פרווה שאלה לאוהבי הסושי הביתי

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
האורז לסושי לא יוצא לי טעים מספיק
אשמח להדרכה מדוייקת

יש ברשת המון ומה שבחרתי לא היה מוצלח-תפל וחסר טעם.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
המרכיבים הם די בסיסיים אבל באמת צריך מיומנות לאורז מוצלח וטעים
אורז לסושי
חומץ אורז לסושי
מלח סוכר
גם לבעלות ניסיון יש מפעם לפעם כישלונות עם זה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
האורז לסושי לא יוצא לי טעים מספיק
אשמח להדרכה מדוייקת

יש ברשת המון ומה שבחרתי לא היה מוצלח-תפל וחסר טעם.
יש כל מיני סגנונות של אורז לסושי
יש כאלה שאוהבים לתבל את האורז ביסודיות
ויש שמכינים אורז יחסית מינימליסטי. (יש שיגדירו אותו כתפל)
חשוב לדעת שבאמנות הסושי היפנית, חלק משמעותי מהלמידה היא בתהליך הכנת האורז.
זה עולם משוגע לגמרי
יש אמני סושי שלא מרשים לנשים לגעת באורז במהלך ההכנה, כי לטענתם חום הגום שונה והוא משפיע על התהליך לרעה, כן כן.
יש סגנון הכנה שמשתמש באצת קומבו בבישול של האורז
אצת הקומבו מעניקה טעם אומאמי חזק שקשה לשים עליו את האצבע, אבל יש לו משמעות בטעם הסופי, והוא מקפיץ את הטעמים של שאר המרכיבים, בזכות החומצה הגלוטמית שנמצאת בו בשפע.
מתכונים מסויימים מכילים מירין, שזה סוג של יין\ליקר אורז שמעניק מתיקות קלה ועוד תוספת טעם לאורז.
חשוב מאוד לשהתמש באורז טרי יחסית ולא ישן, לשטוף היטב את האורז לפני הבישול, ולאוורר אותו בצורה טובה לאחר הבישול.
אני אוהב מתכונים בסגנון שמובא באתר הזה:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה