האמת,
צודקים המבוגרים
אין כמו שטרודל חם לצד כוס תה אחרי סעודת ליל שבת.....
האמת זה הכי קל שבעולם.
מחבילת עלי פילו יצאו לי 3 שטרודלים. אפשר להקפיא ולחמם על הפלטה.
מתכון:
ל-3 שטרודלים
חבילת עלי פילו מופשרים
6 תפוחי עץ מוזהב [אפשר גרנד למי שאוהב חמיצות]
1 כוס חמוציות
1 כוס גפרורי שקדים
4 כפות סוכר
1 כפית קינמון
400 גרם קרם וניל קנוי [קרם פטיסייר. אפשר גם להכין לבד, מתכון מצורף בסוף]
שמן למריחה בין דפי הפילו
אבקת סוכר לזריה.
מתחילים בהכנת מלית תפוחי העץ.
קוצצים את תפוחי העץ לחתיכות קטנות. אני קצצתי בסלייסר מסתובב.
שמים במחבת גדולה או סיר.
מוסיפים סוכר וקינמון.
מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים
מוסיפים חמוציות וגפרורי שקדים ומבשלים עוד כ-2 דקות. מערבבים ומסירים את מכסה הסיר/מחבת. מבשלים לאידוי הנוזלים. מקררים.
פותחים את דפי הפילו.
לוקחים דף אחד, מורחים עליו מעט שמן במברשת, לא צריך לכסות את כל הדף בשמן. מכסים בעוד דף פילו ושוב מורחים שמן. כך עושים עם 5 דפי פילו. על העליונה [החמישית] לא מורחים שמן.
מורחים קרם וניל בשכבה נדיבה קרוב לקצה רוחב דפי הפילו
מעל לקרם הוניל מניחים "ערימה" של מלית תפוח עץ. כדאי לשים לב ששמים שליש כמות כדי שיספיק לשלושת השטרודלים.
מגלגלים את הדפים עם הקרם והמלית
ממשכים לגלגל עד הסוף. מניחים בתבנית [אני שמתי כל אחד בתבנית אינגליש. אחרי שערמתי דפי פילו, לפי מריחת קרם הוניל מעט מצידי הדפים כדי שיתאימו בגודל לתבנית אינגליש.
מברישים בביצה טרופה ובסכין חדה ומשוננת מסמנים "חריצים" לאורך השטרודל. החריצים חותכים רק את הדפים שלמעלה
אופים ב180 מעלו כ-25-30 דקות להשחמה נאה.
מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר
אין על הפלייקים של בצק הפילו האפוי שמתפצפץ בביס....
קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל השטרודלים.
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה/נטורינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור
בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור
עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה.
מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
בהצלחה!
צודקים המבוגרים
אין כמו שטרודל חם לצד כוס תה אחרי סעודת ליל שבת.....
האמת זה הכי קל שבעולם.
מחבילת עלי פילו יצאו לי 3 שטרודלים. אפשר להקפיא ולחמם על הפלטה.
מתכון:
ל-3 שטרודלים
חבילת עלי פילו מופשרים
6 תפוחי עץ מוזהב [אפשר גרנד למי שאוהב חמיצות]
1 כוס חמוציות
1 כוס גפרורי שקדים
4 כפות סוכר
1 כפית קינמון
400 גרם קרם וניל קנוי [קרם פטיסייר. אפשר גם להכין לבד, מתכון מצורף בסוף]
שמן למריחה בין דפי הפילו
אבקת סוכר לזריה.
מתחילים בהכנת מלית תפוחי העץ.
קוצצים את תפוחי העץ לחתיכות קטנות. אני קצצתי בסלייסר מסתובב.
שמים במחבת גדולה או סיר.
מוסיפים סוכר וקינמון.
מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מדי פעם מערבבים
מוסיפים חמוציות וגפרורי שקדים ומבשלים עוד כ-2 דקות. מערבבים ומסירים את מכסה הסיר/מחבת. מבשלים לאידוי הנוזלים. מקררים.
פותחים את דפי הפילו.
לוקחים דף אחד, מורחים עליו מעט שמן במברשת, לא צריך לכסות את כל הדף בשמן. מכסים בעוד דף פילו ושוב מורחים שמן. כך עושים עם 5 דפי פילו. על העליונה [החמישית] לא מורחים שמן.
מורחים קרם וניל בשכבה נדיבה קרוב לקצה רוחב דפי הפילו
מעל לקרם הוניל מניחים "ערימה" של מלית תפוח עץ. כדאי לשים לב ששמים שליש כמות כדי שיספיק לשלושת השטרודלים.
מגלגלים את הדפים עם הקרם והמלית
ממשכים לגלגל עד הסוף. מניחים בתבנית [אני שמתי כל אחד בתבנית אינגליש. אחרי שערמתי דפי פילו, לפי מריחת קרם הוניל מעט מצידי הדפים כדי שיתאימו בגודל לתבנית אינגליש.
מברישים בביצה טרופה ובסכין חדה ומשוננת מסמנים "חריצים" לאורך השטרודל. החריצים חותכים רק את הדפים שלמעלה
אופים ב180 מעלו כ-25-30 דקות להשחמה נאה.
מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר
אין על הפלייקים של בצק הפילו האפוי שמתפצפץ בביס....
קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל השטרודלים.
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה/נטורינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור
בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור
עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה.
מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
בהצלחה!