קינוחים קינוח לוהט לשבת קרה

בומבינו

משתמש פעיל
פאי פירורים קריספי.
מה שנקרא באנגלית COBBLER
אפשר עם אגס,תפוח, דובדבן מצנצנת/מלית, פירות יער ועוד

אמריקאיים מגישים אותה לרוב כתוספת. הם אווהבים מתוק גם בארוחה עצמה.
ישראלים יאהבו את המנה הזו כמנת קינוח
אני מבית ישראלי, בעלי מבית אמריקאי.
כשהכנתי לשבת תוספת -קרמבל תפוחים ( כך קוראים לזה אצלינו) שלחתי תבנית אחת לשויגער שלי.
במוצאי שבת הם סיפרו לי שהמנה האחרונה שהכנתי היה מאוד טעימה...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני מבית ישראלי, בעלי מבית אמריקאי.
כשהכנתי לשבת תוספת -קרמבל תפוחים ( כך קוראים לזה אצלינו) שלחתי תבנית אחת לשויגער שלי.
במוצאי שבת הם סיפרו לי שהמנה האחרונה שהכנתי היה מאוד טעימה...
יתכן שהם אוכלים אותה למנה אחרונה
אבל רוב האמריקאיים אוכלים אותה כתוספת לבשר
אמריקאים שגרים כאן בארץ, התרגלו כבר לסגנון החיים הישראלי והטעם הפחות מתוק בתוך ארוחה...ופעמים רבות כבר מגישים אותו כקינוח, לרוב לצד גלידת וניל [בדומה לשטרודל שמגישים עם גלידה]

ואם כל האמריקאים יבינו שקראמבל מתאים כקינוח זה יהיה נהדר.
כי כשאני מתארחת שם, דוחפים לי אותו עם המנה העיקרית
ואז עוד מוציאים לי מוס שוקולד דחוס לקינוח
:)
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בסיס של בצק פירורי, לרוב מעל קוואקר
מעליו מלית פרי ומעל זה שוב מהבצק

מלית:
6 תפוחי עץ גדולים, עדיף גרנד. קלופים ללא ליבה, חתוכים
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון

בצק:
1.5 כוס סוכר חום
2 כוסות [חד פעמי פשוט] קוואקר
2 כוסות קמח
1 כף קינמון
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות או כוס שמן קוקוס [או שמן רגיל, יתפורר יותר]

הכנה:
מערבבים בקערה תפוחים, סוכר וקינמון עש שהתפוחים מכוסים בסוכר וקינמון

מערבבים בקערה את רכיבי הבצק עד שמתקבל בצק פירורי

ממלאים מעט בצק בתבנית סופלה גדול. מהדקים. מניחים מעליו מתערובת תפוחי העץ ומעל מפזרים עוד מהבצק

אופים ב 180 מעלות כ-40 דקות.



אפשר להכין בתבנית עגולה גדולה.
אבל זה לא יוצר בשלימות כמו מנת פאי יפה.
כף להגיש עם גלידה קרה [יש להיזהר מבישול בשבת]


אין לי תמונה שלי :(
למרות שהמתכון שלי


אפשר להמיר תפוחי עץ באגסים

אפשר לשים מלית דובדבן במקום התפוחים. צריך 2 קופסאות לכמות הזו
או אוכמניות
אני מכינה מתכון דומה, עם מלית תות ותפוחים.
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
יתכן שהם אוכלים אותה למנה אחרונה
אבל רוב האמריקאיים אוכלים אותה כתוספת לבשר
אמריקאים שגרים כאן בארץ, התרגלו כבר לסגנון החיים הישראלי והטעם הפחות מתוק בתוך ארוחה...ופעמים רבות כבר מגישים אותו כקינוח, לרוב לצד גלידת וניל [בדומה לשטרודל שמגישים עם גלידה]

ואם כל האמריקאים יבינו שקראמבל מתאים כקינוח זה יהיה נהדר.
כי כשאני מתארחת שם, דוחפים לי אותו עם המנה העיקרית
ואז עוד מוציאים לי מוס שוקולד דחוס לקינוח
אז אצלינו כדי שכולם יצאו מרוצים, מוציאים בעיקרית ומשאירים לאחרונה... כך מי שאוהב את המתוק בעיקרית נהנה אז.
ומי שלא מקבל במנה אחרונה (שאז כמובן יש עוד דברים...) אה, ומי שממש רוצה, אז אפשר גם בשתיהם (כמוני)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איזה...
הם יותר אמריקאים מהנשיא טראמפ בעצמו.
לא משנה
זה לא קשור
גם ההורים שלי הכי אמריקאיים שיש
ובכל זאת זה כבר הפך לקינוח אצלם

[בעצם היום כבר לא מכינים. עברו לגלידות]
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ידעתי שתעזרי לי.
עם כל העברית העשירה שלי, יש מילים שאני משתמשת בהן תמיד רק באנגלית :eek:
האמת שזו מילה שפוגשים רק בספרי בישול ואפיה וקראתי יותר מדי מהם. :)
יש גם שקוראים לו חולץ ליבות תפוחים.
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
(חום גבוה מידי באפיית התפוחים עשוי לפוצץ אותם ולהביא לתוצאה לא אסתטית)
התפוחים מתיזים לפעמים ברחבי התנור, ממליצה לא להגזים בכמות היין ולמגן היטב את התבנית או הרשת הבסיסיים בנייר כסף כדי לחסוך עבודות קרצוף.

בתאבון!
אנחנו מקלפים לתפוח חגורה מסביב וככה נמנעים הפיצוצים.
(מקווה שהבנת אותי, קילוף של רצועה אחת באמצע מסביב לכל התפוח)
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בשמחה:

מקלפים תפוחי גרנד בכמות הרצויה, מחלצים את הליבה בעזרת corer (איך אומרים את זה בעברית? הכלי המיועד לכך, בקיצור)

מכינים בקערה תערובת טרופה (או מנוערת) היטב של מייפל ושמן קנולה בכמויות שוות
בקערה נפרדת מערבים אגוזים טחונים וסוכר בכמויות שוות (אני מפחיתה מהסוכר, שמה חצי מכמות האגוזים)

טובלים כל תפוח בתערובת השמן והמייפל, ולאחר מכן בתערובת האגוזים והסוכר,
מניחים את התפוחים בצפיפות בתבנית ח"פ עם דפנות גבוהות, או כל תפוח בתבנית מאפינס אישית (אלומיניום) במידה והתפוחים לא גדולים מידי, להגשה נאה יותר.

חוצים קוביות שוקולד מריר איכותי לאורכן (בעזרת נעיצת חוד סכין חד במרכז הקוביה לאורך) - אני משתמשת ב'ורד הגליל' ויוצא מעולה;
משחילים 2 חצאי קוביה בחור הליבה שנוצר בכל תפוח.

שופכים מעט יין אדום מתוק או חצי יבש בליבת כל תפוח ומעט מסביב.

אופים על 170 מעלות (לא טורבו) עד לריכוך מלא של התפוחים. לאחר קרור התפוחים מתכוצים אל תוך עצמם.
(חום גבוה מידי באפיית התפוחים עשוי לפוצץ אותם ולהביא לתוצאה לא אסתטית)
התפוחים מתיזים לפעמים ברחבי התנור, ממליצה לא להגזים בכמות היין ולמגן היטב את התבנית או הרשת הבסיסיים בנייר כסף כדי לחסוך עבודות קרצוף.

בתאבון!
איך את מחממת בשבת?
 

מירי84

משתמש פעיל
בשמחה:

מקלפים תפוחי גרנד בכמות הרצויה, מחלצים את הליבה בעזרת corer (איך אומרים את זה בעברית? הכלי המיועד לכך, בקיצור)

מכינים בקערה תערובת טרופה (או מנוערת) היטב של מייפל ושמן קנולה בכמויות שוות
בקערה נפרדת מערבים אגוזים טחונים וסוכר בכמויות שוות (אני מפחיתה מהסוכר, שמה חצי מכמות האגוזים)

טובלים כל תפוח בתערובת השמן והמייפל, ולאחר מכן בתערובת האגוזים והסוכר,
מניחים את התפוחים בצפיפות בתבנית ח"פ עם דפנות גבוהות, או כל תפוח בתבנית מאפינס אישית (אלומיניום) במידה והתפוחים לא גדולים מידי, להגשה נאה יותר.

חוצים קוביות שוקולד מריר איכותי לאורכן (בעזרת נעיצת חוד סכין חד במרכז הקוביה לאורך) - אני משתמשת ב'ורד הגליל' ויוצא מעולה;
משחילים 2 חצאי קוביה בחור הליבה שנוצר בכל תפוח.

שופכים מעט יין אדום מתוק או חצי יבש בליבת כל תפוח ומעט מסביב.

אופים על 170 מעלות (לא טורבו) עד לריכוך מלא של התפוחים. לאחר קרור התפוחים מתכוצים אל תוך עצמם.
(חום גבוה מידי באפיית התפוחים עשוי לפוצץ אותם ולהביא לתוצאה לא אסתטית)
התפוחים מתיזים לפעמים ברחבי התנור, ממליצה לא להגזים בכמות היין ולמגן היטב את התבנית או הרשת הבסיסיים בנייר כסף כדי לחסוך עבודות קרצוף.

בתאבון!
מגישים את זה חם?
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אנחנו מקלפים לתפוח חגורה מסביב וככה נמנעים הפיצוצים.
(מקווה שהבנת אותי, קילוף של רצועה אחת באמצע מסביב לכל התפוח)
אני אוהבת את התפוח מקולף כולו. יותר אסתטי, ויותר נעים לאכילה...
לכן אופים בסבלנות בחום יחסית נמוך, וכל הבעיות נפתרות:)
איך את מחממת בשבת?
מגישים את זה חם?
סליחה שלא ראיתי לפני שבת.
כן, אני מחממת על הפלטה, מניחה באזור אמצע הסעודה. לתפוחים יש נוזלים בדרך כלל, אני שופכת את הנוזלים מכל תפוח (אני אופה אותם בתבניות אישיות) אל תוך קערה אחת, מחממת את התפוחים ללא הנוזלים על תבנית הפוכה על הפלטה, ושופכת מעט מהנוזלים על כל תפוח בהגשה. טעים מאד ליד גלידת וניל פרווה.
(אני בררתי והתשובה שניתנה לי היא שכך אפשר לחמם את התפוחים בשבת, אם שופכים את הנוזלים. כל אחד כמנהגו ינהג)

פתרון נוסף-
בעבר הייתי פשוט אופה את התפוחים בשעות האחרונות לפני שבת, ומשאירה בתנור הסגור עד להגשה.

בתאבון
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בסיס של בצק פירורי, לרוב מעל קוואקר
מעליו מלית פרי ומעל זה שוב מהבצק

מלית:
6 תפוחי עץ גדולים, עדיף גרנד. קלופים ללא ליבה, חתוכים
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון

בצק:
1.5 כוס סוכר חום
2 כוסות [חד פעמי פשוט] קוואקר
2 כוסות קמח
1 כף קינמון
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות או כוס שמן קוקוס [או שמן רגיל, יתפורר יותר]

הכנה:
מערבבים בקערה תפוחים, סוכר וקינמון עש שהתפוחים מכוסים בסוכר וקינמון

מערבבים בקערה את רכיבי הבצק עד שמתקבל בצק פירורי

ממלאים מעט בצק בתבנית סופלה גדול. מהדקים. מניחים מעליו מתערובת תפוחי העץ ומעל מפזרים עוד מהבצק

אופים ב 180 מעלות כ-40 דקות.



אפשר להכין בתבנית עגולה גדולה.
אבל זה לא יוצר בשלימות כמו מנת פאי יפה.
כף להגיש עם גלידה קרה [יש להיזהר מבישול בשבת]


אין לי תמונה שלי :(
למרות שהמתכון שלי


אפשר להמיר תפוחי עץ באגסים

אפשר לשים מלית דובדבן במקום התפוחים. צריך 2 קופסאות לכמות הזו
או אוכמניות
הכנתי לשבת יצא מעולה.
תודה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני אוהבת את התפוח מקולף כולו. יותר אסתטי, ויותר נעים לאכילה...
לכן אופים בסבלנות בחום יחסית נמוך, וכל הבעיות נפתרות:)


סליחה שלא ראיתי לפני שבת.
כן, אני מחממת על הפלטה, מניחה באזור אמצע הסעודה. לתפוחים יש נוזלים בדרך כלל, אני שופכת את הנוזלים מכל תפוח (אני אופה אותם בתבניות אישיות) אל תוך קערה אחת, מחממת את התפוחים ללא הנוזלים על תבנית הפוכה על הפלטה, ושופכת מעט מהנוזלים על כל תפוח בהגשה. טעים מאד ליד גלידת וניל פרווה.
(אני בררתי והתשובה שניתנה לי היא שכך אפשר לחמם את התפוחים בשבת, אם שופכים את הנוזלים. כל אחד כמנהגו ינהג)

פתרון נוסף-
בעבר הייתי פשוט אופה את התפוחים בשעות האחרונות לפני שבת, ומשאירה בתנור הסגור עד להגשה.

בתאבון
בעבר הכנתי תפוחים עם אגוזים ויין על הפלטה, הנחתי קצת לפני שבת
אבל כאן בגלל שהתפוחים שלמים נראה לי סיכון
עריכה: הנחתי לא מוכן על הפלטה, ונתתי לו להתבשל על הפלטה
 
נערך לאחרונה ב:

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בעבר הכנתי תפוחים עם אגוזים ויין על הפלטה, הנחתי קצת לפני שבת
אבל כאן בגלל שהתפוחים שלמים נראה לי סיכון
עשוי להישרף קצת למטה
אם את רוצה את יכולה להניח לפני שבת על הפלטה תבנית הפוכה, מעליה תבנית עם קצת מים בתחתית ובתוכה תבנית או תבניות אישיות עם התפוחים
המים שומרים שהחימום יהיה בצורה מבוקרת גם להרבה זמן, נוסה בהצלחה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה