תודה על התגובות, ההצעות והרעיונות!
קראתי הכל וכל רעיון קידם משהו אז תודה!
לאלו שהציעו לסייע - פניתי אליכם או אפנה בהמשך.
לגבי הקמת הוצאה לאור שתמכור ספרים שלא התקבלו בהוצאות הגדולות:
אני בעד, ונראה לי שאין אחד שיתנגד.
בנוסף אני מוכנה לסייע בכל מה שיידרש, שזה אומר אפילו לייצג את הרעיון בעיר מגורי, אם כי עדיף שזה יהיה
אנשים שמבינים בתחום השיווקי.
בשכונה שלי יש מכירה ביתית שנמכרים שם מוצרים שונים, ולפעמים גם ספרים.
אפשר לפנות ל"יש" ,למשל, או לכל רשת אחרת, ולבקש להציג שם את הספרים.
בשביל זה צריך אנשים שזה המקצוע שלהם.
במאמר המוסגר:
אני גם כותב, אבל פחות חושב על המימון של ההו"ל, כשאגיע לכך, בעז"ה. מאיפה כל הסופרים משיגים את הסכומים הגדולים לעריכה, עריכה לשונית, הגהה, עיצוב,
עימוד, שיווק, הדפסה, הו"ל ?!
לי אין כסף לזה, ואני רק חושב איפה אני חוסך על כל דבר, אז מאיפה משיגים את הכסף?
הענין הכלכלי הוא סיעתא דשמיא.
יש סיפור של אבא של ר' יונתן איבשיץ שהביא לו בקבוק יין ריק וביקש ממנו לקנות יין לקידוש, אבל בגלל שאומרים שהוא חכם אז נראה אותו קונה בלי כסף.
יונתן יצא וחזר עם בקבוק ריק. "נו? איפה היין?" שאל אביו.
והוא השיב: "נראה אותך עושה קידוש בלי יין".
אני חושבת שכל הקטע הכלכלי הוא סוג של משחק של הבורא איתנו. הוא כאילו שם אותנו במגרש של משחקים, לקח לנו את הכדור ואומר: נראה אתכם משחקים בלי כדור...
זאת אומרת, ה' הוא בעל הכוחות כולם, יש לו כסף וכל הכוחות שלו. הוא יכול לחזק את הכל - כמו שכתוב ב"ויברך דוד". "בידך לגדל ולחזק את הכל". הוא שם אותנו באיזו סיטואציה ואומר: התפקיד שלהם זה ליצור, לפעול להתקדם...
בלי כסף, בלי כישרון, בלי יכולת בסיסית, בואו נראה איך אתם מייצרים משהו לכבודי.
אז אפשר לבקש עזרה, ולהתפלל ולא להתייאש לרגע!!! הסיוע מגיע, ואם הסיוע לא מגיע זה איתות שהדרך לא נכונה וצריך לפנות לדרך נוספת. ולא חסרות דרכים: לחפש, למצוא ולא להתייאש!
למשל לפני 10 שנים כתבתי ספר והוא נדחה על ידי כל ההוצאות לאור. אז לא ידעתי את מה שאני יודעת היום, אז התייאשתי ולא ניסיתי כי מראש חשבתי שזה לא תפקידי לכתוב לציבור...
היום אני שמחה שהספר לא יצא לאור, מכירת תודה שלא היו לי אמצעים כלכליים להוציא אותו לבד. והאמת? גם אז לא הייתי שלמה עם התוכן של הספר! בסתר ליבי הבנתי שהוא לא מתאים. רק מאוד רציתי לממש את עצמי ולא היו לי כלים תודעתיים לכך שיש לי סיכוי.
אני חשבתי על רעיון של הקמת אתר, שירכז בתוכו את כל הסופרים התורניים שהוציאו ספרים בצורה עצמאית.
כך אנשים שמחפשים ספרים יוכלו להיכנס גם לאתר הזה, כמו שהם נכנסים לאתר של יפה נוף או אור החיים, לחפש בו לפי סיווג נושאים כמו גם לפי סופרים, ולבצע הזמנה (כנראה שהקטע הזה יהיה מסובך יותר, כי כל ספר נמצא במקום אחר).
הסופרים ישלמו על אחזקת האתר, ואולי גם על הפרסום שהוא ידרוש, אבל מכיוון שזה יתחלק בין כל הסופרים - הסכום לא יהיה גדול, אני מניחה.
הלוואי שמישהו שמבין בדברים האלה ירים את הכפפה... ואז תהיה לי השאלה אם אני יכולה להצטרף לאתר כזה, כי הרי איני חרדית הארד קור...
רעיון מעולה! אם יש כאן מישהו שמוכן להקים כזה אתר זה יהיה גם שליחות וגם ריווחי כי אפשר לקבל מהסופרים סכום מסוים לחודש, או לקבל אחוזים ממכירות. בנוסף יהיה מעניין לציין ליד כל ספר כמה עותקים נמכרו, אם זה אפשרי, זה יגרום להתעניינות באתר כי זה מעניין.