התייעצות קיבלתי קבלה

מצב
הנושא נעול.

מישהו וזהו...

משתמש רשום
המשתמש נחסם
וקשה לי מאוד לעמוד בה.
איך אתם מחזקים את עצמכם לא להרפות ממה שקיבלתם?
לחשוב כל הזמן ולראות מול העיניים מה התועלת מהקבלה הזאת ומה אני יפסיד אם לא אעמוד בזה
ולחשוב שהשכר שמקבלים זה על הקושי שבדבר

הודיה יצחק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לכן תמיד שמקבלים קבלה צריך להגיד בלי נדר
שהקבלה לא תהיה בנדר במקרה שלא יכולים לעמוד בה..

מזמור לתודה!!!

משתמש פעיל

@תותית מפונקת לא רלוונטי אליך, אבל עונה לנאמר למעלה... בכל מקרה מחזקת את ידייך! ה' גאה בך על כל מאמץ!!!

לכן תמיד שמקבלים קבלה צריך להגיד בלי נדר
שהקבלה לא תהיה בנדר במקרה שלא יכולים לעמוד בה..
זה באמת חשוב לומר, אך לא תמיד יעיל:
בלי נדר יעיל למקרה חד פעמי (בלי נדר אני אתרום כסף לצדקה/ אלך לעזור ל...)
אבל לא תמיד עוזר אם כבר עמדת בקבלה 3 פעמים. גם אם אמרו בל"נ, ל3 פע' יש איזושהי 'חזקה'.
(אני חושבת שיש הבדל בין 'עשה' ל'לא תעשה' בעניין הזה)
לא בטוח שהוא יעיל במקרה ש'יותר לא אגע באוכל בהכשר הזה' / 'מקבלת ע"ע להכניס תמיד שבת מוקדם'

בכל מקרה אם הקבלה היא על עניין שהוא מבסיס ההלכה (ולא חומרה) בל"נ לא יעזור (לדוג' להקפיד על הלכות בורר / לא לדבר לשוה"ר / לכבד הורים וכו')

קיצור תמיד כדאי לשאול מישהו שמבין קצת בהלכות הנל יהיה הכי טוב
עדיף לעשות התרה מאשר 'סתם' לא לעמוד בקבלה ח"ו
אצל אשכנזים - בחלק מסוים של הנדרים, מחכים ליום כיפור ובכל נדרי מכוונים לבטל גם את הנדר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה