^^^ שילוב מנת ירק בארוחת צהריים...? ^^^

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך
בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

KR

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
גם לי יש ילדים בגילאים אלו (וגם קטן יותר)
הארוחה שהכי "עפה" אצלינו, זה מרק.
בפנים שמים את כל טוב העולם הזה שאת רוצה שייכנס אליהם והם לא מסכימים.
מבשלים במים את כל הירקות שלמים, חת שתיים בלי לעבוד לקצוץ, ואח"כ טוחנים בבלנדר היטב היטב למחית חלקה.

אצלינו:
בגרסה הפרווה: עדשים ירוקים, גריסים, קישואים, בצל, בטטה, גזר, תפו"א. אני טוחנת היטב היטב שלא יראו את "הלכלוכים", חוץ מהתפו"א שהם אוהבים אז אותם אני משאירה בחתיכות.

בגרסה בשרית: פשוט להוסיף בשר או עוף.

החכמה היא במינון, אל תפוצצי את המרק, שלא יהיה כבד מידי
אבל בהחלט - זה המקום והזמן להכניס להם קצת ירקות, ולהתפלל שהם יידעו לאכול כשיגדלו (כרגע, הם לא מסכימים אפילו לטעום מה שלא נראה להם).

בפעמים הראשונות שהכנסנו סודות למרק קנינו להם שקדי מרק, וכיסינו את המרק בהרבה הרבה שקדים, שלא יראו שהוא עמוס ולא צלול.
זה הרי טעים מאוד, אז הכל נכנס...
כך עשינו כמה פעמים ואז התחלנו לדלל את השקדי מרק, עד שלא נצרכנו להם יותר.

הטענה היחידה שיש להם היום, זה למה אין קניידלך.
 

השראה

משתמש רשום
אגב, אפם הם מתמלאים מהמרק, תוסיפי רק חלבונים ואת מסודרת. אפשר לוותר על פחמימות אבל אסור לוותר על ירקות.

אצלי- משתדלת שיהיה מרק כל יום אפילו בקיץ. אני עושה מרק קליל יותר עם הרבה ירקות וגריסים שכבר מזכיר יותר תבשיל ולא מרק.( ואז יש בזה גם פחמימות)

ואם לא- סלט ירקות.

וכן, קורה שהם אוכלים רק את המנה העיקרית והפחמימות לצערי. משתדלת להשלים להם בארוחת ערב.
 

צבע

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר לאפות כל מיני סוגי ירקות בתנור-
גמבה, גזר, בטטה, קולרבי, קישוא ועוד... כמעט כל מה שיש הולך טוב
עם קצת שמן ומלח. זה כמו צ'יפסים...

עוד משהו מאוד מוצלח- (אם יש כח להשקיע..)
שניצל קולורבי-
טובלים פרוסות קולורבי בביצה ופרורי לחם
ואופים בתנור עם קצת שמן.
אם פורסים את הקולורבי לגובה יוצאות צורות אליפסיות שממש דומות לשניצל סויה.

קראתי את הרעיון הזה במגזין 'בוסתן' - מגזין מומלץ מאוד.
יש בו המון רעיונות ומתכונים לאוכל בריא.
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י aser;1695721:
מרק? אז אח"כ כבר לא יכולים לאכול כמעט כלום!

מה איכפת לך שאחרי המרק הם לא אוכלים כלום?
ילדים שלא אוהבים ירקות בשום צורה (כמו הילדים שלי למשל) הפתרון הכמעט יחיד בשבילם הוא מרק בבלנדר (מרק גרבר בשפת הילדים שלי) תני להם לשבוע מזה כמה שיותר, ברגע שהם יאכלו עד שביעה מרק גרבר את תהיי מרוצה עד הגג, פחמימות יש להם בערב ובבוקר, ובשאר השבוע. לגבי חלבונים, תשלבי במרק עצמו, עדשים אדומות או אפונה יבשה (יש צורך בבישול יסודי כדי שהמחית תצא חלקה).
בקיצור- מרך ירקות עשיר בכל הירקות (שלא תצפי מהם בחיים לאכול שלמים)- מעוך בבלנדר, עם שקדי מרק או קניידלעך. פעם בשבוע.
אגב, הבנים שלי אוכלים בחיידר, ואני ממש לא משלה את עצמי שהם אוכלים שם את הירקות המבושלים או החיים, אז אני שומרת להם מהמרק "גרבר" שאני מכינה בצהריים ונותנת להם מנה כשהם חוזרים בערב, וכך אני רגועה שאכלו את מנת הירקות השבועית, והכניסו ירקות לפה.
ולא ייאמן, זו אחת המנות האהובות עליהם.
לעיתים רחוקות אני גם מכינה שקשוקה ושמה בפנים קישוא מגורר, והם לא שמים לב ואוכלים את זה יופי, או שברוטב בולונז אפשר גם לשלב ירקות מגוררים בלי שישימו לב.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
צודקת מי שכתבה לגבי התפו"א, טעות שלי :)
אבל בטטה זה לא אותו דבר, וגזר ודאי שזה טוב. לפעמים אני מוסיפה גם קישוא.
תקוה - כל המתכונים האלו זה מניקי! יש לה ממש מגוון של מתכוני בריאות טובים. (וגם של מתכונים מושחתים לכל המעונין... :))
יש לה גם קציצות עדשים וירקות וכד',
והפתעת השבוע שלי היתה שהילד שלי אכל מרק ברוקולי!!! לא הייתי מאמינה.
יש לה באמת מתכונים טובים, ואין לי שום אחוזים בנושא.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י קפוצון;1695788:
אפשר מרק ירקות קר ולהגיש כמו אצל האמריקאים אחרי המנה העיקרית

מי אמר שאמריקאים מגישים מרק קר אחרי מנה עיקרית?
אני אמריקאית. משפחתי אמריקאית. ומעולם לא שמעתי על כך.....
אולי במקומות מסויימים.

מרק ירקות קר הוא לא טעים.

מגישים אחרי העיקרית מרק פירות קר לקינוח.....
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יו, ויש רעיון ממש טוב שמישהי מכאן העלתה מזמן!
לוקחים שקית של שעועית צהובה קפואה, מפזרים בתבנית עם מעט שמן ומלח (אפשר גם פלפל, אצל הילדים שלי זה מסמן את המזון כמחוץ לתחום) ואופים בתנור עד שזה משחים, משהו כמו שעה.
זה יוצא טעים כמו צ'יפסים.
 

adir28

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;1695902:
אני עושה ירקות מוקפצים עם פסטה, ככה יש רוטב לפסטה והילדים (והבעל :)) נהנים...


אשמח למתכון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה