שיעור פרשת שבוע בתיכון או בכיתות הגבוהות של היסודי- איך עושים את זה?

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אמורה ללמד בשנה הבאה פר"ש בכיתה ט'. למישהי יש רעיון באיזו מתכונת? סקירה כללית על הפרשה תעניין אותן? תיכון עירוני ברמה גבוהה. או עדיף רעיון מוסרי מתוך הפרשה?
כל עיצה או הכוונה תתקבל בברכה.

efco

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כשהייתי ממלאת מקום בחינוך, הייתי קוראת לזה "ממתק לשבת". כל בת שרצתה, בתור שלה, הביאה משהו מתוק והוצאתי רעיון השקפתי. אפשר גם לפתח דיון.

ילילי

משתמש מקצוען
אני חושבת שמאוד כדאי להתחיל בסקירה כללית ואפילו לסכם בנקודות את הנושאים/ ההתרחשויות שכתובים בפרשה.
הרבה בנות לא מונחות בפרשת השבוע ולא זוכרות מה קורה בכל פרשה.

ואחר כך פרושים עיוניים יותר. תחשבי מה מרתק אותך ומעניין אותך בתור אישה. מסתבר שהן יהנו מאותם דברים.

תפוזינה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני עושה בתחילת השיעור סקירה על ענייני הפרשה- ממש כותבים במחברת בנקודות.
בהמשך השיעור אני עושה בכל פעם משהו אחר, לאחרונה נתתי דף עם שאלות, הסדר היה כך:
אני או אחת הבנות מקריאה שאלה מהשכפול, ואז אני מקריאה מהחומש פסוקים ומסבירה אותם, כאשר הגענו לתשובה אחת הבנות עוצרת אותי ואומרת- הנה, זאת התשובה לשאלה. כולן כותבות את התשובה בשכפול.
כך הן שומעות פסוקים, שומעות הסברים ומקשיבות כדי למצוא תשובה לשאלה.
תמיד אני מספרת סיפורי צדיקים שקשורים לפרשה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה