דיון רוטב פיצה-שאלה

I) AM)

משתמש מקצוען
יש לי מתכון של רוטב פיצה "אורי" כפי שהמליצו כאן בפורומים.
השאלה שלי היא אם זה למריחה על הבצק או לטבול בו אח"כ
אני מחפשת רוטב דוקא למריחה על הבצק. זה מתאים? עם כל המיונז וכו'?
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
יש לי מתכון של רוטב פיצה "אורי" כפי שהמליצו כאן בפורומים.
השאלה שלי היא אם זה למריחה על הבצק או לטבול בו אח"כ
אני מחפשת רוטב דוקא למריחה על הבצק. זה מתאים? עם כל המיונז וכו'?
על הבצק אפשר למרוח רוטב פשוט או מושקע
לטעמי הפשוט נהדר ואני אישית בד"כ לא מבזבזת אנרגיות על המושקע
הפשוט: (לפיצה גדולה אחת)
שמים בכלי קופסת רסק עגבניות
מוסיפים כפות מים בהדרגה עד שהרסק פחות סמיך ויותר 'רוטב'
ומתבלים בשום, מלח, פלפל ואורגנו / תבלין לפיצה.

המושקע:
מטגנים בצל קצוץ ו-2 שיני שום כתושות
מוסיפים 3 עגבניות קצוצות
מטגנים היטב עד שהעגבניות מפרישות נוזלים
מוסיפים כף רסק עגבניות (לא חובה בכלל)
מתבלים ב: פפריקה, מלח, פלפל, אורגנו
מבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
טוחנים בבלנדר ידני.
 

אסתר דהן

משתמש פעיל
מישהי יכולה לעלות שוב את המתכון לרוטב שטובלים
שהכי מזכיר את של פיצה "אורי" ?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
רוטב למריחה על הבצק -
שמים בסיר - 2 עגבניות, 1 בצל ואחד שן שום (כמובן מכפילים, אבל זה היחס, פחות או יותר) חתוכים לרבעים, עם מעט מאד שמן.
מאדים על אש נמוכה עד שהירקות רכים מאד והנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים מעט רסק עגבניות (אני שמה כף אחת, על סיר של 6-7 עגבניות, זה חשוב יותר למרקם, לא כ"כ לטעם)
ותיבול - מלח, פלפל שחור (אני לא שמה) ואורגנו.
מרסקים בבלנדר סטיק.
שידרוגים - עשבי תיבול למיניהם (אני שמה בזיליקום)
לאוהבי חריף - פלפל חריף אחד, או פלפל שאטה גרוס

עריכה -
עוד שידרוג טעים - להוסיף לקראת סוף הבישול שמנת מתוקה.
 
נערך לאחרונה ב:

אום

משתמש מקצוען
אפשר בהחלט למרוח על הבצק רק חבל על הקלוריות והשומן של המיונז, במקרה הזה זה מיותר..
אני מחלקת את הרוטב ל2 חלקים. חלק אחד בלי מיונז למריחה על הבצק.
אפשר ומומלץ להעשיר את הפיצה ולהוסיף בנוסף לרוטב גם עגבניות טריות מגורדות או עגבניות מרוסקות משימורים (מומלץ מאד של טעמן. זה עגבניות איטלקיות, רמה אחרת לגמרי)
ומוסיפה מיונז רק לחלק השני בשביל למרוח על הפיצה אחרי האפיה..
 

אום

משתמש מקצוען
מישהי יכולה לעלות שוב את המתכון לרוטב שטובלים
שהכי מזכיר את של פיצה "אורי" ?
בבקשה
מספיק בערך ל2 פיצות.
150 גרם רסק עגבניות
4/5 שיני שום
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים. אפשר יותר תלוי בסמיכות שאתם אוהבים
כפית מיץ לימון
1/4 כפית מלח
3 כפיות אורגנו
2 כפות מיונז
1/2 כפית תבלין צ'ילי/שאטה גרוס -או לפי הטעם (תלוי כמה אתם אוהבים חריף)

לטחון היטב בבלנדר.


כאמור אני מחלקת את הכמות לשנים, חצי בלי מיונז למריחה על הבצק לפני האפיה
ורק לחצי השני מוסיפה כף מיונז כדי לקבל רוטב בסגנון פיצה אורי.
 

I) AM)

משתמש מקצוען
אז מה אתם אומרים? מתאים לשים את הרוטב פיצה עם המיונז על הבצק או לא?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מורחת את הרוטב הזה גם על הבצק, יוצא נפלא.
נראה לי שזה מה שאורי עושים גם...
גם אני כך
הילדים משוגעים על הזה
זה משדרג את הפיצה לגמרי
 

צחי יצחק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני כך
הילדים משוגעים על הזה
זה משדרג את הפיצה לגמרי
"אורי" לא עושה כך אבל זה עדיין יכול להיות מוצלח...
הבעיה בזה שהמיונז בחום נהיה שמן וזה עשוי לעשות את הפיצה מאוד רטובה ושומנית ולכן עדיף לעשות את הרוטב הפשוט שזה אומר רסק עגבניות, מעט שמן, פלפל שחור, גבישי שום.
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
זה המתכון המדויק
לי יש
התוצאה באמת דומה מאוד:
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3 שיני שום
חצי או כף מלח (לא זוכרת, צריך לטעום)
כף סוכר
פלפל שחור
חצי כפית צילי גרוס
אורגנו - לבחירה

מערבבים הכל עם בלנדר יד
יש לך את המתכון המדויק שלהם!!
אני קיבלתי אותו מזו שמכינה - עובדת בפיצה אורי.

הייתי מוסיפה שטה לחריפות במקום צ'ילי...
והם שמים גם קצת פפריקה.
 

נורה אדומה

משתמש פעיל
באשכול רוטב פיצה כמו של שובע שמתי מתכון כמו של פיצה אורי
אני שמה אותו על הבצק ולא רק כמטבל-יוצא פצץ.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רוטב למריחה על הפיצה, בלי קשקושים, עגבניות ופירורים (שהילדים לא אוהבים):

קופסת רסק עגבניות
2 כפות מיונז איכותי (עד שהרסק הופך לכתמתם)
2-3 שני שום כתושות
תבלין לפיצה בשפע
אורגנו קצת פחות בשפע
מלח
2 קמצוצים של סוכר
לערבב הייטב!!

חובה לטעום לפני כן ולשפר!
יוצא מעדן. משתלב על כל פיצה. והכי חשוב חלק נקי וטעים. (ולא משהו שהילדים שעה מתעמקים בזה "אמא, מזה החתיכות האדומות האלה, והבצל? ואני לא אוהב...")
בתאבון!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני שמה "לפי העין"
מורחת רסק בנדיבות
מעל זורה מעט סוכר (לאיזון)
מלח ורוד (לא חובה אפשר רגיל)
תבלין טוסקנה
טימין טרי

מעל שפע גבינות ומעט שמן זית

על 200 מע'
מ-ע-ד-ן
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
איפה את משיגה טימין טרי בכשרות מהודרת?

משתגעת לעשבי תיבול טריים ונקיים...
יש אצלינו רק שמיר, סלרי פטרוזליה וכוסברה.
לעיתים רחוקות מאוד נענע ובזיליקום. זהו...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה