קטניות שעבר זמנם...

• פותח הנושא R.S
  • פורסם בתאריך

R.S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה דין קטניות שעבר להם התאריך?
מדובר על אריזות סגורות של קטניות כגון-שעועית, אפונה וכו'.
אם אפשר להשתמש - עד כמה זמן מאז שעבר התאריך??

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אפשר להשתמש בהם כל זמן שאינם מתולעים.
לקטניות מיובשים אין באמת תאריך אחרון לצריכה, לכל היותר מדובר בתאריך אחרון לשיווק המיועד להגן על המפעל במקרה של תילוע.

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
אפשר לעשות איתם יצירות מהממות.
פעם היה לנו בבית שעון שהמסגרת שלו היתה מקטניות.
ויש לי בקבוק זכוכית יפה שממולא בקטניות בשכבות.

נתין

משתמש פעיל
יש להם תאריך תפוגה ע"פ איזה חוק, הרבה פעמים במוצרים יבשים או שימורים זה ממש לא מדויק ואפשר להשתמש, צריך לראות מה מצב המוצר.
אני יודע על מפעל מזון מוכר שנוהג לשנות את התאריכים של המוצרים ששוכבים אצלו במחסן כי הם באמת טובים!!!

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י נתין;2327573:
אני יודע על מפעל מזון מוכר שנוהג לשנות את התאריכים של המוצרים ששוכבים אצלו במחסן כי הם באמת טובים!!!
תספר לי מי היצרן הזה שנדע מה לא לקנות...יצרן שמזיף תאריך תפוגה יזיף גם בכל שאר הפרמטרים של המוצר...
הפריבילגיה לצרוך מוצר פג תוקף היא של הצרכן ושלו בלבד!!

אות לי

משתמש סופר מקצוען
וסתם לידע כללי כי מפעם לפעם עולות שאלות לגבי פג תוקף.

יש הבדל בסימון מוצרי מזון שהיצרן חייב לסמן,

בין "לשימוש עד" לבין "עדיף להשתמש לפני" שמופיעים על המוצרים

מסומנים "לשימוש עד" הם מוצרים שעלול להתפתח בהם צמיחת חיידקים והם מהווים סכנה לבריאות כגון מזון מהחי, מזון קפוא, ביצים, מוצרי חלב וכדו'
הם מסוכנים בעיקר לתינוקות וזקנים למרות שבעיין הם נראים ומריחים כראויים לאכילה.

מסומנים "עדיף להשתמש לפני" אלו מוצרים שלא מתפתחים בהם חיידקים גם לאחר תקופה ממושכת והתאריך מסמן סיום ימי המרקם הטעם והמראה של המוצר.

כל מה שנכתב הוא כמובן בתנאי שהמוצרים נשמרים באריזתם המקורית, סגורים ומאוחסנים לפי הוראות היצרן (שמש, לחות, אורור)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה