קניתי סלמון טרי טחון. עושה אזה מדי פעם ברגע של פרגון עצמי כדי לחסוך לעצמי לטחון או לקצוץ דקדק בעצמי.
אותו מחיר תכל'ס כמו לקנות דג סלמון טרי. אז קניתי חלק כפילה, לשבת, וחלק טחון לקציצות.
התחלתי בקציצות.
הטעמים היו מושלמים, פריכות חיצונית עם סלמון ועשבי תיבול רכים בפנים.
מעט מהעיסה הנחתי בצד.
מה נעשה איתה? עוד מעט נחליט.
העוד מעט הגיע, והחלטתי.
נכין בנוסף לקציצות [שנאפו בתנור] פשטידת סלמון.
פשטידת סלמון?
למה לא?
יש פשטידת ירקות, יש פשטידת בשר, יש פשטידת טונה אז למה לא סלמון.
אממה-
העיסה היתה מעט סמיכה מדי בעיני לפשטידה. בשביל קציצות היא היתה נפלאה.
הוספתי עוד ביצה.
זהו
שטחתי בתבנית מרופדת בניר אפיה
משחתי בביצה טרופה
פיזרתי מעט פירורי לחם מוזהבים ושומשום ושלחתי לתנור.
אחרי 25 דקות קיבלתי פשטידה טעימה. אבל ממש
לאוכלים חלבי עם דגים,
הפשטידה היתה מעולה ממש לצד תלולית גבינה לבנה מעורבת בשמנת חמוצה. השילוב של הפשטידה החמה והגבינה הקרה, לא יודעת, אני אהבתי.
אה, רגע, מתכון.
לקציצות:
500 גרם סלמון נקי טחון
3 ביצים
1 כף אבקת מרק בצל
מלח
1 כף תבלין לדגים [או 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, מעט כמון, מעט כורכום]
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק
2/3 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כפית סודה לשתיה
1 בצל קצוץ דקדק
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כף חרדל
לציפוי:
קערה עם פירורי לחם מוזהבים
קערה ובה 3-4 ביצים טרופות + 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
הכנה:
מערבבים בקערה את כל רכיבי הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי סלמון או פירורי לחם והכוסברה הקצוצה מפוזרת באופן שווה פחות או יותר בתערובת.
משהים ל-5 דקות
מרפדים תבנית בניר אפיה ומורחים שמן בעזרת מברשת על ניר האפיה. אל תתקמצנו.
בידיים לחות מעט לוקחים מהתערובת ויוצרים קצוצות בגודל הרצוי. טובלים בפירורי לחם, ביצה טרופה ושוב פירורי לחם.
מניחים בתבנית.
כך מכינים את כל הקציצות
אופים ב 190 מעלות כ-12 דקות והופכים את הקציצות לאפיה נוספת של עוד כ-10 דקות.
מגישים חם
או קר.......
לפשטידה:
מוספים לרכיבי הקציצות עוד ביצה אחת או לחילופין מפחיתים בכמות פירורי הלחם ל 1/2 כוס. לדעתי, עדיף להוסיף עוד ביצה מאשר להפחית בפירורי הלחם.
שוטחים בתבנית. אני השתמשתי באינגליש כי את רוב העיסה הכנסתי לתנור כקציצות.
מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעט פירורי לחם מוזהבים ושומשום ואופים ב 180 מעלות כ-25 דקות.
המלצה: נסו לצלות את הקציצות, ללא הציפוי על מנגל. תקבלו סלמונבורגר מושלם. הכניסו לפיתה עם ירקות, חומוס, טחינה ומעט צ'יפס.
תחזור להודות לי.
אותו מחיר תכל'ס כמו לקנות דג סלמון טרי. אז קניתי חלק כפילה, לשבת, וחלק טחון לקציצות.
התחלתי בקציצות.
הטעמים היו מושלמים, פריכות חיצונית עם סלמון ועשבי תיבול רכים בפנים.
מעט מהעיסה הנחתי בצד.
מה נעשה איתה? עוד מעט נחליט.
העוד מעט הגיע, והחלטתי.
נכין בנוסף לקציצות [שנאפו בתנור] פשטידת סלמון.
פשטידת סלמון?
למה לא?
יש פשטידת ירקות, יש פשטידת בשר, יש פשטידת טונה אז למה לא סלמון.
אממה-
העיסה היתה מעט סמיכה מדי בעיני לפשטידה. בשביל קציצות היא היתה נפלאה.
הוספתי עוד ביצה.
זהו
שטחתי בתבנית מרופדת בניר אפיה
משחתי בביצה טרופה
פיזרתי מעט פירורי לחם מוזהבים ושומשום ושלחתי לתנור.
אחרי 25 דקות קיבלתי פשטידה טעימה. אבל ממש
לאוכלים חלבי עם דגים,
הפשטידה היתה מעולה ממש לצד תלולית גבינה לבנה מעורבת בשמנת חמוצה. השילוב של הפשטידה החמה והגבינה הקרה, לא יודעת, אני אהבתי.
אה, רגע, מתכון.
לקציצות:
500 גרם סלמון נקי טחון
3 ביצים
1 כף אבקת מרק בצל
מלח
1 כף תבלין לדגים [או 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, מעט כמון, מעט כורכום]
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק
2/3 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כפית סודה לשתיה
1 בצל קצוץ דקדק
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כף חרדל
לציפוי:
קערה עם פירורי לחם מוזהבים
קערה ובה 3-4 ביצים טרופות + 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
הכנה:
מערבבים בקערה את כל רכיבי הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי סלמון או פירורי לחם והכוסברה הקצוצה מפוזרת באופן שווה פחות או יותר בתערובת.
משהים ל-5 דקות
מרפדים תבנית בניר אפיה ומורחים שמן בעזרת מברשת על ניר האפיה. אל תתקמצנו.
בידיים לחות מעט לוקחים מהתערובת ויוצרים קצוצות בגודל הרצוי. טובלים בפירורי לחם, ביצה טרופה ושוב פירורי לחם.
מניחים בתבנית.
כך מכינים את כל הקציצות
אופים ב 190 מעלות כ-12 דקות והופכים את הקציצות לאפיה נוספת של עוד כ-10 דקות.
מגישים חם
או קר.......
לפשטידה:
מוספים לרכיבי הקציצות עוד ביצה אחת או לחילופין מפחיתים בכמות פירורי הלחם ל 1/2 כוס. לדעתי, עדיף להוסיף עוד ביצה מאשר להפחית בפירורי הלחם.
שוטחים בתבנית. אני השתמשתי באינגליש כי את רוב העיסה הכנסתי לתנור כקציצות.
מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעט פירורי לחם מוזהבים ושומשום ואופים ב 180 מעלות כ-25 דקות.
המלצה: נסו לצלות את הקציצות, ללא הציפוי על מנגל. תקבלו סלמונבורגר מושלם. הכניסו לפיתה עם ירקות, חומוס, טחינה ומעט צ'יפס.
תחזור להודות לי.