דרוש מידע שאלה לרואי החשבון - תשלומי חשמל בטאבו משותף

מאגר

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שלום וברכה!

אני בתהליכי הקמת עסק דיגיטלי שבא לתת מענה לחישובי ותשלומי החשמל לבעלי דירות עם טאבו משותף,
(הכוונה לדירות מפוצלות שלהם חשבון אחד ראשי לחברת החשמל, ומונה פנימי לחישוב השימוש של כל אחד מבעלי הדירות).
כיום, דייר א' רשום בחברת החשמל, והוא משלם את כל החשבונית לחברת החשמל. ודייר ב' משלם לדייר א' רק את חלקו בשימוש החשמל.

יש לי כמה אפשרויות להסדיר ביניהם את התשלומים.
אופציה א'- לגבות משתי השותפים את חלקם בשימוש החשמל, ואני הוא זה שמשלם את כל החשבונית לחברת החשמל.
אופציה ב'- דייר א' משלם את החשבונית לחברת החשמל, ואני גובה מדייר ב' את ההפרש ועושה העברה בנקאית לדייר א'.

שאלתי:
1) האם תשלומי החשמל שעוברים דרכי נחשבים כהכנסה והוצאה של העסק, או שאני רק 'צינור' המעביר את הכסף מדייר לדייר או מדייר לחברת החשמל.
2) האם התשלום שאני מעביר לדייר א' (באופציה ב') נחשבים כהכנסה לדייר א', או שהוא נחשב כ'צינור' בין דייר ב' לחברת החשמל.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שלום וברכה!

אני בתהליכי הקמת עסק דיגיטלי שבא לתת מענה לחישובי ותשלומי החשמל לבעלי דירות עם טאבו משותף,
(הכוונה לדירות מפוצלות שלהם חשבון אחד ראשי לחברת החשמל, ומונה פנימי לחישוב השימוש של כל אחד מבעלי הדירות).
כיום, דייר א' רשום בחברת החשמל, והוא משלם את כל החשבונית לחברת החשמל. ודייר ב' משלם לדייר א' רק את חלקו בשימוש החשמל.

אופציה א'- לגבות משתי השותפים את חלקם בשימוש החשמל, ואני הוא זה שמשלם את כל החשבונית לחברת החשמל.
אופציה ב'- דייר א' משלם את החשבונית לחברת החשמל, ואני גובה מדייר ב' את ההפרש ועושה העברה בנקאית לדייר א'.

שאלתי:
1) האם תשלומי החשמל שעוברים דרכי נחשבים כהכנסה והוצאה של העסק, או שאני רק 'צינור' המעביר את הכסף מדייר לדייר או מדייר לחברת החשמל.
2) האם התשלום שאני מעביר לדייר א' (באופציה ב') נחשבים כהכנסה לדייר א', או שהוא נחשב כ'צינור' בין דייר ב' לחברת החשמל.
אני לא רואה חשבון, אבל התשובות הם פשוטות

1) זה לא נחשב כהכנסה, אבל זה נחשב חלק ממחזור העסקאות - כלומר זה יכול להזיק לך רק אם אתה מתכנן להיות עוסק פטור (ומחזור העסקאות יעבור את 100,000 בשנה)

2) ברור שלא יחשב כהכנסה, רק אם יחשדו אותו שזה הכנסה אז הוא יצטרך להביא אסמכתאות או הצהרה שזה החזר חוב וכד' - לדעתי לרוב המקומות יספיק איזה אישור רשמי שאתה תפיק לו.

מאגר

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
1) האם ברור שזה חלק ממחזור העסקאות שלי?, אני הרי רק מעביר את הכסף מצד א' לצד ב', (שאלה: חלפן כספים - שמקבל 1000$ וממיר לשקלים, נחשב לו למחזור כספים 1000$)?.
2) אם אני אפיק מסמך רשמי שזה קיזוז על תשלום חשמל - זה מספק?

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
1) האם ברור שזה חלק ממחזור העסקאות שלי?, אני הרי רק מעביר את הכסף מצד א' לצד ב', (שאלה: חלפן כספים - שמקבל 1000$ וממיר לשקלים, נחשב לו למחזור כספים 1000$)?.

1. זה נחשב חלק ממחזור העסקאות לגבי מע"מ, וגם אצל חלפן.
2. (לגבי הלקוח עצמו האם יחשב כהכנסה) זה תלוי בגוף שדורש את זה, אם זה עירייה להנחה בארנונה וכד' לדעתי זה יעבור, כ"ש למס הכנסה וכד'.

חחח

משתמש סופר מקצוען
זה יחשב הכנסה פטורה ממס.
בתנאי שהתשלומים יהיו אכן אחד על אחד.

חחח

משתמש סופר מקצוען
1. זה נחשב חלק ממחזור העסקאות, וגם אצל חלפן.
2. זה תלוי בגוף שדורש את זה, אם זה עירייה להנחה בארנונה וכד' לדעתי זה יעבור
זה חלק נפרד מהמחזור. חלק שקוראים לו "הכנסה פטורה ממס" שנובע מהחזר הוצאות אחד על אחד.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
דווקא לא.
יש גם דבר כזה שנקרא הכנסה פטורה ממס. וזה בעצם החזר הוצאות (קיים הרבה אצל עו"ד לדוג')
ברור שעל המע"מ עצמו מזדכים בהתאם להוצאות, אבל זה לא גורם לך להיות עוסק פטור אם מחזור העסקאות שלך כולל ההוצאות עבר את 100,000 .

חחח

משתמש סופר מקצוען
שלום וברכה!

שאלתי:
לדעתי, תתן לדייר ב' לשלם ישירות לדייר א' ואל תתערב באמצע. מקסימום תוודא שהתשלום אכן בוצע.
וכמובן שברגע שזה יהפוך למציאות תתייעץ עם הרו"ח שלך.

מאגר

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אין אפשרות שדייר ב' ישלם ישירות לדייר א',
(חלק מהרעיון הוא שהתשלום יהיה אוטומטי - ע"י הו"ק באשראי), ולמשכיר אין סליקת אשראי.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
גם לעוסק מורשה וגם לחברה יכול להיות הכנסות פטורות ממס.
נראה לי שיש לכם איזו אי הבנה.
כל הנידון כאן היה לגבי עוסק פטור, ואם אני עוסק פטור ומוציא קבלה על תשלום של 20,000, אז גם אם מתוכם 18,000 הם הוצאה פטורה ממס, עדיין זה נחשב לי לחלק ממחזור העסקאות לעניין עוסק פטור וברגע שאני יוציא 5-6 קבלות כאלו אני יהיה עוסק מורשה לכל דבר, למרות שמבחינת התשלומים למע"מ מס הכנסה וביטוח לאומי אני בקושי הרווחתי משהו.

עכשיו תחזרו לקרוא מתחילת האשכול והכל יובן.

מאגר

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מישהו יכול להמליץ על רואה חשבון שנותן ייעוץ טלפוני בתשלום?

חחח

משתמש סופר מקצוען
מישהו יכול להמליץ על רואה חשבון שנותן ייעוץ טלפוני בתשלום?
יש רו"ח אברהם אירנשטיין. הוא אלוף ונותן שירותי ייעוץ בשמחה.
אתה יכול לקחת פגישה בתשלום ואחרי זה הוא בשמחה עונה לך במיילים.
לדעתי כדאי לכם לנסות אותו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה