אם זה אירוע יום חולי יותר (חלבי אז מסתבר שכן)
את יכולה להכין כל מיני לחמים בסגנונות שונים
ג'בטות, לחם זיתים, באגטים וכו'
חלק מקמח מלא, כוסמין, לבן..
לגוון גם בציפויים - גרעיני דלעת וחמנייה, ציפוי לבייגל, קוואקר, קמח..
יש לי מתכון מושלם לג'בטות
תמיד יוצאות אווריריות ויפות
ג'בטה אורירית / מאת: אפרת גרינשפן
המצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 וחצי כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
הכניסו לקערה את הקמח וצרו גומה קטנה, בתוכה הכניסו את השמרים וכסו אותם בקמח, הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו, הוסיפו את המים בהדרגה לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שהבצק נהיה דביק, הוסיפו את השמן ולושו עוד כ2 דקות עד לקבלת בצק נעים.
התפיחו במשך חצי שעה והמשיכו ללוש, לאח"מ התפיחו שנית במשך חצי שעה נוספת. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו. צרו ג'פטות בצורת אליפסה, מעכו מעט את הג'פטה, ובעזרת סקין חרצו פסים.
הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והתפיחו עוד חצי שעה, חרצו שנית עם סכין פסים, על גבי הג'פטה, פזרו מעט קמח מלמעלה והכניסו לתנור על חום 210 מעלות בתוכנית טורבו, עד להזהבה.
התמונה שלי -
צפה בקובץ המצורף 1830413