שיפצתם? אולי תוכלו לעזור לנו?

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מספר שאלות למבינים בשיפוץ:
1. לגבי אסלות - איזו אסלה הממומלצת ביותר? (גבריט?, ויסטה?, חרסה?)
2. ריצוף קרמיקה - האם יש טעם להשקיע באיטלקי או שאפשר בהחלט להסתפק בסיני?
3. מזוגג מלוטש - מה הכונה?

רחלי טל

משתמש מקצוען
לגבי אסלות לא יודעת לענות לך כי לא החלפתי בשיפוץ

ריצוף- לאחר שנכוויתי , והמוכר הבטיח מליון פעמים שהרצפה לא תקבל אף שריטה, ונכון להיום הריצפה שלי נראית כמו קרש חיתוך משומש,
לכו על חברה אמינה ושווה להשקיע יותר כסף! הריצופים הזולים מקבלים שריטות וזו עוגמת נפש אדירה,רוב העלות של הריצוף היא על העבודה ולא על החומר ולכן גם אם יפצו אתכם על חומר בעיתי לא תמהרו להחליף שוב ריצוף.
ממליצה לבדוק עם אחרים ששיפצו ולמצוא מישהו שמרוצה ומהריצוף ויודע להמליץ על דגם ספציפי.

לפי הזכור לי מזוגג מלוטש זה מבריק מאד, ממש השתקפות של מראה. רגיש עוד יותר לשריטות! מצריך בדיקה יסודית!

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
ניאגרה סמויה מומלץ רק גרואה או גיבריט, אסלה קבלתי המלצה על חרסה דגם לוטם שיש לה הדחה טובה, בפועל בסופו של דבר הקבלן הטיפש שלי התקין לי אסלות אחרות, ולא את מה שקניתי אין לי מושג של מי, וההדחה גרועה ביותר

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אנחנו גם מאוד מאוכזבים מריצוף זול שקנינו, הריצוף מלא מלא בשריטות.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לגבי הקרמיקות - אשמח לפירוט.. איפה נקנו? איזה סוג?
במוחה בירושלים הומלץ לנו על סיני מזוגג מלוטש במחיר סביר (בין 60 -90) האם מומלץ?

דורהלה

משתמש פעיל
אסלות גרואה, יש לי ניסיון מצויין איתם.
לגבי ריצוף אני מכיר מישהו עם שני יחידות שקנה לבית איטלקי וליחידות סיני בחיקוי מושלם אותו גוון ממש,
5 שנים אחרי הריצוף שלו מזעזע והסיני מבריק,
כמובן שזה לא מדגם מייצג לכלום, אבל אני חושב שהכי חשוב זה חנות אמינה,
או לראות ריצוף שכבר קיים אצל מישהו ואתם אוהבים את הגוון,
ולראות איך זה מחזיק אחרי כמה שנים.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דורהלה;n5046689:
אסלות גרואה, יש לי ניסיון מצויין איתם.
לגבי ריצוף אני מכיר מישהו עם שני יחידות שקנה לבית איטלקי וליחידות סיני בחיקוי מושלם אותו גוון ממש,
5 שנים אחרי הריצוף שלו מזעזע והסיני מבריק,
כמובן שזה לא מדגם מייצג לכלום, אבל אני חושב שהכי חשוב זה חנות אמינה,
או לראות ריצוף שכבר קיים אצל מישהו ואתם אוהבים את הגוון,
ולראות איך זה מחזיק אחרי כמה שנים.

איפה קנה???

שביעית

משתמש סופר מקצוען
הבניה שלנו היתה לפני כמה שנים, אבל לפי מה שזכור לי, יש 3 סוגי רצפות:
מבריק - יוצר אפקט של מראה. קצת מטריד כי צריך להבריק את הרצפה כל הזמן [זה מה שיש לי] אבל אפשר לקחת עם דוגמה עדינה על הרצפה וזה ממש בולע את הליכלוך ואז נוצר אפקט יפה של ברק בבית
מט - ממש ללא ברק. לא מומלץ כי מיד שמתייבש אחרי השטיפה כבר נראה קצת עכור.[זה מה שיש לאמא שלי, ממש לא יפה]
מזוגג - זה רצפה משולבת. כל מרצפת עשויה מנקודות נקודות שחלקן מט וחלקן מבריק. יוצר אפקט יפייפה. יש ברק אבל לא מראה שמשקפת הכל. [כזה יש לאחותי וכל פעם יוצא לי העיניים. מתחרטת שלא עשיתי גם]

אפשר להכנס לחנות שמוכרת קרמיקות. שם יש את כל הסוגים ואפשר להתרשם מהם בעיניים.

חשוב לדעת, אצלינו עשו תיקון שברים לרצפות. בעת הריצוף הרבה פעמים נשברות פינות של מרצפות ונוצרים חורים או שברים. יש חברה [אולי של הקרמיקה] שממלאת את החורים והשברים בחומר מיוחד וצובעת את זה בצבע של הרצפה בשביל שיראה שלם וחלק. מניסיון שלי, אל תעשו את הטעות הזו!!! זה יוצא מחריד!!! ההשלמות לא משתלבות עם הריצפה, הצבע לא מאה אחוז תואם והכי גרוע, אחרי תקופה הוא יורד ונשאר הצבע המקורי של החומר: חום דוחה. במיוחד עם רצפה מבריקה שיש עליה אור [המרפסת פשוט משתקפת ב''מראה'' שעל רצפת הסלון ונוצר בוהק חזק] - זה כל כך בולט ורע בעיניים.

מפקח בניה

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי אסלות 'ויליבוך' גרמני הכי מומלץ. לא תופס לכלוך ומתנקה

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה לכל המשתפים מנסיונם!
לגבי ריצוף - אני שואלת שוב: האם אפשר לסמוך על קרמיקה סיני בחנות בירושלים של מוחה? הם נראים אמינים....
אשמח להמלצות גם באישי.
תודה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חחח;n5047080:
תודה לכל המשתפים מנסיונם!
לגבי ריצוף - אני שואלת שוב: האם אפשר לסמוך על קרמיקה סיני בחנות בירושלים של מוחה? הם נראים אמינים....
אשמח להמלצות גם באישי.
תודה.

תבקשי ממנו שמות וטלפונים של כאלו שקנו את הריצוף הזה בעבר.
אחרת - זה חתול בשק.

גדי ישראלי

משתמש מקצוען
אסלות - רק גבריט או גרואה.
ריצוף - בכלל כללי מאד, איטלקי יותר מוצלח מסיני. אבל בשניהם יש הרבה רמות של איכות. חנות אמינה מביאה ריצוף איכותי ואין סיבה להוציא הרבה כסף.
ריצוף זה עולם, יש מבריק ויש מט ויש כמה סוגי לפאטו חלקם מנוקדים וחלקם מבריקים פחות. מזוגג מלוטש זה משהו ישן מאד אם זכרוני אינו מטעני. פעם הלהיט הפרקטי היה לפאטו, היום זה מט משי.
המבריק הוא המראה האלגנטי והמרשים, אבל לכלוך עשוי להשתקף עליו וגם עלול להישרט. אפשרי לבחור עם טקסטורה שתטשטש. המט משי יש לו מרקם חלק ועדין, אבל בגוון בהיר הלכלוך בולט עליו מאד, בפרט שהדיגום שמביאים איתו את המשי הוא בעיקר בהיר משום מה.
[הנ"ל נכתב מנסיון לאחר שהבאנו קפה ומטרנה ושפכנו על כל הריצוף - באישור הבעלים כמובן כן? אחרי ששעה הוא מרצה לנו ושלפתי לו את הבקבוק מטרנה הייתה לו בררה? אל תתביישו זה הבית שלכם אז תרגישו בבית].
יש לי חלום לכתוב כללים ראשוניים למשפצים, אולי בע"ה. אפשר לשלוח שאלות בפרטי ואשתדל לענות בזמני הפנוי.
תצליחו בכל אשר תעשו!!!

דורהלה

משתמש פעיל
נכתב ע"י שביעית;n5046768:
חשוב לדעת, אצלינו עשו תיקון שברים לרצפות. בעת הריצוף הרבה פעמים נשברות פינות של מרצפות ונוצרים חורים או שברים. יש חברה [אולי של הקרמיקה] שממלאת את החורים והשברים בחומר מיוחד וצובעת את זה בצבע של הרצפה בשביל שיראה שלם וחלק. מניסיון שלי, אל תעשו את הטעות הזו!!! זה יוצא מחריד!!! ההשלמות לא משתלבות עם הריצפה, הצבע לא מאה אחוז תואם והכי גרוע, אחרי תקופה הוא יורד ונשאר הצבע המקורי של החומר: חום דוחה. במיוחד עם רצפה מבריקה שיש עליה אור [המרפסת פשוט משתקפת ב''מראה'' שעל רצפת הסלון ונוצר בוהק חזק] - זה כל כך בולט ורע בעיניים.

אצלינו לא נשברה אפי' בלטה אחת,
אני חושב שזה תלוי בעבודת הרצפים, ובפיזור הבטון מתחת.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מדיקת את השאלה: חשוב לי מאד איכות הרצפות!!! סיני? איטלקי? ספרדי?

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
לי היה ברור שאני קונה רק את הספרדי אחרי המלצות ששמעתי, אבל הוא הרבה יותר יקר משמעותי מהסיני,
התלבטתי המון, ובסוף קניתי את הסיני, לאפטו-חצי מבריק חצי מט (כמו ששביעית הסבירה על המזוגג)
אני מאוד מאוד מרוצה! שום שריטה על הרצפה, לשתי גיסות שלי יש גם לאפטו וגם אצליהם אין שריטות,
עלה לי 60 שקל למטר,
קנינו בפרפקט ליין.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L

אם זה הדבקה (מלכתחילה עדיף להסיר את הריצוף הישן שאז השיפועים יוצאים טוב יותר), לדאוג שישימו דבק מתחת לכל המשטח ולא רק בכמה פינות
אחרת זה נשבר ואז לא יודעים אם זה בגלל האיכות של הריצוף או האיכות של ההדבקה (אצלי לדוג' :( )

שביעית, לנו יש חצי מבריק (לפטו) וכולו מלא חורים ושברים
הברק ירד מיד ונשאר ממש מט
לאחיותיי יש מבריק עם המון כתמים או נימים (שאז לא רואים כמעט את הלכלוך)
ותמיד הבית נראה מפואר

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מפקח בניה;n5046828:
לגבי אסלות 'ויליבוך' גרמני הכי מומלץ. לא תופס לכלוך ומתנקה

התקנתי עכשיו אסלות כאלו, יקרות מהחרסה... אבל הלכלוך נתפס לגמרי,
כמעט לאחר כל שימוש צריך לנקות עם מנקה אסלות ואקנומיקה... אני ממש "רודפת" אחרי הילדים...
מה יכולה להיות הסיבה?

מפקח בניה

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שריתיש;n5047308:
התקנתי עכשיו אסלות כאלו, יקרות מהחרסה... אבל הלכלוך נתפס לגמרי,
כמעט לאחר כל שימוש צריך לנקות עם מנקה אסלות ואקנומיקה... אני ממש "רודפת" אחרי הילדים...
מה יכולה להיות הסיבה?

יש להם דגמים שונים אולי בחרתם דגם בעייתי עם קימורים ולא חלק מספיק. או שאין זרם מים מספיק חזק או שזה סוג ב' עם זיגוג דפוק...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה