עזרה רכישת מוצר עם הוראות הפעלה וחוברת הדרכה לא בשפה רלוונטית

element

משתמש מקצוען
רכשנו לאחרונה מצלמה יקרה בחנות מוכרת של מצלמות, כשהגענו הביתה ופתחנו, גילינו שחוברת ההדרכה וכן חוברת הוראות ההפעלה שם ברוסית (גם התפריט של המצלמה ברוסית וכל פעם שעושים שחזור הגדרות הוא חוזר לרוסית אבל זה פחות חשוב.) האם יש דרך לטפל בזה?
ז"א האם מבחינה חוקית הם חייבים לשווק לי את המוצר עם הוראות בעברית/אנגלית?

נערך לאחרונה ב:

אשדי

משתמש רשום
גם אני אשמח לתשובה.
קניתי כנ"ל, [מצלמה של ניקון] ונראה לי שאצלי כל ההוראות הם בסינית. המצלמה הגיעה בבסיס בסינית,, וכשלא הסתדרתי איתה המוכר הצליח לשחק איתה עד שהגדיר לי אותה באנגלית. אבל כל חוברת ההוראות מתסכל שאי אפשר להסתדר איתה,.

רבקה ק.

משתמש פעיל
רכשנו לאחרונה מצלמה יקרה בחנות מוכרת של מצלמות, כשהגענו הביתה ופתחנו, גילינו שחוברת ההדרכה וכן חוברת הוראות ההפעלה שם ברוסית (גם התפריט של המצלמה ברוסית וכל פעם שעושים שחזור הגדרות הוא חוזר לרוסית אבל זה פחות חשוב.) האם יש דרך לטפל בזה?
ז"א האם מבחינה חוקית הם חייבים לשווק לי את המוצר עם הוראות בעברית/אנגלית?
גם אני נתקלתי בבעיה. עוקבת

פונפוניקו

משתמש מקצוען
אם קניתם בארץ עפ"י חוק צריך לספק לכם הוראות בעברית.

צו הגנת הצרכן (סימון טובין), התשמ"ג - 1983

4. שפת הסימון

(א) הסימון על טובין מתוצרת הארץ יהיה בעברית אך מותר שיהיה גם בלועזית, בתנאי שהסימון בכל אחת מן השפות יכלול את כל הפרטים הנדרשים על פי דין, ויהיה זהה בתכנו ובצורתו; האותיות הלועזיות לא יהיו גדולות מהאותיות העבריות ולא יהיו מובלטות יותר בדרך אחרת.

(ב) הסימון על טובין מיובאים יהיה בעברית או בעברית ובלועזית; מופיע סימון נוסף בלועזית, שאינו נדרש לפי צו זה, אין צורך בתרגומו לעברית.

להלן קישור: https://www.chamber.org.il/sectors/electronics-and-electricity/1147/13269/13543/26496/

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה