יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בילדותי היינו אוכלים כמעט תמיד, ולפעמים אפילו יותר מתמיד, קציצות ירקות של 'כל טוב טבע' הלא היא המחלקה החרדית של זוגלובק.
הן היו מרובעות, שחומות, וממש טעימות.
לימים הם שידרגו את המתכון והפכו אותן לשניצל ירקות, ואז הוא נעלם מהשוק., כנראה לנצח.
אני כאן כדי לשחזר את המתכון, ואחד הניסיונות העלה את הקציצה הממש יפה ומפוארת הבאה.
והסוד שהיא ממש קלה להכנה, הוא אחד הסודות השמורים שיש בעולם הקציצות.
קודם המרכיבים:
300 גרם טופו מפורר
בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות.
כוס וחצי אפונה
כוס וחצי תירס
4 ביצים
2 פרוסות לחם מלא
כוס קמח מלא או כמה שתופס
קצת שמן זית
כפית שום כתוש או אבקת שום
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
כף וחצי לימון כבוש
כף חרדל דיז'ון
כף שמרי בירה
2 כפות רוטב סויה יפני
כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
חופן נבטים סיניים קצוצים
כוס מים חמימים
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות זרעי צ'יה
( למי שממש סקרן: הצ'יה מסמיכה ומדביקה, זרעי הפשתן סתם בריאים, שמרי הבירה מוסיפים אומאמי )
מערבבים בקערה את כל המרכיבים
שולטים במינון של הקמח, ומוסיפים לפי הצורך עד שנוצרת עיסה שמתאימה לקציצות.
מטגנים בשמן חצי עמוק על חום בינוני עד להשחמה.
אוכלים בפיתה עם עמבה וטחינה וכל מה שתשימו בפלאפל.
אבל יכול לבוא גם טוב עם קטשופ.
הן היו מרובעות, שחומות, וממש טעימות.
לימים הם שידרגו את המתכון והפכו אותן לשניצל ירקות, ואז הוא נעלם מהשוק., כנראה לנצח.
אני כאן כדי לשחזר את המתכון, ואחד הניסיונות העלה את הקציצה הממש יפה ומפוארת הבאה.
והסוד שהיא ממש קלה להכנה, הוא אחד הסודות השמורים שיש בעולם הקציצות.
קודם המרכיבים:
300 גרם טופו מפורר
בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות.
כוס וחצי אפונה
כוס וחצי תירס
4 ביצים
2 פרוסות לחם מלא
כוס קמח מלא או כמה שתופס
קצת שמן זית
כפית שום כתוש או אבקת שום
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
כף וחצי לימון כבוש
כף חרדל דיז'ון
כף שמרי בירה
2 כפות רוטב סויה יפני
כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
חופן נבטים סיניים קצוצים
כוס מים חמימים
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות זרעי צ'יה
( למי שממש סקרן: הצ'יה מסמיכה ומדביקה, זרעי הפשתן סתם בריאים, שמרי הבירה מוסיפים אומאמי )
מערבבים בקערה את כל המרכיבים
שולטים במינון של הקמח, ומוסיפים לפי הצורך עד שנוצרת עיסה שמתאימה לקציצות.
מטגנים בשמן חצי עמוק על חום בינוני עד להשחמה.
אוכלים בפיתה עם עמבה וטחינה וכל מה שתשימו בפלאפל.
אבל יכול לבוא גם טוב עם קטשופ.