לדעתי לא הביצים. אני שומרת ביצים פתוחות כמה ימים ויותר, והן נראות ומריחות מצויין.הביצים מתקלקלות.
גם בלינצעס שהוכן כעבור יומיים משחיר,
וזה לדעתי ודאי מקולקל, בכל אופן גם אם לא- לא מתאים לי לאכול מאכל שהושחר
(וזה לא כמו הדבש של הבננה...)
תודה על ההסבר,הי, כל אוכל שבא במגע עם חמצן מתחיל לשנות את צבעו/מרקמו
וזה בעיקר, מתנה מהקב"ה כדי שנדע ממה להיזהר- ככל שהזמן חולף והמזון פחות טרי כך פחות מומלץ לצרוך ממנו.
זה תלוי כמובן היכן את מאחסנת את המזון, אם זה במקפיא- מה טוב (למרות שהערכים התזונתיים נעלמים אחרי כמה דק'(כשמדובר בביצים וירקות, ק"ו כשמדובר בקמח לבן שהוא ריקן מכל ערך תזונתי))
בכל אופן, לא הייתי מכינה מראש בלילה כזו ליום קדימה בטח שלא ליותר.
שמחה לשמוע שלא רק לי זה קורה...אני מכינה בלילת פנקייק מראש לכמה ימים,
הבעיה שעם הזמן, הבלילה הולכת ומשחירה בנקודות שחרחרות שהולכות ומתכהות.
ולשאלתי, מי יודעת - מה הרכיב ש'מתקלקל'?
והאם אכן מדובר בקלקול, או שהבלילה עדיין טובה לשימוש?
לא נהיה לך נקודות שחורות?
יום אחד אחרי ההכנה הנקודות בהירות כמעט לא ניכרות, יום אחרי הם משתלטים על כל החביתית.
וחביתיות זה מאכל כמעט יומיומי כאן.
בפסח לא קרה.
ועדיין לא קרה לישמחה לשמוע שלא רק לי זה קורה...
הנושא הזה הועלה על ידי, וה. בקר טענה שזה מעולם לא קורה לה
לי זה קורה גם בעלי בלינצס מוכנים אחרי יום יומייםהלכתי לחפור קצת וזה מה שמצאתי:
זו תוצאה של תהליך חמצון. זה לא מזיק ולא מסוכן. רק לא נראה טוב.
אולי בגלל זה לא קורה לי כי הכלי אטום לחלוטין?
אמור להחזיק 2-4 ימים במקרר בלי שזה יקרה אם אטום טוב
בלינצ'ס?לי זה קורה גם בעלי בלינצס מוכנים אחרי יום יומיים
תגובה בין המרכיבים יכולה להיות התחמצנות. שרכיב אחד ממהר חמצון של אחר...אם כבר הקפיצו, אז אשתף. ערכתי ניסוי קטן. שמתי קמח בכוס פתוחה עם מים לכמה ימים, וכוס נוספת עם אבקת אפיה. שני המרכיבים לא השחירו.
כך שמדובר בתגובה בין המרכיבים ולא בהתחמצנות.
מה ש @ה. בקר אמרהאם כבר הקפיצו, אז אשתף. ערכתי ניסוי קטן. שמתי קמח בכוס פתוחה עם מים לכמה ימים, וכוס נוספת עם אבקת אפיה. שני המרכיבים לא השחירו.
כך שמדובר בתגובה בין המרכיבים ולא בהתחמצנות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: