שיר

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
למי יש את השיר על היצר טוב ויצר הרע?
שיר לילדים שממחיש איך על הבוקר שני אנשים רוצים להיכנס ואנו פותחים את הדלת רק ליצר הטוב?

חוץ מזה ....
סיפורים מספרים וקלטות שמסבים לילדים על בית המקדש, ועל התגברות על יצרים? יש למישהי??
על מעשים טובים

צילה

משתמש רשום
בבוקר באים אל ליבי הקטן
באים אל ליבי הקטן
שניים אורחים ואותי מבקשים
הכניסי אותנו לכאן

בין שתי האורחים שלי אין כלל שלום
שתי האורחים רק רבים כל היום
אחד הוא אדון יצר הרע
השני אדון יצר הטוב נקרא

נגשתי לאמא שאלתי אותה למי את הדלת אפתח
ואמא אמרה שמאד לי כדאי
להכניס את הטוב רק אלי

וככה עשיתי ראו הפתעה
פתאום נהייתי ילדה נפלאה
ורק אם יבוא אדון יצר הרע
אשאיר בשבילו את הדלת סגורה

המנגינה לקוחה מהשיר: מלאך מסולם יעקב

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
בין שני האורחים...
אנא.... שמרו על לשון תקנית

חני

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה לא פייר כלפי הילדים.
כי באמת - אין להם שום אפשרות "לא להכניס" את היצר הרע - הוא נמצא כבר בפנים, וכמו כולנו יש להם נסיונות (אלא אם כן מדובר במלאכים מסולם יעקב).
עדיף וכדאי ללמד אותם דרכי התמודדות ולא לגרום להם תסכול שהם לא מצליחים להיות טובים ח"ו.
ילד שפעל לפי עצת היצר הוא ילד נורמלי לחלוטין, בריא בנפשו, שפועל בצורה הטבעית שלו - על פי הטיות נפשו (שמושכת אותו לכל מיני כיוונים). להתגבר על היצר זו עבודה, הלוואי שהיינו יכולים כ"כ בקלות "לא להכניס אותו".

7880

משתמש פעיל
נראה לי שהדבר הכי חשוב הוא להסביר לילדים את גודל האהבה שלנו אליהם גם כאנחנו כועסים עליהם..
כולנו בטח זוכרות איך אמרו לנו את זה כשהיינו ילדות קטנות ש"אמא תמיד אוהבת, אפילו כשהיא כועסת.." אבל יש קושי להאמין לדברים האלו וזה חבל כי התגובה הנוצרת אצל הילד היא פחד מכעס של ההורים ולא התגברות להבא או תובנה לעתיד..
אולי אם נספר לילדים איך כשהיינו ילדים אמרו לנו שאבא ואמא תמיד תמיד אוהבים אבל לא הבנו איך זה יכול להיות ורק כשנהיינו אבא ואמא פתאום הבנו שהאהבה הזו של הורים לילדים זה משהו שלא נפסק ואנחנו מבינים שקשה להבין אבל שינסו לזכור את זה ולא לפעול על פי הכעס או האכזבה שלנו.. כי מה יהיה כשאנחנו לא נהיה באזור? הרי אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבגיל 30 הילד שלנו יזהר במשובותיו לבל יגרום לנו צער או "פאדיחה.." נכון?... השינוי צריך להתחיל מכאן..
ועוד משהו קטן.. תמיד אנחנו מתפללים ומאחלים להורים אחרים- "שתזכו לנחת". כמה אנוכי מצידנו... הפקדונות שלנו נתנו בידינו למשך זמן קצוב ועד החתונה שלהם מטרתנו להנחיל להם דרך ישרה שיצליחו לבחור בעתיד את הבחירות הנכונות בדרך השם. הברכה הזו נהייתה לברכה המרכזית בחיים שלנו וחבל...

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה רבה רבה בדיוק לשיר הזה !

יש למשהיא את השיר עם מנגינה?

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י OR_Design;1713596:
את צודקת לחלוטין, הבעיה הגדולה שלפעמים אנחנו לא שמים לב..

אולי לא קשור לאשכול אבל הזכרת לי,
למשל היום הבן שלי ירד להוריד את הפח עם אחותו , והיא סיפרה לי שהוא פשוט העיף אותו על גג מחסן השכנים :eek::eek:
ממש כעסתי עליו (אולי יותר מדי.. כי היה פעם נוספת שהוא החביא אותו באיזה מחבוא) ואמרתי לו שחבל שהוא הקשיב ליצר הרע
(ואני באמת לא מבינה איך הגיע הרעיון המטופש הזה לראש שלו..)

רק מה אמורים להסביר להם??
אני בטוחה שהוא לא עוצר לחשוב " האם אמא תהיה מרוצה שאזרוק את הפח על הגג? האם זה דרך נכונה?" הוא פשוט מעיף ודי...
זה דברים שעושים בלי מחשבה כלל.. לדעתי.
אבל בכ"ז איך כן לדעתך אמורים להגיב במצב כזה? באותו רגע אני אולי אכעס אבל בעצם אני בטוחה שהוא רק עשה את זה מתוך רוח שטות

לפני הכל -
חינוך להתגברות על היצר צריך לבוא בזמנים רגועים, לא בשעה שאת רותחת כי הוא עשה משהו נוראי.
לשבת בנחת, לספר לו מה קורה לו בלב, שיבין בכלל מה הולך שם... ולמה הוא נמשך לשני כיוונים מנוגדים... זה מאוד מבלבל הרי.
לספר לו גם על חרטה וחזרה בתשובה ומה בדיוק זה אומר
כמובן בכלי ההבנה שלו...תלוי בגיל ובבשלות של הילד.
וכן, שירים וסיפורים מאוד עוזרים
אבל בבקשה לשקף לו את המציאות האמיתית
אין אופציה כזו "לא לתת ליצר להיכנס", הוא כבר שם, מובנה לנו בנפש מרגע הולדתנו.
יש אופציה לגעור ביצר, לא להקשיב לו, לעזור לו לבדוק אם המעשה הוא מצד היצר הרע או היצר הטוב וכד'
לספר לו גם על עצמך ושיש לך התמודדות ואת מתגברת

לגבי הפח -
בן כמה הוא?
אולי זו מחאה כי קשה לו\לא נעים לו להוריד? (כי זה חזר פעמיים)
וכן, בהחלט יכול להיות מעשה שובבות, אז אל תתני לו להוריד את הפח, והסבירי לו בנחת למה.
אם הוא כן ירצה:
צריך קודם כל לנקות את הגג של השכנים (זה אפשרי???) ואח"כ לתת לו תקופת התקררות נניח של שבוע ולנסות שוב, הכל ללוות בהסבר מילולי קצר וללא כעס בכלל.
למשל -
בגלל שזרקת את הפח על הגג ולא בצפרדע השבוע לא תוכל לעזור לי בהורדת הפח.
בשבוע הבא נוכל לנסות שוב אם אתה רוצה.

אגב,
רוח שטות יש לכל אחד מלבד צדיקים גמורים ;) (ומלאכים)
רוח שטות זו הסברה המוטעית שאני אעשה משהו שהוא נגד רצון ה' ועדיין אשאר קרובה אליו (יהודי הוא תמיד קרוב, אבל...)
זה יכול להיות בכל תחום בחיים - אין אדם עובר עבירה וכו'

נו, כרגיל יצאה לי מגילה ועוד מחקתי חלק... מקווה שתתמודדי...

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
למה בלי קרדיט??

השיר ישן ועתיק, עם ריח של נוסטלגיה.
מילים: ציפי עמית
בקלטת "לילדי אשירה".
לכאורה ניתן להשיג בסמינר אופקים.

אגב, מעניין לראות כבר שרשור בנושא:
http://www.prog.co.il/showthread.php?p=1118885#post1118885

(ולא, לא ראיתי את הבקשה לברר על כך עד עכשיו.... נראה מי עובדת שם בביה"ז שתוכל לענות לי.)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה