כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע שאלה בנוגע לתשלום מקדמות בעוסק פטור

estyr

משתמש מקצוען
שלום וברכה!
יש לי עוסק פטור בהגדרה של עצמאי שאינו עונה להגדרה.
האם אני חייבת לשלם מקדמות בביטוח לאומי אם אני לא מעוניינת בדמי לידה וכדו'?

חמדה יקרה

משתמש מקצוען
אם את מוגדרת כלא עונה להגדרה, את לא צריכה לשלם (בהנחה שאת שכירה בנוסף, או נשואה לבעל מבוטח, אחרת יש מינימום שצריך לשלם)
כל זה עד הכנסה רבע מהשכר הממוצע בנשק, מעבר לזה יש חיוב

estyr

משתמש מקצוען
אם את מוגדרת כלא עונה להגדרה, את לא צריכה לשלם (בהנחה שאת שכירה בנוסף, או נשואה לבעל מבוטח, אחרת יש מינימום שצריך לשלם)
כל זה עד הכנסה רבע מהשכר הממוצע בנשק, מעבר לזה יש חיוב
אני אכן גם שכירה.
אז פשוט להתעלם מהמכתב שקיבלתי מביטוח לאומי?

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה הקריטריונים

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד

עובד עצמאי הוא מי שעונה על אחד מהתנאים האלה:​

• עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות.
  • הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,268 ש"ח (החל ב- 01.01.2024)
  • עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 1,880 ש"ח (החל ב- 01.01.2024).
עובד עצמאי שאינו עונה על אף אחד מהתנאים האלה, ייחשב כבעל הכנסה שלא מעבודה לעניין תשלום דמי ביטוח וזכאות לקצבאות.

רחל וקסלשטיין

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אני אכן גם שכירה.
אז פשוט להתעלם מהמכתב שקיבלתי מביטוח לאומי?
השאלה מה הממוצע שלך כעצמאית,
אם זה מעל 3134 (-2024), יש לשלם ביטוח לאומי גם אם את עצמאי לא עונה להגדרה.

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

עובד עצמאי הוא מי שעונה על אחד מהתנאים האלה:​

• עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות.
  • הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,268 ש"ח (החל ב- 01.01.2024)
  • עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 1,880 ש"ח (החל ב- 01.01.2024).
עובד עצמאי שאינו עונה על אף אחד מהתנאים האלה, ייחשב כבעל הכנסה שלא מעבודה לעניין תשלום דמי ביטוח וזכאות לקצבאות.
מי שלא עונה על הקריטריונים צריך לפתוח תיק בביטוח לאומי?

רחל וקסלשטיין

משתמש רשום
מנוי פרימיום
מי שלא עונה על הקריטריונים צריך לפתוח תיק בביטוח לאומי?
כל עצמאי פותח תיק בביטוח לאומי
מי שעונה על אחד מהתנאים הנ"ל נחשב "עצמאי" לענין ביטוח לאומי
ישלם ביטוח לאומי ויהיה מבוטח לגמלאות-דמי לידה, פגיעה בעבודה וכו'
מי שכל הקריטריונים הלל לא חלים אצלו יחשב כ"עצמאי לא עונה להגדרה" ישלם אחוזי ביטוח לאומי שונים ובמקרים מסוימים לא ישלם בכלל. וכן לא יהיה מבוטח לגמלאות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה