^^^ שילוב מנת ירק בארוחת צהריים...? ^^^

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך
בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

aser

משתמש מקצוען
איך אתן משלבות ירק בארוחת צהריים לילדים...?
ילדי בגילאים 2-5.

ירקות מאודים? - לא מתקבל בשום אופציה!
פשטידות? - עבודה קשה מידי :(
מה עוד?
מרק? אז אח"כ כבר לא יכולים לאכול כמעט כלום!

כך שיוצא שכל יום אוכלים אצלי מנת עיקרית [צלי, קציצות , חזה על כל האפציות וכו'] + פחמימה [פתיתים, פסטה, אורז, תפו"א וכו']

איך אצליכם?
אשמח להחכים:)
 

אלף ריש

משתמש רשום
שעועית ירוקה/ צהובה - טעים מאד!
קישואים מאודים עם או בלי רסק עגבניות
 

חנה פכמן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
שעועית או אפונה (קפוא) עם רוטב, וגם בלי כלום, רק חימום קל.
בטטה, קישוא, גזר- להכין פרוסות עם הצלי.
מקלות מלפפון/ גזר/ גמבה (רוטב אלף האיים- כיף לטבול)
באורז אפשר להוסיף ירקות מגורדים.
זהו אצלנו :)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מכניסים ירקות בקציצות (תפו"א, גזר, בטטה) - זה הכי טוב. גם משביח את הטעם וגם ממש לא רואים את זה ולא יודעים על זה. :)
באורז (גמבה, גזר)
פתיתים גם הולך עם ירקות,
חזה עוף מוקפץ עם ירקות.
אבל אם הילדים לא אוהבים את הצורה והמרקם, הקציצות זה הרעיון הכי טוב,
ואת יכולה להכין קציצות רק של ירקות, אבל זו גם עבודה..
ומרק - אפשר להכניס בפנים גם חלבון ופחמימה, ואז שיתמלאו - זו תהיה ארוחת הצהרים.
 

ציכי

משתמש צעיר
ישנם פשטידות קלות להכנה
קצצי ירקות שונים (בצל, גזר, פלפל, כרוב, פטריות וכד')
אדי מעט
הוסיפי ביצים קמח ותבלינים ולתנור
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לאלו שכתבו על שילוב של תפוח אדמה ובטטה שימו לב אלו לא נחשבים בכלל ירקות, אלא פחמימות
ואם כבר בטטה תמיד עדיפה על תפוח אדמה הגם שהערך הקלורי שלהן זהה (סיבים וכולי)
וכמו ששירי כתבה, גם אני עושה מרק ירקות, מכניסה גם בטטה (זו הפחמימה) וגם עדשים כתומות/ירוקות/אפונה יבשה - ואז יש גם חלבון, ומנת מרק כזאת מכילה את כל מה שצריך, ואז מספיק שיאכלו רק את המרק
ועוד רעיון לשילוב ירקות, זה פשוט סלט ירקות חי או ירקות חתוכים כפתיח (עד שהאוכל מוכן או מחומם, מנשנשים מקלות גזר ופלפל)
 

דוריטוס

משתמש רשום
לי יש קציצות עוף שאני מכניסה קישואים וגזר אףאחד לא מרגיש ולא יודע מזה :)
 

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קודם כל פשטידות זה לא עבודה קשה מידי כי הן מוקפאות נפלא. אני מכינה פעם בשבוע כמות וחצי או שתיים ב-5 תבניות אינגליש קייק ושולפת אחת לכל צהריים. במשך הזמן נוצר במקפיא מבחר (כל שבוע מכינים אחר) וכך זה מגוון.
פשטידות : ירקות בשני צבעים, כרוב, כרובית או ברוקלי, קישואים
אצלי הבעיה היא שהקטנים לא אוכלים מזה רק בערך מגיל 10 ומעלה יש דרישה.
מה שכן: לקטנים אני נותנת את המרק בצלחת של לפתנית לפני המנה העיקרית. זה לא מספיק בשביל למלא, אבל משהו- הם קיבלו.
 

aser

משתמש מקצוען
כל מה שרשמתם...
זה מעבר למנת העיקרית והפחמימה?

ועוד שאלה... כל יום אתן מקפידות גם על ירק?:confused:
 

ציפופוק

משתמש רשום
אפשר גם לחתוך ירקות חיים, או סלט ירקות (אפילו שזה מזכיר ארוחת ערב..)
אצלי למשל ממש אוהבים מלפפון חצוי לאורכו ביד.
 

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י pr;1695728:
מכניסים ירקות בקציצות (תפו"א, גזר, בטטה) - זה הכי טוב. גם משביח את הטעם וגם ממש לא רואים את זה ולא יודעים על זה. :)

מריח לי מתכון טוב.
אשמח לקבלו.;)
 

דוריטוס

משתמש רשום
כדורי פלאפל בייתים (לא מאבקה של אסם) אלא טוחנים חומוס מושרה כוסברה פטרוזיליה וכו׳
ואופה בתנור עם כפית שמן!!! קוצצת סלט ירקות ענק שמורכב כמו בפלאפל, עגבניה ומלפפון ומכינה טחינה.

שמה בפיתה מחיטה מלאה(טעימה!!!!) כדורי פלאפל אפויים בכלום שמן וזה מנת החלבון וסלט ירקות - וויטמינים, טחינה בייתית - סידן
מה צריך יותר מזה?
ארוחה טעימה, כייפית ובריאה המכילה את כל אבות המזון

(רק אם אני נורא רוצה לפנק אני אופה ציפס בתנור)
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
בקיץ קשה לאכול מרק וילדים באמת מעדיפים רק את הצורה הזו של הירקות, פשטידות לא הולך בדרך כלל לילדים קטנים (רק תפו"א וזה לא הענין). אני מכינה הרבה פעמים רק חלבון ופחמימה לארוחת צהריים ובשעה 4- פלטה של ירקות ופירות חתוכים על השולחן, או תוך כדי משחק מנשנשים...
 

חמישיה

משתמש פעיל
הכל עניין של הרגל....
אצלי כל השבוע (כמעט) יש מרק, עיקרי ותוספת, אחרת אחרי שעה רעבים וגם לא אוכלים ירקות בשום צורה אחרת
ולכן כדי שלא ישבעו מהמרק נותנים מעט, שימי בצלחות קומפוט, זה ממלא אותם מעט ואז אוכלים את השאר.
אם אין מרק שואלים: מה אין מרק? כאילו חסר מרכיב עיקרי בארוחה
פשוט תרגילי כשהם קטנים!!
 

קפוצון

משתמש מקצוען
אפשר מרק ירקות קר ולהגיש כמו אצל האמריקאים אחרי המנה העיקרית
 

elisheva051

משתמש רשום
נכתב ע"י צילומנציה;1695747:
קודם כל פשטידות זה לא עבודה קשה מידי כי הן מוקפאות נפלא. אני מכינה פעם בשבוע כמות וחצי או שתיים ב-5 תבניות אינגליש קייק ושולפת אחת לכל צהריים. במשך הזמן נוצר במקפיא מבחר (כל שבוע מכינים אחר) וכך זה מגוון.
פשטידות : ירקות בשני צבעים, כרוב, כרובית או ברוקלי, קישואים
אצלי הבעיה היא שהקטנים לא אוכלים מזה רק בערך מגיל 10 ומעלה יש דרישה.
מה שכן: לקטנים אני נותנת את המרק בצלחת של לפתנית לפני המנה העיקרית. זה לא מספיק בשביל למלא, אבל משהו- הם קיבלו.
אפשר מתכונים? נשמע מגרה....:)
 

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמו אצל (כמעט) כולם, גם אצלי לא אוכלים מרק בקיץ, לא אוכלים מרק+מנה עיקרית, לא אוכלים ירק במנה העיקרית אלא רק הגדולים בלבד (1..), אז אני לא היסטרית כי כולם מוכנים לאכול בארוחת ערב ירקות בכל צורה- סלט או חתוכים עם/בלי תיבול , ליד כל דבר שמתאים לארוחת ערב. אפילו אם אני מכינה ביום פינוק לארוחת ערב איזה גבינה "של בית החלמה":p, לפני או אחרי משלבים את הירקות.
ולפעמים בצהריים יש ארוחה לא מבושלת, ואז יהיה פלאפל כמו שמישהי כתבה למעלה, או פיצה עם פלטה ענקית של ירקות חתוכים וכד', בכזה יום הילדים אוכלים פעמיים ירקות-צהריים וערב.
 

נקודת מחשבה

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
אפשר לעשות ירקות מוקפצים ברוטב סויה- כלום עבודה ויוצא מאאאד טעים
מכניסים את כל הירקות שרק אפשר...
אני שמה תפו"א, בטטה, גזר, בצל, קישוא (אפשר גם גמבה)
 

תובנה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
את האורז או הפתיתים לבשל יחד עם אפונה (קפואה)
זה מתקבל נחמד, וטעים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
וואו, אני שמחה שרק אצלי יש נקיפות מצפון שהילדים לא אוכלים גם בלימודים ירק... לפעמים אני שמה מלפפון\עגבניה בסנדוויץ'

אני עושה ירקות מוקפצים עם פסטה, ככה יש רוטב לפסטה והילדים (והבעל :)) נהנים...
אפשר לעשות עוף\חזה עוף ממולאים בירקות מאודים.

אני מכינה פירה תפו"א ומעל לצ'ו קישואים ברסק עגבניות-מעדן

אצלי הילדים כ"כ רגילים לפחמימה+חלבון+ירק שאם אני מכינה לדוגמא פסטה עם ירקות מוקפצים, הם שואלים אותי "למה רק שני דברים?"...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  23  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה