דרוש מידע שאלה לגבי ביטול דוח שניתן לרוכב אופניים - דחוף!

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חברה ביקשה ממני לברר מה עושים במקרה כזה.
הסיפור הוא כך:
בעלה נסע עם אופניים רגילות, מכניות (לא חשמליות משום כיוון) בדרך לעבודה. (לציין: הם עלולות להיראות כאלו, כי הם מתקפלות ויש להם מבנה דומה לחשמליות, אך מעולם לא היה להם מנוע ומעולם לא היה ברשותו אופניים חשמליות והוא גם מעולם לא רכב על כאלו...)
תוך כדי נסיעתו עוצר אותו שוטר תנועה ורושם לו דוח על שלא חבש קסדה.
השוטר לא הקריא לו את תוכן הדו"ח, והבן אדם לא היה מודע לכך שברכיבה על אופניים רגילות בתוך העיר אין חובה לחבוש קסדה.
הוא קיבל את הדוח, השוטר נסע לו הלאה, וכשהתחיל לקרוא את הדו"ח הופתע לגלות שתחת השדה: "פרטי הרכב" - כתוב: אופניים חשמליים (שחורים) ותחת השדה: "פרטי העבירה" רשום: רכיבה על אופניים שמותקן בהם מנוע המניע אותם מבלי שחבשת קסדת מגן"
כמובן שהשוטר כבר לא היה שם כדי שיוכל להוכיח לו במקום שאלו לא אופניים חשמליים. ולא היה לו דרך לתעד זאת במקום, כיון שיש ברשותו רק נייד כשר ללא מצלמה, ואינו נושא איתו מצלמה לכל מקום.... מה שכן, מיד כשהגיע לעבודה, כ-20 דקות מזמן מתן הדוח, הוא ביקש ממישהו עם סמארטפון שיצלם את האופניים שאיתם הגיע, כדי שיראו שלא מותקן שם מנוע וישלח לו למייל של קרוב משפחה שיקבל זאת בשבילו.

(עוד נקודה שחשוב לציין, זה היה בתקופת הקורונה, בזמן שחנויות עוד לא נפתחו, והוא התחיל את העבודה ימים ספורים קודם, ולא היה לו אפשרות לרכוש קסדה... אז זה כמובן לא תירוץ, כי אם באמת צריך, אז יכול היה להשאיל ממישהו או לנסות להסתדר בדרך אחרת, אבל לא לעשות משהו לא חוקי. העניין הוא, כפי שכבר צוין, שאלו לא אופניים חשמליות ולכן לא עשה שום דבר לא חוקי!)

לכן כשחשב מה תהיה העילה שלו לביטול הדוח, לא רצה לרשום ולהיתלות בעניין של הקורונה, אלא פשוט לציין שהדוח מיסודו שגוי כיון שרשום שם שסוג הרכב הוא ממונע, ועל כן מגיע לו קנס על אי חבישת קסדה, אך היות והאופניים לא ממונעות, אז יוכל לטעון שהדוח שגוי לחלוטין.

ואכן, הוא שלח דרך אתר לפניות נהגים בקשה לביטול הדוח, עם צילום הדוח שכתוב שם שהעבירה התבצעה באופניים חשמליים, ותוך הצהרה שאין ברשותו אופניים חשמליים וגם שלא רכב על כאלו בזמן מתן הדוח, ושלח את התמונה שצולמה כ-20 דקות אחרי הדוח שבה רואים שאלו לא אופניים חשמליים. תוך מחשבה שהדוח יבוטל מסיבה זו בקלות.

אלא שלתדהמתו, כעבור שבוע בערך הוא קיבל את התשובה הזו:
.הנני להודיעך כי התובע דן בבקשתך והחליט שלא לבטל את הודעת תשלום הקנס שבנדון, מאחר שלתובע ניתנה
סמכות לביטול דוח אך ורק כאשר הפונה מוכיח באופן חד משמעי באמצעות ראיות ומסמכים תומכים כי
העבירה לא בוצעה , פנייתך אינה בגדר מקרים אלו ולכן בקשתך נדחית מחוסר סמכות חוקית להיענות לה.

כעת הוא מבקש לשאול:
א. על מי באמת אמורה לחול חובת ההוכחה שאלו אכן היו/ לא היו אופניים חשמליות (הוא לא זוכר אם השוטר צילם אותן, הוא מניח שיכול להיות שכן) ? האם השוטר אמור לצלם את כלי הרכב כשהוא נותן דוח? האם הנאשם צריך להוכיח שלא רכב על אופניים חשמליים או השוטר צריך להוכיח שאלו היו אופניים חשמליים?
ב. לפי התשובה שהוא קיבל: "רק כאשר הפונה מוכיח באופן חד משמעי באמצעות ראיות ומסמכים תומכים כי העבירה לא בוצעה" - האם משמע שהם בכלל לא התייחסו שזה לא היה סוג הרכב שנרשם בדוח, אלא האם חבש קסדה או לא? (כלומר: מה פירוש "העבירה לא בוצעה" - אי חבישת קסדה בכלל, או אי חבישת קסדה ברכיבה על אופניים חשמליות דייקא? (עובדה שהשוטר טרח לציין בדוח "רכיבה על אופניים שמותקן בהם מנוע המניע אותן מבלי שחבש קסדת מגן"
ג. מה פירוש "להוכיח באופן חד משמעי באמצעות ראיות ומסמכים תומכים כי העבירה לא בוצעה" - איזה עוד ראיות קבילות הוא יכול להביא חוץ מהתמונה שצילם כ-20 דקות לאחר הדוח? (תמיד הם יכולים לטעון שהוא צילם אופניים של מישהו אחר... הרי לאופניים אין מספר רישוי....)
ד. איזה המלצות יש לכם בשבילו אם רוצה לבטל את הדוח? האם כדאי לו להגיש בקשה להישפט או שזה לא יעזור לו, שהרי איך יוכיח שם שלא ביצע את העבירה המיוחסת לו? האם לבקש "לפנים משורת הדין" שיבטלו לו בגלל תקופת הקורונה, בגלל שזה פעם ראשונה שמקבל דוח, בגלל ש... מבלי להתייחס לזה שבכלל זה לא היה אופניים חשמליות כפי שכתוב בדוח, שהרי לכאורה אין לו דרך קבילה להוכיח זאת (אלא אם כן תגידו אחרת ותעזרו לו למצוא דרך כזו...)
ה. בקיצור, מה לעשות עכשיו? (נכון שזה דוח "רק" על 250 ש"ח, אבל ראשית, בשבילו זה לא כזה "רק", ושנית, זה מתסכל אותו נורא שזה בכלל דוח שגוי ומוטעה!!!! וגם 250 שח בלבד הוא לא רוצה לשלם על זה:mad:)

תודה שקראתם עד הסוף.
כל עזרה - תתקבל בברכה!
יישר כח!!

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
או שישיג מצלמת אבטחה ממקום הדו"ח בתיעוד עם נתינת הדו"ח והאופניים יחד.

או להישפט.

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
או שישיג מצלמת אבטחה ממקום הדו"ח בתיעוד עם נתינת הדו"ח והאופניים יחד.

או להישפט.
ובמשפט, איזה הוכחות אמורות להיות קבילות?
האם הצהרה שלו + התמונה+ נניח שיביא מסמך ממנהל העבודה שאלו האופניים איתם מגיע כל יום וגם ביום נתינת הדוח הגיע איתם... זה יספיק?

ועוד נקודה:
אם יפסיד במשפט, יצטרך לשלם עוד משהו מעבר ל-250 ש"ח?

תודה רבה לכל העוזרים במידע מדויק!

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הוא חתם על הדו"ח?
אז הוא סוג של הודה.

אז ההוכחה צריכה להיות חד משמעית.

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הוא חתם על הדו"ח?
אז הוא סוג של הודה.

אז ההוכחה צריכה להיות חד משמעית.
הוא חתם, מלחץ לפני שקרא את הדוח... הוא בן אדם עדין כזה, בחיים לא קיבל דוח ולא פגש שוטר מקרוב, ונלחץ מהסיטואציה....
ודקה אחרי כשהשוטר כבר נסע משם, הוא קרא את הדוח, וגילה את הטעות, אבל השוטר כבר לא היה שם...

מה יכול להיחשב כהוכחה חד משמעית?
והאם יש סיכון בלהישפט?
האם עלולים להפסיד יום עבודה, כמה שעות זה לוקח?
שכבר עדיף לו לשלם 250 ש"ח במקום כל הכאב ראש הזה?

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מה יכול להיחשב כהוכחה חד משמעית?
לדוגמה:
שישיג מצלמת אבטחה ממקום הדו"ח בתיעוד עם נתינת הדו"ח והאופניים יחד.
והאם יש סיכון בלהישפט?
כן, זה יכול להכפיל את עצמו.

האם עלולים להפסיד יום עבודה, כמה שעות זה לוקח?
בהחלט, תלוי איפה יהיה המשפט, עומס וכדו'.

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הניסוח שבעלה קיבל אחיד לכל עבירה שהנהג מכחיש בלי הוכחה. גם אני קיבלתי בעבר כזאת תשובה כשהגשתי בקשה לביטול, כי לא היתה לי מצלמת רכב שמראה שלא ביצעתי את העבירה.
אני אישית, שילמתי את החמש מאות שקל עם תחושת אכזבה אבל מתוך הבנה שאני מעדיפה לסיים עם זה מאשר לגשת למשפט.

בשביל הבעל של חברה שלך - הוא יכול לגשת למשפט אם זה חשוב לו. השופט יכול לפסוק לטובתו גם בלי שיש הוכחות, אם השתכנע.

ולפי מה שבדקתי, חתימה או לא חתימה על הדוח לא משנה כלום.

בהצלחה!

חרבונא

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
אני אישית קיבלתי דוח על אי חבישת כסדה באופניים חשמליות שהיו באמת כאלה...
החלטתי להישפט מה יש לי להפסיד?
היה משפט ולפני המשפט באה אלי מישהי ושאלה אותי אם אני מעוניין להגיע להסדר ואמרתי לה אוקיי רשמו לי 3 נקודות
למרות שאין לי רישיון ולא רכב ושלחו אותי הביתה לא לפני שביררתי קודם שאין שום מניעה להוציא רישיון אח"כ כמובן שלא ישאר זכר מהנקודות האלה אז מה יש לו להפסיד ממשפט???
נכון קצת ביזבוז זמן ולא יותר מזה!!
גרוע יותר לא יהיה!

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ולפי מה שבדקתי, חתימה או לא חתימה על הדוח לא משנה כלום.
יש הבדל בין הכחשת העבירה להכחשת הפרטים.

בהכחשת העבירה בכלל - אין משמעות לחתימה.
בטענה לפרטים לא נכונים, ואין התייחסות לכך בהערות הדו"ח שחייבים לתת לאזרח לומר ולתעד, ומנגד יש חתימה.
זה כביכול אישרור לפרטי המקרה.

אבל ברור שהכל שפיט, השאלה כמה זה שווה, זה גם סיכון.

גרוע יותר לא יהיה!
כדי להוריד עומס מבתי המשפט נוקטים כיום בהחמרת העונש במקרה שהשופט מתרשם שזה ניסיון פסול.
(לא מקור.. אבל ניתן לראות גם כאן)

נערך לאחרונה ב:

חרבונא

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
יש הבדל בין הכחשת העבירה להכחשת הפרטים.

בהכחשת העבירה בכלל - אין משמעות לחתימה.
בטענה לפרטים לא נכונים, ואין התייחסות לכך בהערות הדו"ח שחייבים לתת לאזרח לומר ולתעד, ומנגד יש חתימה.
זה כביכול אישרור לפרטי המקרה.

אבל ברור שהכל שפיט, השאלה כמה זה שווה, זה גם סיכון.
איזה סיכון?

חרבונא

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
ערכתי תוכ"ד את ההודעה למעלה.
עיין בסופו.
מעניין שאצלי לא עשו את זה חוץ מזה זה מאוד תלוי איפה המשפט אני הייתי ברמת גן או פ"ת לא זוכר אחד מהם ושם ראו בחור ישיבה חרדי יש כבוד כזה כאילו הוא וודאי צודק וחבל על הזמן של השופט...
או שתיפול על אנטישמי שיעניש יותר למרות שזה נראה לי עילה מספקת למשפט

ממ"ד

משתמש מקצוען
בלת"ק.

החוק אומר:
מילה אחת לא נכונה בדו"ח - הדו"ח פסול!!!!

כאן צריך לדעת שאין בבעלותו ולא היהלו אי פעם חשמליות או את התמונה וכד', ולדעתי הדו"ח ייפסל לאלתר במשפט.

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בלת"ק.

החוק אומר:
מילה אחת לא נכונה בדו"ח - הדו"ח פסול!!!!

כאן צריך לדעת שאין בבעלותו ולא היהלו אי פעם חשמליות או את התמונה וכד', ולדעתי הדו"ח ייפסל לאלתר במשפט.
זו האמת! לא היה לו אופניים חשמליים אי פעם, וגם לא רכב על כאלו בזמן מתן הדו"ח! ולכן גם ברור לו שהדו"ח פסול!!
השאלה אם זה מספיק שהוא יצהיר את זה במשפט?
או שבמשפט יבקשו הוכחות?
דרך אגב, השוטר לא צריך להוכיח שאלו היו אופניים חשמליות, הוא לא מצלם את העבירה? (אחרת מה מונע משוטרים להעליל עלילות שווא?! לפחות על חרדים שלרוב אין להם מצלמה והקלטה זמינים ביד:confused:)
(מקבל הדוח ינסה לבדוק מצלמות אבטחה, למיטב ידיעתו אין שם משהו כזה, יש את התמונה שצילם כ-20 דקות לאחר מתן הדוח כשהגיע לעבודה, ויכול לנסות לבקש ממנהל העבודה ומעובדים לחתום לו על מסמך שמעידים שאלו האופניים איתם מגיע מדי יום, וגם שבאותו יום הגיע איתם לעבודה)

ומה מרגיז? שהבן אדם ביקש לקרוא את הדוח לפני שחותם עליו, והשוטר מתחיל לצעוק עליו: חרדים מלוכלכים ולא נותן לו שנייה פניות ורוגע לראות מה חותם (עוד עם הכתב חרטומים של השוטר, בכלל צריך תואר במדעי הקריאה כדי להבין מה כתוב:eek:) אז מרוב עדינותו ותחת הלחץ שהיה, חתם בלי לשים לב, ורק כשהשוטר נסע משם, קרא בעיון את הדוח ותפס את הטעות...

ועוד שאלה חשובה:
ממה שהוא בירר אצל חבר - נאמר לו שאין סיכון שסכום הקנס יעלה אם השופט לא יבטל את הדוח,
ופה חלק מהאנשים כותבים שיש סיכון כזה, ושאפילו יוכפל.
אז מה האמת?
או שאין אמת אחת וזה תלוי בכל מיני נתונים???

תודה לכולם על הסבלנות ועל הקדשת הזמן לעזור ליהודי שאתם אפילו לא מכירים!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה