימתי. חוככת בין פרידה למזל. בין ניצנה לגיננדל, בין חי' שורי ליפעת.
כל עוד החוק לא נכנס לתוקף אני בהתלבטות...)

לדLed

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
break a leg....
זה האיחול הכי אדיוטי בשפה הזאת.
(תרגום: תצליח!)
אני בעד הרפורמה. רמת האנגלית בארץ לא משהו ותכל'ס אנגלית היא שפת העולם. מי שרוצה להצליח צריך אנגלית, זה הכל.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
כתוב יפה, ממש יפה!

גם אני תמהתי כמה זמן אפשר ללמד שפה זרה ללא הרבה הצלחה
למה ברוב מדינות העולם ילדים שולטים בשלוש שפות
ואילו כאן, אצל עם חכם ונבון, גם אחרי 10 שנות לימוד השגיאות חוגגות
אולי באמת הגיע הזמן להחליף את השיטה...
(או שזה האופי- דבר אלי בשפה שלי!)

1. הרבה כבר לא נשאר ממורשתו של בן יהודה
עוד לפני שישראל עברה לאנגלית מדוברה
האקדמיה דאגה להוציא את כל העוקץ מהשפה.
אם פעם עוד היה כלל ודקדוק היום הכל בכתיב מלא
עם כל צורות הניקוד האפשריות ועוד ששל תאויוט
לא משקל, לא כלל, לא הגיון - כלום!

3. תיקון קטן-
למדינת ישראל אין שר בשמים
הסיטרא אחרא הוא הנציג שלהם למעלה.

4. דווקא יש חזרה מבורכת למילים עבריות ויפות
תכל'ס נמאס מכל הדזיין והמושנ'ס
דבר יפה - דבר עברית!

מנוחי

לדLed

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתוב יפה, ממש יפה!

גם אני תמהתי כמה זמן אפשר ללמד שפה זרה ללא הרבה הצלחה
למה ברוב מדינות העולם ילדים שולטים בשלוש שפות
ואילו כאן, אצל עם חכם ונבון, גם אחרי 10 שנות לימוד השגיאות חוגגות
אולי באמת הגיע הזמן להחליף את השיטה...
(או שזה האופי- דבר אלי בשפה שלי!)

1. הרבה כבר לא נשאר ממורשתו של בן יהודה
עוד לפני שישראל עברה לאנגלית מדוברה
האקדמיה דאגה להוציא את כל העוקץ מהשפה.
אם פעם עוד היה כלל ודקדוק היום הכל בכתיב מלא
עם כל צורות הניקוד האפשריות ועוד ששל תאויוט
לא משקל, לא כלל, לא הגיון - כלום!

3. תיקון קטן-
למדינת ישראל אין שר בשמים
הסיטרא אחרא הוא הנציג שלהם למעלה
.

4. דווקא יש חזרה מבורכת למילים עבריות ויפות
תכל'ס נמאס מכל הדזיין והמושנ'ס
דבר יפה - דבר עברית!

מנוחי
נציגים של סאטמר כאן.... :D

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה