עוגות/עוגיות צעד אחר צעד - רולדת אלפחורס

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הרולדה הותיקה משנות התשעים עשתה קאמבק מוצלח בשנים האחרונות.
והתגלגלה גם למטבחנו.
בחרתי בטעמי האלפחורס- וניל, ריבת חלב וקוקוס לקבל את פניה בששון.
יצא טעים מאד - אמרו ההמון.


אז נתחיל:

מצרכים:
4 ביצים L בטמפ' החדר.
קורט מלח.
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל/שקיק סוכר וניל
3 כפות שמן קוקוס / קנולה
1/2 כוס קמח
3 כפות שטוחות קורנפלור / קמח/קמח תמי
1/2 כפית אבקת אפיה.

למלית וציפוי:
מיכל וחצי שמנת מתוקה
1/2 מיכל ריבת חלב
כף גדושה פודינג וניל
קוקוס מקורמל/קוקוס קלוי.

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרולדה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית רגילה ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מכינים מגבת נקיה ללא ריח מרכך.
2. מניחים בקערת ההקצפה את הביצים והמלח ומתחילים להקציף במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה- כ 6 דקות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה.
4. כשהקצף תפוח דיו מנמיכים את המהירות לחצי ומוסיפים את סוכר הוניל ולאחריו את השמן בזרם דק.
5. מוסיפים את החומרים והיבשים ומערבלים עוד מספר שניות.
6. בעזרת מרית בודקים בעדינות אם אין קמח יבש בתחתית שלא התערבב דיו.
7. בעזרת מעט בלילה באצבע מדביקים את נייר האפיה בארבע פינותיו לתבנית.
8. מעבירים את הבלילה בעדינות לתבנית ומיישרים בזריזות כדי שהנפח לא יאבד.
9. מניחים את התבנית בשליש העליון ואופים 10 דקות ולא יותר לקבלת רולדה זהובה ותפוחה.
10. מעבירים סכין במהירות בשולי הרולדה והופכים אותה על מגבת נקיה כך שנייר האפיה כלפי מעלה.
11 מקלפים בעדינות את נייר האפיה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. משהים לצינון כמחצית השעה. לבינתיים מניחים במקפיא את השמנת המתוקה.

RO1.JPG
RO2.JPG
RO3.JPG
RO4.JPG
RO5.JPG


לאחר שהרולדה הצטננה מכינים את הקרם:
1. מוציאים את השמנת מהמקפיא ויוצקים לקערה. מוסיפים לקערה 4 כפות גדושות ריבת חלב.
2. מקציפים במהירות מקסימלית וכשהשמנת מתחילה להתגבש מוסיפים את הפודינג. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה מאד.
3. מחלצים את הרולדה מהמגבת ופורשים אותה כך שצידה הפנימי מופנה אלינו.
4. בעזרת מרית מורחים בזהירות שכבה דקה של ריבת חלב על פני הרולדה.
5. מורחים על פני הרולדה שני שליש מכמות הקרם, מגלגלים ומצפים בקרם.
6. מעטרים בקוקוס מקורמל ואם יש לכם כח וגם נותר קרם אפשר לעטר גם בשושנים לאורך הרולדה.
RO6.JPG
RO7.JPG
RO8.JPG
RO8.JPG
RO9.JPG
RO10.JPG

20210921_204642.jpg

שומרים במקרר בתבנית אטומה היטב.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
איזה הוראות מפורטות, תענוג!!!!
נותן חשק להכין.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה שירה
נראה מעולה
ננסה בהזדמנות.
 

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה
נראה מעולה
אולי תייגי גם כמתכון ללא גלוטן
 

Liner

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ואווווווווווווווווווווו נראה טעים!!!!!!!!!!!!
אמאלה גירת אותיייייייי:p:p
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
ככה?
בלי לשלוח איזה פרוסה, משהו?
לא יפה :(
עכשיו צריכה למצוא דחוף תירוץ למה להכין את זה כי אין סיכוי שהדבר הזה לא מגיע לפה שלי בהקדם...:p:eek:
עזרה, מישהו?
 

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@shira bira
תודה על המתכון:)
שדרגת לנו את המתכון של הרולדה שלנו..
והיא נראית ממש טוב והטעם נגלה אחרי החג..
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לתומי הכנתי רולדה לחג, בלי לדעת שהיא עשתה קאמבק, ובלי לראות את המתכון שלך :)
טיפ קטן אם אפשר,
אני מוציאה מהתנור את הרולדה הרותחת, מניחה הפוך על נייר אפיה נוסף שמונח על מגבת.
מקלפת כנ"ל ומגלגלת רק עם הנייר אפיה השני. המגבת עוזרת בקטע שהרולדה רותחת,
ולבסוף עוטפת איתה את הרולדה המגולגלת לשמירת הצורה.

מה אני מרוויחה? מגבת נקיה (יחסית)
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לתומי הכנתי רולדה לחג, בלי לדעת שהיא עשתה קאמבק, ובלי לראות את המתכון שלך :)
טיפ קטן אם אפשר,
אני מוציאה מהתנור את הרולדה הרותחת, מניחה הפוך על נייר אפיה נוסף שמונח על מגבת.
מקלפת כנ"ל ומגלגלת רק עם הנייר אפיה השני. המגבת רק עוזרת בקטע שהרולדה רותחת,
ולבסוף עוטפת איתה את הרולדה המגולגלת לשמירת הצורה.

מה אני מרוויחה? מגבת נקיה (יחסית)
לדעתי המגבת נועדה לספוח אדים כדי שלא ירטיבו את הרולדה בתהליך הקירור.
אבל אם יש לך טיפ שעובד אז מצוין.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוד מלית מוצלחת מאד לרולדה- ניסינו וטעמנו כי טוב
גנאש שוקולד לבן בטעמים:


200-250 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות מחית פיסטוק או כף שטוחה נס קפה מגורען.
כף גדושה פודינג וניל

בסיר קטן או קלחת מניחים את השמנת והמחית/קפה
מביאים לרתיחה עדינה ומוסיפים את השוקולד הלבן
טורפים עד לאיחוד מושלם
מעבירים למקפיא לשעה וחצי

מניחים בקערת ההקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מוס יציב אך לא נוקשה.
תוך כדי ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הפודינג
יש להיזהר מהקצפת יתר שעלולה לשבור את הגנאש.
ממלאים את הרולדה ומצפים כמוסבר במתכון.
אם בחרתם בפיסטוק יש אפשר לקשט בפיסטוק טבעי גרוס
אם בחרתם בקפה אפשר לקשט בתלתלי שוקולד
ואפשר גם לא לקשט בכלל.
 

מה יש

משתמש מקצוען
@פקאן אני תמיד מגלגלת בנייר אםיה בלי מגבת בכלל,
ויוצא מצוין.
מפדרת אותה בא. סוכר לספיחת הלחות.
המגבת המלוכלכת תמיד הגעילה אותי...
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@פקאן אני תמיד מגלגלת בנייר אםיה בלי מגבת בכלל,
ויוצא מצוין.
מפדרת אותה בא. סוכר לספיחת הלחות.
המגבת המלוכלכת תמיד הגעילה אותי...
המגבת עוזרת לי לא להכוות מהרולדה הרותחת,
וכן שומרת על הצורה הסופית עד להתקררות.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה