חגים קרפלך לפורים

פיר

משתמש סופר מקצוען
בסד
נשים יקרות
מעונינת במתכון מוצלח לקרפלך ללא מרגרינה
כמו כן האם אפשר להכין את הבצק מראש להקפיא ללא הכנת המלוי?
 

שווה שווה

משתמש פעיל
הייי מקפיצה
אני רוצה להכין עכשיו קרעפלאך טובים.
תנו לי מתכון טוב לבצק נוח וקל פליזז
(עם הבשר אני אסתדר---זה לא בעיה...)
המתכון לא חיב להיות מידי מוסבר או מפורט...
אשמח מאודדדד!!!!!!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
קבלתי מחברה היום
עוד לא עשיתי אבל מסתמכת על דבריה שזה מתכון פצצה
המילוי-כרצונך :
בשר טחון עם בצל מטוגן ותיבול או בשר מבושל קצוץ ומתובל או כבד טחון ומתובל עם הרבה בצל
המדידה בכוס אוניברסלית של 240 מ''ל

מרתיחים:

כוס מים
רבע כוס שמן
מעט מלח
מוסיפים:
כוס קמח
מערבבים היטב ומכבים

מצננים לחלוטין
מוסיפים:
כוס קמח
2 חלמונים
מערבבים לבצק נוח ונעים

מכינים קרפלאך מרתיחים סיר מים עם מעט מלח ומבשלים
 
נערך לאחרונה ב:

מצליחה

משתמש מקצוען
מה זה קרפלך??:rolleyes:
כיסוני בצק ממולאים בבשר.
הבצק עשוי מבצק רבוך.
ונאכל בתוך מרק.
נוהגים לאכול בחגים הבאים:
ערב יוה"כ, הושענא רבה, ופורים.
שאלו חגים מוסתרים.
ימי חג, שלא נוהגים בהם את חומרות החג.
כמו הקרעפלעך שהבשר מוסתר בתוך הבצק.
 

שווה שווה

משתמש פעיל
קבלתי מחברה היום
עוד לא עשיתי אבל מסתמכת על דבריה שזה מתכון פצצה
המילוי-כרצונך :
בשר טחון עם בצל מטוגן ותיבול או בשר מבושל קצוץ ומתובל או כבד טחון ומתובל עם הרבה בצל
המדידה בכוס אוניברסלית של 240 מ''ל

מרתיחים:
כוס מים
רבע כוס שמן
מעט מלח
מוסיפים:
כוס קמח
מערבבים היטב ומכבים

מצננים לחלוטין
מוסיפים:
כוס קמח
2 חלמונים
מערבבים לבצק נוח ונעים

מכינים קרפלאך מרתיחים סיר מים עם מעט מלח ומבשלים
וואו תודההה נראה מעולההה!!
 

ASHDOD

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
של קרייזמן מניחוחות שבת וחג , אליפות
 

engoy

משתמש פעיל
זה המתכון שלנו בלי מרגרינה ובלי מומחיות אבל מצליח
2 כוסות קמח
3/4 כוס מים חמים
1.2 כוס שמן
ניתן להוסיף מעט מלח
ללוש
לסגור ב2 שקיות למנוחה של שעה
להכנה מהירה של כמות גדולה אנחנו משתמשים ברשת מיוחדת אולי פחות יפה, אבל ניתן להכין כיסנים קטנים בכמות גדולה במהירות יחסית.
רשת.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

מצליחה

משתמש מקצוען
אשמח לקבל בבקשה
המתכון שלי:
למילוי:
קופסא כבד עוף
200 ג' חזה עוף מבושל
2 בצלים קצוצים
לבצק:
2 כוסות מים
100 גר' מרגרינה
1 כפית גדושה מלח
לבשל בסיר, להביא לרתיחה
להוסיף:
4 כוסות קמח
להעביר למיקסר ולהוסיף:
4 חלמונים.
לעבד עד לקבלת בצק רך.
להכין את המילוי:
מבשלים מרק עוף, מוציאים את העוף וקוצצים. קוצצים גם את הכבד. מטגנים בצל ומוסיפים את העוף והכבד. מקררים.
טוחנים את המילוי בבלנדר מקל.
מרדדים בצק.
קורצים עיגולים, ממלאים בבשר וסוגרים לחצי סהר.
מבשלים במרק עוף עד שהקרפלעך צפים. מחכים עוד דקה ומוציאים.
יצא לי מהכמות הזאת בערך 200 קטנים.
אפשר לעשות חצי כמות.
IMG_4282.JPGIMG_4283.JPG
 

נועה תנוע

משתמש פעיל
קבלתי מחברה היום
עוד לא עשיתי אבל מסתמכת על דבריה שזה מתכון פצצה
המילוי-כרצונך :
בשר טחון עם בצל מטוגן ותיבול או בשר מבושל קצוץ ומתובל או כבד טחון ומתובל עם הרבה בצל
המדידה בכוס אוניברסלית של 240 מ''ל

מרתיחים:

כוס מים
רבע כוס שמן
מעט מלח
מוסיפים:
כוס קמח
מערבבים היטב ומכבים

מצננים לחלוטין
מוסיפים:
כוס קמח
2 חלמונים
מערבבים לבצק נוח ונעים

מכינים קרפלאך מרתיחים סיר מים עם מעט מלח ומבשלים

כמה בשר טחון מתאים לכמות הבצק הזו?
הכוונה היא למילוי נדיב.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
איך יוצא לך כ"כ הרבה? אצלי מכמות כזאת יוצא משהו כמו 40 ואני מרדדת טוב את הבצק..
הקרעפלאך מעולים ברידוד דק מאד מאד.
אפשר לרדד, להשהות מעט ואז ניתן לרדד עוד יותר דק
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה