שאלה לגבי דבי אבטלה

DorisDesign

משתמש רשום
מנוי פרימיום
שלום לכולם
אני עצמאי ועבדתי כשכיר במקביל 4 שנים

כיום אני מקבל דמי אבטלה ומורידים לי מזה את השכר שהכרזתי עליו שאני מרוויח כעצמאי (כ 3800 לחודש כעצמאי)
כשכיר קיבלתי במוצע כ 8-9 לחודש ככה שמוריד לי 3800 מ 75% של הסכום כשכיר (ככה שאני מקביל סביב ה 2500 דמי אבטלה)

2 שאלות
1. נגיד במקרה שלי שאני גם עצמאי וגם שכיר ו הייתי רגיל לקבל משכורת של 12 (8 כשכיר + 4 כעצמאי)
זה לא קצת מוזר שמורידים את הכסף של העצמאי מהדמי אבטלה?
מממוצע של 12 בחודש ל לקבל 2500 איזה ביטחון כללי זה? הבנתי שזה החוק אבל זה נראה לי לא הוגן :(

2. השאלה היותר חשובה - במידה וסוף שנה יתברר שההכנסות פחות ההוצאות יצאו בממוצע פחות מ 3800. האם אני יקבל את הדמי אבטלה רטרו? או שכדי מראש להכריז על סכום יותר נמוך ומקסימום לשלם את ההפרש סוף שנה?

כתיב וכתב

משתמש פעיל
אין הגיון בזה אבל כך זה עובד ....

1. מחשבים את כלל ההכנסות שלך ומזה מחשבים כמה מגיע לך דמי אבטלה , נגיד שאתה מרוייח עשר עגול כשכיר ועצמאי יחד מגיע לך כ7000 בחודש אבטלה .
2. מתוך ה7000 שמגיע לך אבטלה מורידים את כל הסכום שאתה עובד כעצמאי.

לא הוגן ולא נכון אבל זה מה יש

לגבי השאלה השניה ברור שבסוף שנה אם התברר שהרווחת פחות יחשבו פחות ואפשר בהחלט להקטין כעת מקדמות

אולי במקרה שלךכדאי להגדיל הוצאות בעסק כדי לדווח הכנסה נמוכה יותר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה