תמשיכו להעביר.....
חשוב מאודדד
קבלתי היום, שוב .. מייל לעביר, לא מבקשים כסף ... רק להעביר.
אולי יש יותר לאחרונה כי כולם בבית, לא יודעת. אבל זה מרגיז כל פעם שאני מקבלת ואני מוחקת. הפעם אני מגיבה כאן במייל.
תדעו שממש אסור להעביר בווטספ או במייל
היום קבלתי מייל שהועבר אלי עם מעל 100 כתובות שהעבירו הלאה והלאה עם הכותרת הזו:
Fwd: רק להעביר אל תמחקו... לא מבקש כסף . . . . מבקש רק להפיץ... שמי מאיר כהן בן 16 וסובל מזן נדיר של לאוקמיה(סרטן הדם ) הסיכוי היחיד שלי הוא השתלת מח עצם, אין לי סיכוי לשרוד בלי השתלה, עלות הניתוח הוא 85000 משפחתי גייסה 32000 הארגון שעוזר לי לגייס כספים סגרה עסקה עם החברה YAHOO and AOL והם יקבלו עבורי 0.1 סנט עבור כל הודעה מועברת אני מתחנן שתיתן לי גם הזדמנות לחיות כמוך להעביר את זה לוקח רק כמה שניות אצלי זה עיניין של חיים, או מוות בבקשה תעבירו את הלאה... שה' יעזור לכם ,כמו שאתם עוזרים לי תודה מראשמאיר
והנה מה שכתבתי לזאת ששלחה אלי:
יאוו, לא יאומן כמה מיילים יש כאן בהודעה! ממש אסור להעביר כאלה מיילים!!!
זה לא אמיתי, אף פעם לא! מה פתאום שיתנו לו כסף בשביל להעביר מייל???
הייתי מעבירה את זה לכל אחד שנמצא כאן במייל שזה שטויות, וגם מסוכן!!
זה רק כדי לאגור אלפי כתובות מייל על מנת להפיץ וירוסים וכו'
הנה מאתר באינטרנט "לא רלוונטי" שגם YNET וגלובס מצהירים שאמין:
אבל מה יש לי להפסיד אם אעביר את זה האלה? מה זה כבר יכול להזיק?
לפני הכל עצור וחשוב - לא כולם מוכנים או בכלל רוצים לקבל לתיבה שלהם כל מייל שאתם מקבלים!
גם אם נתעלם מזה לרגע, חשוב לדעת שבכל מקרה יש כאן הרבה מה להפסיד:
רוב המכתבים הללו נכתבו בידי אותם סוגי אנשים שיוצרים את הוירוסים והתולעים המתפשטים באינטרנט:
אדם שכל חפצו היה להצליח להיכנס לתיבת הדואר של חצי מאוכלוסיית ישראל
(שלא לדבר על העולם כולו, במקרה של מכתבי שרשרת דומים באנגלית).
יש כאלה פסיכים שכותבים וירוסים כדי להצליח להגיע לכמה שיותר אנשים ויש כאלה שכותבים מכתבי שרשרת,
ישנם גם ספאמרים (מלשון spam) היוצרים מכתבי שרשרת על מנת שהמכתב יחזור אליהם ובתוכו שלל כתובות דוא"ל
אותם הם יוכלו להפציץ בספאם או מכור אותן לחברות המפיצות פרסומות/ספאם בדואר אלקטרוני.
ישנן גם מקרים קיצונים שהמייל הוא ממש חלק מתוכנית עקיצה (Fishing)
דוגמא נפוצה היא זה המתחנן בפניכן לרשת מיליונים עבור איל הון אפריקאי גוסס תמורת רק כמה העברות בנקאיות קטנות או זה המציע מוצרים חינם ואתם רק צריכים לרשום פה את פרטי כרטיס האשראי כי עלות המשלוח היא עליכם לכן מלאו את הפרטים שלכם ומייד תקבלו אותו "חינם" ואם אפשר אז שילחו את ההצעה המדהימה הזאת לעוד 5 חברים.....
במקרים כאלה הנזק הוא כמובן כספי וגדול ועוגמת הנפש אפילו עוד יותר!
ההפסד? - ברגע שאתם מעבירים את המכתבים הללו הלאה, גם את אלה שרק מבקשים שתעבירו אותן הלאה ולא יותר,
אתם למעשה מסייעים לנוכל להגשים את רצונו, אתם גם מביישים את עצמכם בפני חברים שלכם בכך שנפלתם למתיחה,
ובנוסף על כך - חשיפת כתובת הדוא"ל שלכם ושל חבריכם להודעות ספאם ופרסומות אחרות.
כשמודבר בעקיצות הרי שכמובן אתם עלולים להפסיד גם כסף רב..
איך לזהות הודעה מזויפת?
שימו לב, למעט מקרים בודדים ביותר - כל מייל שמבקש או דורש ממכם לשלוח אותו לכמה שיותר חברים הוא Hoax,
ולא משנה אם זה אזהרה לא לפתוח קובץ בעל שם מסוים או התרעה מפני נוכלות באמצעות מכשיר הטלפון הסלולארי שלכם,
לא משנה אם זה "סמדר" הקטנה שגוססת מסרטן, לא משנה אם זה וירוס חדש והרסני שדווח עליו ב- CNN,
ולא משנה אם זה איזו תרופת פלא להתקפי לב ("תשתעלו, זה יציל לכם את החיים") או מצגת על התעללות בחתולים
כללים נוספים שיקלו על הזיהוי:
מה? אין יוצאי דופן ?? הכל שקרים?
ברור שיש יוצאי דופן.. מכתבי שרשרת מתחלקים כאמור לסוגים רבים, ולכל סוג יש את יוצאי הדופן שלו -
לגבי אזהרות וירוס: בפני עצמם, כל אחד מהנושאים שתוארו לעיל עשויים להיות אמינים ביותר בהקשר אחר.
ברור שלא כדאי להוריד קבצים לא מוכרים ובטח שלא לקבל דואר עם קבצים מצורפים ממקורות לא ידועים.
אבל בהקשר הכללי של הודעה במייל, הסימנים שהוזכרו לעיל היא נורה אדומה דיי מדויקת בעיקר שמדובר באזהרה על וירוס
כללים נוספים שיקלו על זיהוי אזהרות וירוס מזויפות:
אל תהיו תמימים. אף אחד לא משלם כסף על מיילים.
ואף חברה לא תבקש מכם לשלוח את הסיסמה שלכם במייל.
למה לא להעביר הלאה, מה יש להפסיד?
כי זה נכון שמישהו עושה מזה כסף — ספאמרים.
במייל שעובר פירוורדים חוזרים ונשנים יש מאות מיילים של אנשים תמימים.
מספיק שאחד מכל המכותבים על המייל נדבק בוירוס — הוירוס לוקח את *כל* הכתובות של כולם ומתחיל לשלוח להם ספאם.
לכן בבקשה מכם – לא להעביר דברים טיפשיים הלאה. ואם כן מעבירים מייל הלאה, צריך לנקות את כל הכתובות מייל האחרות מהמייל.
גם כדאי לבדוק באתר "לא רלוונטי" (חפשו בגוגל) הוא אתר מעולה שבודק אם המייל נכון או לא, ואם הוא עדיין רלוונטי.
יש המון אנשים שהיו צריכים תרומות דם וכבר לא צריכים, אנשים נעדרים שנמצאו, וכמובן המון המון רמאויות.
לידע כללי – אף אחד לא יכול לעקוב אחרי המיילים. וזה לא חוקי גם אם היה אפשרי.
ברגע שאנחנו מעבירים מייל טיפשי הלאה, אנחנו תורמים לתעשיית הספאמרים ודופקים את כל מי שמכותב על המייל.
חשוב מאודדד
קבלתי היום, שוב .. מייל לעביר, לא מבקשים כסף ... רק להעביר.
אולי יש יותר לאחרונה כי כולם בבית, לא יודעת. אבל זה מרגיז כל פעם שאני מקבלת ואני מוחקת. הפעם אני מגיבה כאן במייל.
תדעו שממש אסור להעביר בווטספ או במייל
היום קבלתי מייל שהועבר אלי עם מעל 100 כתובות שהעבירו הלאה והלאה עם הכותרת הזו:
Fwd: רק להעביר אל תמחקו... לא מבקש כסף . . . . מבקש רק להפיץ... שמי מאיר כהן בן 16 וסובל מזן נדיר של לאוקמיה(סרטן הדם ) הסיכוי היחיד שלי הוא השתלת מח עצם, אין לי סיכוי לשרוד בלי השתלה, עלות הניתוח הוא 85000 משפחתי גייסה 32000 הארגון שעוזר לי לגייס כספים סגרה עסקה עם החברה YAHOO and AOL והם יקבלו עבורי 0.1 סנט עבור כל הודעה מועברת אני מתחנן שתיתן לי גם הזדמנות לחיות כמוך להעביר את זה לוקח רק כמה שניות אצלי זה עיניין של חיים, או מוות בבקשה תעבירו את הלאה... שה' יעזור לכם ,כמו שאתם עוזרים לי תודה מראשמאיר
והנה מה שכתבתי לזאת ששלחה אלי:
יאוו, לא יאומן כמה מיילים יש כאן בהודעה! ממש אסור להעביר כאלה מיילים!!!
זה לא אמיתי, אף פעם לא! מה פתאום שיתנו לו כסף בשביל להעביר מייל???
הייתי מעבירה את זה לכל אחד שנמצא כאן במייל שזה שטויות, וגם מסוכן!!
זה רק כדי לאגור אלפי כתובות מייל על מנת להפיץ וירוסים וכו'
הנה מאתר באינטרנט "לא רלוונטי" שגם YNET וגלובס מצהירים שאמין:
אבל מה יש לי להפסיד אם אעביר את זה האלה? מה זה כבר יכול להזיק?
לפני הכל עצור וחשוב - לא כולם מוכנים או בכלל רוצים לקבל לתיבה שלהם כל מייל שאתם מקבלים!
גם אם נתעלם מזה לרגע, חשוב לדעת שבכל מקרה יש כאן הרבה מה להפסיד:
רוב המכתבים הללו נכתבו בידי אותם סוגי אנשים שיוצרים את הוירוסים והתולעים המתפשטים באינטרנט:
אדם שכל חפצו היה להצליח להיכנס לתיבת הדואר של חצי מאוכלוסיית ישראל
(שלא לדבר על העולם כולו, במקרה של מכתבי שרשרת דומים באנגלית).
יש כאלה פסיכים שכותבים וירוסים כדי להצליח להגיע לכמה שיותר אנשים ויש כאלה שכותבים מכתבי שרשרת,
ישנם גם ספאמרים (מלשון spam) היוצרים מכתבי שרשרת על מנת שהמכתב יחזור אליהם ובתוכו שלל כתובות דוא"ל
אותם הם יוכלו להפציץ בספאם או מכור אותן לחברות המפיצות פרסומות/ספאם בדואר אלקטרוני.
ישנן גם מקרים קיצונים שהמייל הוא ממש חלק מתוכנית עקיצה (Fishing)
דוגמא נפוצה היא זה המתחנן בפניכן לרשת מיליונים עבור איל הון אפריקאי גוסס תמורת רק כמה העברות בנקאיות קטנות או זה המציע מוצרים חינם ואתם רק צריכים לרשום פה את פרטי כרטיס האשראי כי עלות המשלוח היא עליכם לכן מלאו את הפרטים שלכם ומייד תקבלו אותו "חינם" ואם אפשר אז שילחו את ההצעה המדהימה הזאת לעוד 5 חברים.....
במקרים כאלה הנזק הוא כמובן כספי וגדול ועוגמת הנפש אפילו עוד יותר!
ההפסד? - ברגע שאתם מעבירים את המכתבים הללו הלאה, גם את אלה שרק מבקשים שתעבירו אותן הלאה ולא יותר,
אתם למעשה מסייעים לנוכל להגשים את רצונו, אתם גם מביישים את עצמכם בפני חברים שלכם בכך שנפלתם למתיחה,
ובנוסף על כך - חשיפת כתובת הדוא"ל שלכם ושל חבריכם להודעות ספאם ופרסומות אחרות.
כשמודבר בעקיצות הרי שכמובן אתם עלולים להפסיד גם כסף רב..
איך לזהות הודעה מזויפת?
שימו לב, למעט מקרים בודדים ביותר - כל מייל שמבקש או דורש ממכם לשלוח אותו לכמה שיותר חברים הוא Hoax,
ולא משנה אם זה אזהרה לא לפתוח קובץ בעל שם מסוים או התרעה מפני נוכלות באמצעות מכשיר הטלפון הסלולארי שלכם,
לא משנה אם זה "סמדר" הקטנה שגוססת מסרטן, לא משנה אם זה וירוס חדש והרסני שדווח עליו ב- CNN,
ולא משנה אם זה איזו תרופת פלא להתקפי לב ("תשתעלו, זה יציל לכם את החיים") או מצגת על התעללות בחתולים
כללים נוספים שיקלו על הזיהוי:
- ההודעה תמיד תסתיים בבקשה שיעבירו אותה הלאה
- ההודעה לרוב תבטיח הבטחה/מניפולציה שאין לכם דרך מיידית לאמת אותה כמו "אם תעביר הודעה זאת הלאה - תוך מספר ימים/שעות/דקות תתגשם משאלה שתמיד רצית.." או " אם לא תעביר את ההודעה אז חס וחלילה יקרה כך וכך.."
- ההודעה לרוב תשתמש במניפולציה ריגשית כמו "אל תהיה רע לב" או "אל תהיה זה ששובר את השרשרת"
מה? אין יוצאי דופן ?? הכל שקרים?
ברור שיש יוצאי דופן.. מכתבי שרשרת מתחלקים כאמור לסוגים רבים, ולכל סוג יש את יוצאי הדופן שלו -
לגבי אזהרות וירוס: בפני עצמם, כל אחד מהנושאים שתוארו לעיל עשויים להיות אמינים ביותר בהקשר אחר.
ברור שלא כדאי להוריד קבצים לא מוכרים ובטח שלא לקבל דואר עם קבצים מצורפים ממקורות לא ידועים.
אבל בהקשר הכללי של הודעה במייל, הסימנים שהוזכרו לעיל היא נורה אדומה דיי מדויקת בעיקר שמדובר באזהרה על וירוס
כללים נוספים שיקלו על זיהוי אזהרות וירוס מזויפות:
- אזהרה תמיד תהיה על וירוס או תולעת או סוס טרויאני שמתפשט במהירות ברחבי העולם.
- המקור הוא בד"כ אדם פרטי, אולי מצטטים חברת אבטחה או אתר חדשותי, אבל המקור הוא לעולם אותה חברת אבטחה, תמיד "מישהו ששמע על משהו".
- ההודעה מתחננת שלא לקרוא הודעה אחרת, או שלא להוריד או לפתוח איזה קובץ ספציפי.
- ישנו תיאור צבעוני במיוחד של הנזק האיום ונורא שעומד להתרחש אם לא תבצעו את מה שכתוב בהודעה.
- מכילה הרבה מילים הכתובות באותיות גדולות (CAPS LOCK - ככה).
- חוזר על עצמו שוב ושוב ומבקש שתפיץ את ההודעה לכל החברים שלך.
- טוען לאמינות ע"י ציטוט לכאורה של אתרי חדשות כמו CNN ואחרים, אבל לעולם לא נותן לינק ממשי, אלא במקרה הכי טוב, לינק לעמוד הראשי של האתר החדשותי עצמו ולא לכתבה על הנושא (כי היא לא קימת..).
- משתמש לעיתים בשפה טכנית לתיאור פעולת הווירוס, אבל מי שמכיר את הנושא יודע שמדובר בשטויות.
אל תהיו תמימים. אף אחד לא משלם כסף על מיילים.
ואף חברה לא תבקש מכם לשלוח את הסיסמה שלכם במייל.
למה לא להעביר הלאה, מה יש להפסיד?
כי זה נכון שמישהו עושה מזה כסף — ספאמרים.
במייל שעובר פירוורדים חוזרים ונשנים יש מאות מיילים של אנשים תמימים.
מספיק שאחד מכל המכותבים על המייל נדבק בוירוס — הוירוס לוקח את *כל* הכתובות של כולם ומתחיל לשלוח להם ספאם.
לכן בבקשה מכם – לא להעביר דברים טיפשיים הלאה. ואם כן מעבירים מייל הלאה, צריך לנקות את כל הכתובות מייל האחרות מהמייל.
גם כדאי לבדוק באתר "לא רלוונטי" (חפשו בגוגל) הוא אתר מעולה שבודק אם המייל נכון או לא, ואם הוא עדיין רלוונטי.
יש המון אנשים שהיו צריכים תרומות דם וכבר לא צריכים, אנשים נעדרים שנמצאו, וכמובן המון המון רמאויות.
לידע כללי – אף אחד לא יכול לעקוב אחרי המיילים. וזה לא חוקי גם אם היה אפשרי.
ברגע שאנחנו מעבירים מייל טיפשי הלאה, אנחנו תורמים לתעשיית הספאמרים ודופקים את כל מי שמכותב על המייל.