שלום אני יאיר, ברשותך, אשמח לשאול אותך מספר שאלות:
כן, יאיר בשמחה רבה, אני תמיד שמח לענות על שאלות, אני אשמח לספר לך על עצמי, אתה יודע שאני עושה הרבה מאוד דברים שנוגעים להרבה מאוד נושאים קרטים וחשובים. (נעמד, ומצביע על עצמו בחשיבות יתר)
מה שימך?
שמי אברהם כהן, בטח שמעת את השם שלי הוא מפורסם דרך רשימת המרצים, יש לי גם אתר בו מופיעים כל השיעורים שלי כסדרם, אני מניח שקראת לאחרונה את המאמר שלי בנושא אקטואלי בתחום עיוני מדעי, מאמר ששינה תפיסת יסוד לגבי כל ההתייחסות לעניין, עוד ידובר בו רבות, מה שאני כותב הם רעיונות חדשנים ומקוריים עם ניחוח של היסטוריה.
אברהם, שמת לב ששאלתי אותך מה שימך?
מה אתה רוצה להגיד לי, (כאן הוא מרים את קולו בכמה אוקטבות הנשמעות הרבה מעבר לחדר הקטן בו מתקיים הריאיון) אתה בעצם טוען שאני לא עניתי לך על השאלה, אתה מאשים אותי בכך שיש לי אינטרסים נוספים, אתה הגעת לכאן במטרה לראיין אותי, ואני בסך הכל מנסה לתת לך תמונה ברורה, למה אתה ישר מתקיף.
אני לא חושב שהתקפתי אותך, פשוט נסתי לכוון את הריאיון לשאלות שמעניינות אותי.
ולמה אתה בכלל שואל שאלות, אתה לא מבין שאם בן אדם מתחיל לדבר אתך אז אל תקטע אותו באמצע, (מסיט את מבטו) אני אברהם כהן, המרצה המפורסם, אתה יכול לקרוא עלי בגוגל כולם מכירים את השפה הקולחת הרטוריקה הטובה, השיעורים שלי בנויים היטב ומבוססים על ספרים ומפרשים רבים, אנשים מחכים בתור כדי לשאול אותי שאלות, והם גם מכבדים את דעתי.
אבל אם אתה לא מעונין לשמוע את דעתי אז אני שותק עכשיו, לא מדבר מילה,
אתה יכול לשאול מה שאתה רוצה, לא אמרתי שלא תשאל, אבל אל תגיד אחר כך שלא נתתי לך לשאול.
יאיר המראיין מנסה להשחיל שאלה, אבל לא בהצלחה מרובה, הוא מרים לרגע את קולו כדי שישמע.
בן כמה אני?
בן כמה נראה לך? אני נראה לך מידי צעיר? מה אתה חושב עבדתי על הזקן האפור הזה בחינם, חחח, אתה יודע הזקן עדיין לא אומר שאני זקן, בכל מקרה שתדע שאם הזקן הזה אני פועל גדולות ונצורות, תשאל את כל מי שמכיר את אברהם כהן.
כן, אני שומע, תמשיך לשאול.
עוד לא עניתי בן כמה אני?
אתה רוצה תשובה מדויקת תקבל תשובה מדויקת, השנה בראש חודש טבת בי"ח לחודש אכנס לשנתי הארבעים ושתיים, מתאים לך? כי אם לא אז תתמודד. (הוא מניע את ידיו לצדדים בתיאטרליות)
אני שומע שאתה...
כן, אני כבר נתתי לך תמונה על חלק מהעיסוקים המרכזיים שלי, אני בטוח שאתה מתרשם כבר עכשיו מכמות הדברים שהספקתי לעשות, כמות מכובדת בהחלט, אבל אני לא מתגאה לרגע בכישורים שלי, אני יודע שיש לי יכולות יוצאות דופן, וכבר הספקתי לספר לך על חלקם הייתי רוצה להראות לך חלק מהשיעורים שיצאו לאור לאחרונה, הייתי רוצה להראות לך את רמת ההפצה שלהם, הייתי רוצה...(מחזיק במספר חוברות וספרים המונחים לצדו ומתחיל להעביר אותם מיד ליד)
אברהם אתה איתי...
מה אמרת? לא שמעתי.
התחלתי להגיד שאתה נשמע כמו אדם רב מעש ורציתי לשמוע מהם תחומי עיסוקיך הנוספים, ומה הספקת כבר לעשות בארבעים ושתיים שנותיך? יאיר מחליט לעבור לנימה מפרגנת, לא ניתן לערער על כך כי היא נדרשה מפורשות על ידי מרואיינו כבר מספר פעמים.
אז יאיר כמו שאמרתי מדובר בארבעים ואחת ואחד עשר חודשים, כפי שהבהרתי לך, יש לי הרבה מאוד מעריצים, הם מעריצים אותי כי אני זה אברהם כהן, בטוח, ששמעת את השם, אני יכול לשבת יום שלם ולספר לך עלי, אברהם כך נראה, הוחמא לרגע ממילות הפרגון, אבל רק לרגע מכיון שמיד לאחר מכן הוא ממשיח להטיח,
אבל עזוב, אתה מזלזל בי, אתה לא יכול להבין את העוצמה שלי, אתה בכלל לא מאמין בדרך שלי, ידעתי שאין לי מה לדבר אתך. (יאיר מנסה להשחיל מילה אך לשווא)
לא אמרת את זה?
אני כבר שעה מנסה להסביר לך מה אני עושה וכל פעם אתה נכנס לדברי, לא נותן לי לסיים משפט, בשביל מה בכלל הגעתי להתראיין, ידעתי שאין לי עם מי לדבר.
טוב, אתה יכול לכתוב את הפרטים שנתתי לך, אני אברהם כהן המרצה המפורסם בעל רטוריקה נדירה, רוצה תכתוב, לא רוצה אל תכתוב, אני לא צריך טובות, יודע להסתדר לבד, ידעתי שאין לי על מי לסמוך.
רק שאלה אחרונה אברהם כהן המרצה המפורסם, גם אם השומעים שלך אתה ככה מתווכח?
לא הבנתי אותך, תחזור שוב על השאלה, אני התווכחתי, אתה לא נתת לי לדבר, ואתה עוד טוען שאני הוא זה שהתווכחתי, השומעים שלי מכירים אותי ומחכים לשמוע אותי, מי שלא מעוניין לשמוע אותי יכול לקום ולצאת אף אחד לא מכריח אותו להישאר, אבל תתפלא, אנשים נשארים אתה יודע למה? אנשים הם לא כמוך, הם באים להקשיב, אתה מגיע כדי לחפור, אני מצטער אבל אנשים כמוך אין לי כל כך מה לשכנע.
אברהם ויאיר נפרדים בלחיצת יד.
תודה על הריאיון פעם הבאה תן לבנאדם לסיים משפט. (עוקץ אברהם את יאיר בלי רמזים כלל)
תודה על דבריך אברהם.
תדאג שהם יופיעו בעמוד בולט ובכבוד הראוי, אל תשכח להדגיש את כל תחומי מעורבותי בקהילה, ואת הסיוע הרב אותו אני מגיש לקהל הרחב.
יאיר עוזב את המקום מהורהר, שואל את עצמו האם באמת אברהם כהן מצליח לרתק קהל ומה קורה אם מישהו שואל שאלה באמצע ההרצאה, האם מה שאברהם מספר על עצמו אכן מתרחש במציאות או שהוא פשוט רוצה שהדברים יראו כפי שטווה דמיונו.
הריאיון הזה ייכתב, יאיר נחוש, הוא מיועד למגזין ולא אברהם ממן אותו, יש לי הרבה מאוד חומר ביד שיכול ליישב את הספקות של קהל גדול שלא מבין את ההתנהלות של האיש, הוא סיפר הרבה מאוד על עצמו, וזה מספיק.