מאפים שטרודל פילו, קרם וניל ותפוחי עץ---ועוד כמה דברים טובים!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
האמת,
צודקים המבוגרים
אין כמו שטרודל חם לצד כוס תה אחרי סעודת ליל שבת.....

IMG_6667_575x1024.jpg


האמת זה הכי קל שבעולם.
מחבילת עלי פילו יצאו לי 3 שטרודלים. אפשר להקפיא ולחמם על הפלטה.

מתכון:
ל-3 שטרודלים

חבילת עלי פילו מופשרים
6 תפוחי עץ מוזהב [אפשר גרנד למי שאוהב חמיצות]
1 כוס חמוציות
1 כוס גפרורי שקדים
4 כפות סוכר
1 כפית קינמון
400 גרם קרם וניל קנוי [קרם פטיסייר. אפשר גם להכין לבד, מתכון מצורף בסוף]
שמן למריחה בין דפי הפילו
אבקת סוכר לזריה.

מתחילים בהכנת מלית תפוחי העץ.
קוצצים את תפוחי העץ לחתיכות קטנות. אני קצצתי בסלייסר מסתובב.
שמים במחבת גדולה או סיר.
מוסיפים סוכר וקינמון.
מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים
מוסיפים חמוציות וגפרורי שקדים ומבשלים עוד כ-2 דקות. מערבבים ומסירים את מכסה הסיר/מחבת. מבשלים לאידוי הנוזלים. מקררים.

פותחים את דפי הפילו.
לוקחים דף אחד, מורחים עליו מעט שמן במברשת, לא צריך לכסות את כל הדף בשמן. מכסים בעוד דף פילו ושוב מורחים שמן. כך עושים עם 5 דפי פילו. על העליונה [החמישית] לא מורחים שמן.
מורחים קרם וניל בשכבה נדיבה קרוב לקצה רוחב דפי הפילו
IMG_6649_1024x575.jpg

מעל לקרם הוניל מניחים "ערימה" של מלית תפוח עץ. כדאי לשים לב ששמים שליש כמות כדי שיספיק לשלושת השטרודלים.
IMG_6650_1024x575.jpg

מגלגלים את הדפים עם הקרם והמלית
IMG_6651_1024x575.jpg

ממשכים לגלגל עד הסוף. מניחים בתבנית [אני שמתי כל אחד בתבנית אינגליש. אחרי שערמתי דפי פילו, לפי מריחת קרם הוניל מעט מצידי הדפים כדי שיתאימו בגודל לתבנית אינגליש.
מברישים בביצה טרופה ובסכין חדה ומשוננת מסמנים "חריצים" לאורך השטרודל. החריצים חותכים רק את הדפים שלמעלה
IMG_6652_1024x575.jpg

אופים ב180 מעלו כ-25-30 דקות להשחמה נאה.
מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר
IMG_6662_1024x575.jpg


IMG_6662_1024x575.jpg


אין על הפלייקים של בצק הפילו האפוי שמתפצפץ בביס....


קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל השטרודלים.
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה/נטורינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור
עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה.
מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....



בהצלחה!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6662_1024x575.jpg
    IMG_6662_1024x575.jpg
    KB 100.3 · צפיות: 70
  • IMG_6660_1024x575.jpg
    IMG_6660_1024x575.jpg
    KB 87.4 · צפיות: 80

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
העני נראה מעדןןן
אין כמו שטרודל ותה לשבתות החורף!!
 

טלוש

משתמש מקצוען
המתכונים שלך אחד , אחד!
אם ההיתי יודעת...
היום הכנתי עוד הפעם את הפאי תפוחים שלך,
נראה לי שאת המתכון הזה אשמור לפעם אחרת, למרות שהוא מגרה ברמות!!!
(יש לי חשק לפאי תפוחים עם קצפת כבר שנים, מאז שראיתי את הסרט "על קרח דק" - יש שם סצנה עם שטרודל וקצפת שמה-זה מגרה...)
 

מנהטן

משתמש מקצוען
ואוו
למה לא הודעת בבוקר להפשיר את הפילו?
וזהו סגרתי מטבח. אז יחכה לשבוע הבא :)
 

חני 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
@ה. בקר תודה על המתכון המדהים!!
בעלי הכין
היו בחבילה רק 11 עלים
ובאמצע הבצק היה דבוק לעצמו ובלתי ניתן להפרדה, אז הוא חתך והכין אותם אישיים
יצא מושלם

איך כדאי לשמור את זה למוצ"ש? להקפיא או לשמור בקירור?
 

קבצים מצורפים

  • פילו.jpeg
    פילו.jpeg
    KB 119.4 · צפיות: 115

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר תודה על המתכון המדהים!!
בעלי הכין
היו בחבילה רק 11 עלים
ובאמצע הבצק היה דבוק לעצמו ובלתי ניתן להפרדה, אז הוא חתך והכין אותם אישיים
יצא מושלם

איך כדאי לשמור את זה למוצ"ש? להקפיא או לשמור בקירור
למוצ"ש במקרר וכדאי לחמם להגשה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הכנתי ומוצלח מאד. תודה
כדי שישהיה כמה שיותר טרי לליל שב"ק, הכנתי אתמול את המלית והיום הרכבתי ואפיתי
 

דפה

משתמש מקצוען
@ה. בקר אני לא אוהבת חמוציות ושקדים, מה אפשר לשים במקום? אגוזי מלך? או עדיף כלום?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה