אני נמצאת בכמה קבוצות וואטסאפ של צלמות, ודיברו על הנושא הרבה פעמים. הרוב הגדול של הצלמות נשארו עם העדשות שהיו להן, וטוענות שהן לא מתכוונות לעבור כרגע לעדשות מירורלס בגלל המחיר היקר. אולי בהמשך המחירים יתאזנו קצת והדעות ישתנו.
לדעתי, אם בן אדם לא מתפרנס ממקצוע הצילום, לא הוגן להציע לו להשקיע בציוד יקר. וכצלם, אתה יודע כמה מצלמה מקצועית ועדשות - הן יקרות. אבל אם אתה מתפרנס מזה, שווה להשקיע כי בסופו של דבר זה יחזיר את עצמו.
אבל בן אדם שלא עוסק בזה, אין לו מאיפה להחזיר את זה. וגם צלמים מתחילים, שעדיין לא יודעים כמה ואיך יתפרנסו, לדעתי שווה להשקיע קודם כל בציוד איכותי אבל לא הכי יקר, ורק כשבאמת מתפרנסים מזה, אפשר להשתדרג.
השואלת אמרה שהיא כבר קנתה מצלמה 5D, כך שבכל מקרה המלצה על מירורלס לא יעזור לה.
את כנראה נמצאת בקבוצות של חרדיות שחושבות כמוך ומדברות
מפוזיציה
לא יודע כמה זמן את בתחום וכמה תהפוכות היו בצילום ממתי שהתחלת לצלם
אני מצלם מ 2003 וזוכר איך
צלמי הפילם לעגו לאלה שאמרו להם שכל הציוד היקר שלהם לא יהיה שווה כלום כי כולם יעברו לדיגיטליות
וזה מה שהיה
הרבה נטשו את התחום כי לא מכרו בזמן וכבר לא היה להם כסף לקנות שוב ציוד יקר דיגיטלי כי על הציוד של הפילים היקר שלהם אף אחד לא היה מוכן לשלם אפילו לא שקל
אז תגידי שמעבר מפילים לדיגיטלי לא דומה למעבר מדיגיטלי לדיגיטלי זה נכון ולא נכון
מי שעובד בזה כמקצוע ימצא את עצמו מהר מחוץ למשחק אם לא יתעדכן ויעבור למירורלס
כי מי שיעשה אירוע יראה צלמת מסתובבת עם ציוד ישן ומצלמה בגודל של בלוק ועדשות בגודל של טיל בליסטי
לעומת צלמת שתסתובב עם מצלמת מירורלס החדשה יגיד לעצמו זאת מיושנת
וכנראה גם לא ככ מצליחה כי עובדה שאין לה כסף לשדרג את הציוד נזמין את בעלת המירורלס המשוכללת
ככה זה עובד פסיכולוגית
וככה אותן אלה שלא השתדרגו בזמן יצאו מהמערכת ולא יהיה להם מה לעשות עם הציוד כי אף אחד לא יקנה אותו ולא משנה כמה משוכלל יהיה
דבר נוסף העדשות של המירורלס לא כאלה יקרות
דבר נוסף מה קשור עניין של הוגן או לא הוגן לגבי מה שהצעתי ,
אני מכריח מישהו לקנות מירורלס ?
אני אומר את דעתי על סמך הנסיון שלי
מי שרוצה שיקח את העצה שלי
מי שלא רוצה ,
שיקח את העצה שלך ונראה עוד 3 שנים מי צדק
ומה קשור אם הקונה מתפרנסת מזה או לא מתפרנסת מזה
אם היא לא מתפרנסת מצילום היא מתפרנסת ממשהו אחר
ובזה היא תשדרג את עצמה
מה משנה מאיפה מגיע הכסף לשדרוג
זאת שתקנה עכשיו מירורלס
תוכל בעוד 3 שנים למכור אותה ותקבל מחיר הוגן למצלמה יד 2 בת 3 שנים ותוכל לשדרג למירורלס משוכללת יותאר אם תרצה
וזאת שקונה עכשיו דיאסאל אר
לא תוכל לשדרג מהכסף של מכירת הציוד כי לא יהיו לו קונים בעוד 3 שנים
זאת שקנתה את ה 5g
העצה שלי שתמכור כמה שיותר מהר ותעבור לגמרי למירורלס
גם מצלמה וגם עדשות לפני שיהיה מאוחר מדי
זאת דעתי ונתראה עוד 3 שנים בע"ה ונראה מי צדק