דיון שאלה לכימאיות שבינינו - למה הבלילה משחירה במקרר?

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה בלילת פנקייק מראש לכמה ימים,
הבעיה שעם הזמן, הבלילה הולכת ומשחירה בנקודות שחרחרות שהולכות ומתכהות.
ולשאלתי, מי יודעת - מה הרכיב ש'מתקלקל'?
והאם אכן מדובר בקלקול, או שהבלילה עדיין טובה לשימוש?
 

פיין תמרי

משתמש פעיל
הביצים מתקלקלות.
גם בלינצעס שהוכן כעבור יומיים משחיר,
וזה לדעתי ודאי מקולקל, בכל אופן גם אם לא- לא מתאים לי לאכול מאכל שהושחר
(וזה לא כמו הדבש של הבננה...)
 

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הביצים מתקלקלות.
גם בלינצעס שהוכן כעבור יומיים משחיר,
וזה לדעתי ודאי מקולקל, בכל אופן גם אם לא- לא מתאים לי לאכול מאכל שהושחר
(וזה לא כמו הדבש של הבננה...)
לדעתי לא הביצים. אני שומרת ביצים פתוחות כמה ימים ויותר, והן נראות ומריחות מצויין.
השחור זה בנקודות...
ואני כן חושבת שמשהו שחור מעיד על ירידה באיכות.. השאלה עד כמה זה חמור
 

רעות לוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
הי, כל אוכל שבא במגע עם חמצן מתחיל לשנות את צבעו/מרקמו
וזה בעיקר, מתנה מהקב"ה כדי שנדע ממה להיזהר- ככל שהזמן חולף והמזון פחות טרי כך פחות מומלץ לצרוך ממנו.
זה תלוי כמובן היכן את מאחסנת את המזון, אם זה במקפיא- מה טוב (למרות שהערכים התזונתיים נעלמים אחרי כמה דק'(כשמדובר בביצים וירקות, ק"ו כשמדובר בקמח לבן שהוא ריקן מכל ערך תזונתי))
בכל אופן, לא הייתי מכינה מראש בלילה כזו ליום קדימה בטח שלא ליותר.
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הי, כל אוכל שבא במגע עם חמצן מתחיל לשנות את צבעו/מרקמו
וזה בעיקר, מתנה מהקב"ה כדי שנדע ממה להיזהר- ככל שהזמן חולף והמזון פחות טרי כך פחות מומלץ לצרוך ממנו.
זה תלוי כמובן היכן את מאחסנת את המזון, אם זה במקפיא- מה טוב (למרות שהערכים התזונתיים נעלמים אחרי כמה דק'(כשמדובר בביצים וירקות, ק"ו כשמדובר בקמח לבן שהוא ריקן מכל ערך תזונתי))
בכל אופן, לא הייתי מכינה מראש בלילה כזו ליום קדימה בטח שלא ליותר.
תודה על ההסבר,
מדייקת:
לא כל ערך תזונתי נעלם, להערכתי רובם לא!
לדוגמא ערך החלבון תמיד נשאר בכל מצב צבירה וכן ערכים נוספים....
(ביצה מוקצפת, מטוגנת, מבושלת או אפויה משמרת את הערך החלבוני שלה)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה בלילת פנקייק מראש לכמה ימים,
הבעיה שעם הזמן, הבלילה הולכת ומשחירה בנקודות שחרחרות שהולכות ומתכהות.
ולשאלתי, מי יודעת - מה הרכיב ש'מתקלקל'?
והאם אכן מדובר בקלקול, או שהבלילה עדיין טובה לשימוש?
שמחה לשמוע שלא רק לי זה קורה...
הנושא הזה הועלה על ידי, וה. בקר טענה שזה מעולם לא קורה לה
לא נהיה לך נקודות שחורות?
יום אחד אחרי ההכנה הנקודות בהירות כמעט לא ניכרות, יום אחרי הם משתלטים על כל החביתית.
וחביתיות זה מאכל כמעט יומיומי כאן.
בפסח לא קרה.


 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יכול להיות קשור לאופן ההכנה, ערבוב טוב הופך את העיסה להומוגנית ואולי זה יעזור (ערבוב בכלי חשמלי)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הלכתי לחפור קצת וזה מה שמצאתי:
זו תוצאה של תהליך חמצון. זה לא מזיק ולא מסוכן. רק לא נראה טוב.
אולי בגלל זה לא קורה לי כי הכלי אטום לחלוטין?

אמור להחזיק 2-4 ימים במקרר בלי שזה יקרה אם אטום טוב
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הלכתי לחפור קצת וזה מה שמצאתי:
זו תוצאה של תהליך חמצון. זה לא מזיק ולא מסוכן. רק לא נראה טוב.
אולי בגלל זה לא קורה לי כי הכלי אטום לחלוטין?

אמור להחזיק 2-4 ימים במקרר בלי שזה יקרה אם אטום טוב
לי זה קורה גם בעלי בלינצס מוכנים אחרי יום יומיים
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

תותים 2

משתמש צעיר
גם לי קורה,
גם בבלילה של פנקיק וגם בלביביות גבינה
אפילו אחרי כמה שעות יש כבר נוקודות שחורות למרות שהכלי אטום ממש
 

נח זאב

משתמש צעיר
לי זה קרה בעלי לזניה ופסטה טריים שהכנתי
-------
ודרך אגב זה המתכון
קלי קלות
תנסו בבית ותגלו שזה אפשרי, וממש כייף
והכי חשוב טעים!
---
100 גר' קמח - ביצה אחת, ניתן להכפיל כמויות
(אם במקרה יש לכם מומלץ עם קמח 00 תחפשו בסופר,
תגלו מוצר חדש שלא היכרתם,
זה פשוט קמח שטחון דק יותר)
-
מכניסים למיקסר לכמה דקות עד שנהיה גוש אחיד
-
שמים בניילון נצמד לחצי שעה במקרר
מקמחים בנדיבות (בכל שלב ברידוד)
תחלקו את הבצק לגושים קטנים
לרדד הכי דק שאפשר
לחתוך בצורות הרצויות
-
להרתיח מים, לשים במים כפית מלח
לבשל 3 דק'
בתיאבון!!!
 

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אם כבר הקפיצו, אז אשתף. ערכתי ניסוי קטן. שמתי קמח בכוס פתוחה עם מים לכמה ימים, וכוס נוספת עם אבקת אפיה. שני המרכיבים לא השחירו.
כך שמדובר בתגובה בין המרכיבים ולא בהתחמצנות.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אם כבר הקפיצו, אז אשתף. ערכתי ניסוי קטן. שמתי קמח בכוס פתוחה עם מים לכמה ימים, וכוס נוספת עם אבקת אפיה. שני המרכיבים לא השחירו.
כך שמדובר בתגובה בין המרכיבים ולא בהתחמצנות.
תגובה בין המרכיבים יכולה להיות התחמצנות. שרכיב אחד ממהר חמצון של אחר...
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה