המתכון הזה, מתקתק פיקנטי, לא מהמהירים שבמתכונים,
מצד שני הוא ממש לא להתקשקש. וביחס לתוצאה זה בקושי השקעה.
שווה מאוד מאוד לנסות. זה טעם-שלא מהעולם הזה, באמת.
שלב ראשון- קציצות.
וזה קציצות מושלמות שלפעמים אני רק מצפה בפירורים, על תבנית משומנת, תבנית מים בקרקעית התנור להשלמת הקריספיות ואופה עד שמוכן.
טעים!
קג חזה עוף או הודו טחון
חצי כוס ציר עוף. רק אם ממש ממש אין אז מים חמים עם מעט א. מרק עוף
2 כפות גדושות מיונז
1 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה קארי
1 כפית גדושה פפריקה.
מערבבים טוב טוב את העיסה. לשים כמה דקות ומכניסים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת הייטב.
מחממים תנור על 180 מעלות.
מגלגלים בידיים משומנות כדורים לא גדולים מהעיסה ומניחים בתבנית.
אופים עד שמוכן חלקית (טיפה מזהיב)
בינתיים, מכינים את הרוטב
חותכים שלושה בצלים גדולים לחצאי טבעות
מחממים סיר, מניחים את הבצלים ומתחילים לאדות על אש נמוכה עד להתקרמלות.
לא לוותר. לאט לאט, עד שמשחים ומתרכך ומקבל טעם קרמלי עדין.
כשהבצל זהוב שחום מוסיפים כף סוכר חום, מערבבים עד להמסה.
בנפרד חולטים חצי או יותר חבילת כרובית במים רותחים דקה שתיים.
מוסיפים את הכרובית לבצל ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מעט מים רותחים.
מתבלים במלח, פלפל שחור טחון וצילי גרוס.
מוסיפים בעדינות את כדורי העוף (מניחים עם כף או עם היד)
מרתיחים כמה דקות, מנמיכים ומבשלים חצי שעה-שעה על אש נמוכה מאוד כשמידי פעם בודקים שלא נשרף.
אם צריך מוסיפים מעט מים.
טעים טעים טעים.
מתכון מומלץ לשמור לחגים הבעלט!!
תחזרו לדווח איך יצא..
תמונה לא הכי מוצלחת שצילמתי מהר מהר לפני שנגמר...
מצד שני הוא ממש לא להתקשקש. וביחס לתוצאה זה בקושי השקעה.
שווה מאוד מאוד לנסות. זה טעם-שלא מהעולם הזה, באמת.
שלב ראשון- קציצות.
וזה קציצות מושלמות שלפעמים אני רק מצפה בפירורים, על תבנית משומנת, תבנית מים בקרקעית התנור להשלמת הקריספיות ואופה עד שמוכן.
טעים!
קג חזה עוף או הודו טחון
חצי כוס ציר עוף. רק אם ממש ממש אין אז מים חמים עם מעט א. מרק עוף
2 כפות גדושות מיונז
1 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה קארי
1 כפית גדושה פפריקה.
מערבבים טוב טוב את העיסה. לשים כמה דקות ומכניסים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת הייטב.
מחממים תנור על 180 מעלות.
מגלגלים בידיים משומנות כדורים לא גדולים מהעיסה ומניחים בתבנית.
אופים עד שמוכן חלקית (טיפה מזהיב)
בינתיים, מכינים את הרוטב
חותכים שלושה בצלים גדולים לחצאי טבעות
מחממים סיר, מניחים את הבצלים ומתחילים לאדות על אש נמוכה עד להתקרמלות.
לא לוותר. לאט לאט, עד שמשחים ומתרכך ומקבל טעם קרמלי עדין.
כשהבצל זהוב שחום מוסיפים כף סוכר חום, מערבבים עד להמסה.
בנפרד חולטים חצי או יותר חבילת כרובית במים רותחים דקה שתיים.
מוסיפים את הכרובית לבצל ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מעט מים רותחים.
מתבלים במלח, פלפל שחור טחון וצילי גרוס.
מוסיפים בעדינות את כדורי העוף (מניחים עם כף או עם היד)
מרתיחים כמה דקות, מנמיכים ומבשלים חצי שעה-שעה על אש נמוכה מאוד כשמידי פעם בודקים שלא נשרף.
אם צריך מוסיפים מעט מים.
טעים טעים טעים.
מתכון מומלץ לשמור לחגים הבעלט!!
תחזרו לדווח איך יצא..
תמונה לא הכי מוצלחת שצילמתי מהר מהר לפני שנגמר...