רכבים קניית רכב על דעת למכור אותו לאחר זמן

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אשמח לשמוע את דעתכם בענין
האם כשאני קונה רכב על דעת למכור אותו לאחר כמה חודשים אני לוקח סיכון רציני על הכסף (בהנחה שהרכב לא ניזוק בצורה מיוחדת)
או שאפשר להעריך שערך הכסף שלי ישאר ואוכל למכור אותו פחות או יותר באותו הסכום

מאל"ף ועד תג

עריכה | הגהה | עימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם זה רכב עם "שוק" טוב [בעיקר "טויוטה"] סביר להניח שלא תפסיד הרבה, ותוכל למכור די בקלות ובמהירות.
אם מצאת "מציאה", יש אפילו סיכוי שתרוויח משהו מהעיסקה.
בכל מקרה את הביטוחים, הדלק וכו' לא תקבל חזרה, וקח בחשבון שאנשים רבים שיש להם רכב עשרות שנים התחילו כמוך...

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם זה רכב עם "שוק" טוב [בעיקר "טויוטה"] סביר להניח שלא תפסיד הרבה, ותוכל למכור די בקלות ובמהירות.
אם מצאת "מציאה", יש אפילו סיכוי שתרוויח משהו מהעיסקה.
בכל מקרה את הביטוחים, הדלק וכו' לא תקבל חזרה, וקח בחשבון שאנשים רבים שיש להם רכב עשרות שנים התחילו כמוך...
אני לא בונה על לקבל את הביטוחים והדלק אלא לחסוך את עלויות ההשכרה שממילא יהיו לי
וקח בחשבון שאנשים רבים שיש להם רכב עשרות שנים התחילו כמוך...
למה אתה מתכוון?
אגב, מאוד נהניתי מהשם שלך

מאל"ף ועד תג

עריכה | הגהה | עימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הרבה אנשים רכשו רכב רק לכמה חודשים [עד אחרי בין הזמנים / עד אחרי החתונה של האח / עד אחרי החגים] ונשארו איתו לעולמי-עד מכוח ההרגל.
אם אוכל מבחינה כלכלית להשאיר אצלי את הרכב זה יהיה מצויין (בכל אופן אני לא יודע כמה יעלה לי המרוץ..;))
אתה מפסיד יד, הרכב מאבד מערכו ברגע שאתה מוסיף עוד קונה.
גם ברכבים פשוטים (אברכיים) זה משמעותי?

קפה קפה

משתמש מקצוען
אם אוכל מבחינה כלכלית להשאיר אצלי את הרכב זה יהיה מצויין (בכל אופן אני לא יודע כמה יעלה לי המרוץ..;))

גם ברכבים פשוטים (אברכיים) זה משמעותי?
לדעתי עד יד 3 זה משמעותי.
השאלה מה הסכום של הרכב אותו את רוצה

אבו מאיר

משתמש מקצוען
ברכבים פשוטים זה לא משנה איזה יד זה .
את רוב האנשים לא מעניין איזה יד זה ראשונה או חמישית, ההבדל הוא רק במחירון של לוי יצחק או יד 2 שמורידים לפי מספר ידיים ולרכבים אברכיים בכל מקרה אין מחירון..
זה מעניין בעיקר סוכני רכבים.
אתה תוכל למכור את זה אפילו ביותר!
אבל לפי הצפי אתה ממילא לא תמכור את זה חבל על הדיבורים....
אני קניתי לבין הזמנים וזה נשאר אצלי שנתיים.. עד שקניתי חדש.;)
ודרך אגב מכרתי את זה בהרבה יותר ממה שקניתי:D:D

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
רוב גדול של האברכים אצלנו שקנו על מנת למכור לאחר תקופה, לא הפסידו הרבה.
והדגש הוא שהם לא הפסידו הרבה, היו כאלו שהרוויחו קצת, והיו גם היו את הלוזרים שהפסידו הרבה.
הרוב הפסידו קצת.
ברכבים אברכיים יש יותר סיכוי לתקלות מאשר ברכבים חדשים, ובהחלט יש משמעות ליד נוספת, לא משמעות גדולה, אבל היא בהחלט קיימת, ולשנתון יש הרבה מה לומר...
למסקנה, אם אתה מחליט לקנות על מנת למכור, תקנה את הרכב הכי שכיר שתמצא, שווה אפילו להשקיע כמה אלפי שקלים על זה, תצפה להפסד קטן, תבדוק את הרכב טוב במוסך אמין לפני הקניה, ותמכור אותו באותו שנתון שקנית אותו בו.
ואל תתאכזב יותר מדי אם ח"ו יהיה הפסד גדול

Chanae

משתמש מקצוען
אנחנו עשינו את זה לפני כמה שנים
קנינו טויוטה קורולה ב 17000
נהננו ממנה כל בינהזמנים ובחגים.
אחרי החגים מכרנו אותו ב 17200
אבל כמו ש @מאל"ף ועד תג אמר
לפסח קנינו שוב רכב ואותו כבר לא מכרנו כ"כ מהר

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אבל מכרתי את זה לפני שבועיים??:rolleyes:
נכון, אבל עדיין המחירים לא ירדו מאז
זאת אומרת אחד שקנה רכב לפני שנתיים עכשיו עושה את האקזיט שלו (לפעמים זה עשרות אלפי שקלים) אבל לקנות עכשיו לא כ"כ בטוח שתרוויח על זה משהו
אני מכיר מישהו שקנה רכב לפני כמה חודשים, חרש איתו את כל הארץ (6,000 ק"מ) ומכר אותו ברווח, למרות שהרכב רגע לפני טיפול עשרת אלפים וחודשיים לפני טסט
כלומר לא רק היה רווח במחיר הרכב, אלא שגם הטיפולים התקופתיים הוא לא עשה בכלל
תלוי הרבה במזל
צריך גם לדעת מתי מגיע השלב שכדאי להיפטר כבר מהרכב...

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען
לי יש חבר שקנה טרנטה ב5000 ש”ח ושיפץ ומכר ב12000 ש”ח למי שיש כוח ומוח יכול לייצר מזה כסף כמובן שצריך סייעתא דשמיא ולדעת לנצל הזדמנויות
בהצלחה

צבי2

משתמש פעיל
הרעיון לקנות במקום לשכור כדאי רק אם אתה בטוח שלא תיפול בפח בקניית רכב שלא שווה את מחירו, אם אתה מבין בעסק כמו שצריך זה לכאו' משתלם כלכלית [הירידה הצפויה במחירון רכב לאחר חודשיים שימוש, יד נוספת ואלפיים קילומטר זה מקסימום 2000 שח, עלות ההשכרה לרכב דומה יהיה לפחות כפול מזה, גם עם הביטוחים [400 לחודשיים] זה משתלם]

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה