הרולדה הותיקה משנות התשעים עשתה קאמבק מוצלח בשנים האחרונות.
והתגלגלה גם למטבחנו.
בחרתי בטעמי האלפחורס- וניל, ריבת חלב וקוקוס לקבל את פניה בששון.
יצא טעים מאד - אמרו ההמון.
אז נתחיל:
מצרכים:
4 ביצים L בטמפ' החדר.
קורט מלח.
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל/שקיק סוכר וניל
3 כפות שמן קוקוס / קנולה
1/2 כוס קמח
3 כפות שטוחות קורנפלור / קמח/קמח תמי
1/2 כפית אבקת אפיה.
למלית וציפוי:
מיכל וחצי שמנת מתוקה
1/2 מיכל ריבת חלב
כף גדושה פודינג וניל
קוקוס מקורמל/קוקוס קלוי.
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרולדה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית רגילה ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מכינים מגבת נקיה ללא ריח מרכך.
2. מניחים בקערת ההקצפה את הביצים והמלח ומתחילים להקציף במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה- כ 6 דקות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה.
4. כשהקצף תפוח דיו מנמיכים את המהירות לחצי ומוסיפים את סוכר הוניל ולאחריו את השמן בזרם דק.
5. מוסיפים את החומרים והיבשים ומערבלים עוד מספר שניות.
6. בעזרת מרית בודקים בעדינות אם אין קמח יבש בתחתית שלא התערבב דיו.
7. בעזרת מעט בלילה באצבע מדביקים את נייר האפיה בארבע פינותיו לתבנית.
8. מעבירים את הבלילה בעדינות לתבנית ומיישרים בזריזות כדי שהנפח לא יאבד.
9. מניחים את התבנית בשליש העליון ואופים 10 דקות ולא יותר לקבלת רולדה זהובה ותפוחה.
10. מעבירים סכין במהירות בשולי הרולדה והופכים אותה על מגבת נקיה כך שנייר האפיה כלפי מעלה.
11 מקלפים בעדינות את נייר האפיה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. משהים לצינון כמחצית השעה. לבינתיים מניחים במקפיא את השמנת המתוקה.
לאחר שהרולדה הצטננה מכינים את הקרם:
1. מוציאים את השמנת מהמקפיא ויוצקים לקערה. מוסיפים לקערה 4 כפות גדושות ריבת חלב.
2. מקציפים במהירות מקסימלית וכשהשמנת מתחילה להתגבש מוסיפים את הפודינג. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה מאד.
3. מחלצים את הרולדה מהמגבת ופורשים אותה כך שצידה הפנימי מופנה אלינו.
4. בעזרת מרית מורחים בזהירות שכבה דקה של ריבת חלב על פני הרולדה.
5. מורחים על פני הרולדה שני שליש מכמות הקרם, מגלגלים ומצפים בקרם.
6. מעטרים בקוקוס מקורמל ואם יש לכם כח וגם נותר קרם אפשר לעטר גם בשושנים לאורך הרולדה.
שומרים במקרר בתבנית אטומה היטב.
והתגלגלה גם למטבחנו.
בחרתי בטעמי האלפחורס- וניל, ריבת חלב וקוקוס לקבל את פניה בששון.
יצא טעים מאד - אמרו ההמון.
אז נתחיל:
מצרכים:
4 ביצים L בטמפ' החדר.
קורט מלח.
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל/שקיק סוכר וניל
3 כפות שמן קוקוס / קנולה
1/2 כוס קמח
3 כפות שטוחות קורנפלור / קמח/קמח תמי
1/2 כפית אבקת אפיה.
למלית וציפוי:
מיכל וחצי שמנת מתוקה
1/2 מיכל ריבת חלב
כף גדושה פודינג וניל
קוקוס מקורמל/קוקוס קלוי.
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרולדה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית רגילה ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מכינים מגבת נקיה ללא ריח מרכך.
2. מניחים בקערת ההקצפה את הביצים והמלח ומתחילים להקציף במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה- כ 6 דקות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה.
4. כשהקצף תפוח דיו מנמיכים את המהירות לחצי ומוסיפים את סוכר הוניל ולאחריו את השמן בזרם דק.
5. מוסיפים את החומרים והיבשים ומערבלים עוד מספר שניות.
6. בעזרת מרית בודקים בעדינות אם אין קמח יבש בתחתית שלא התערבב דיו.
7. בעזרת מעט בלילה באצבע מדביקים את נייר האפיה בארבע פינותיו לתבנית.
8. מעבירים את הבלילה בעדינות לתבנית ומיישרים בזריזות כדי שהנפח לא יאבד.
9. מניחים את התבנית בשליש העליון ואופים 10 דקות ולא יותר לקבלת רולדה זהובה ותפוחה.
10. מעבירים סכין במהירות בשולי הרולדה והופכים אותה על מגבת נקיה כך שנייר האפיה כלפי מעלה.
11 מקלפים בעדינות את נייר האפיה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. משהים לצינון כמחצית השעה. לבינתיים מניחים במקפיא את השמנת המתוקה.
לאחר שהרולדה הצטננה מכינים את הקרם:
1. מוציאים את השמנת מהמקפיא ויוצקים לקערה. מוסיפים לקערה 4 כפות גדושות ריבת חלב.
2. מקציפים במהירות מקסימלית וכשהשמנת מתחילה להתגבש מוסיפים את הפודינג. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה מאד.
3. מחלצים את הרולדה מהמגבת ופורשים אותה כך שצידה הפנימי מופנה אלינו.
4. בעזרת מרית מורחים בזהירות שכבה דקה של ריבת חלב על פני הרולדה.
5. מורחים על פני הרולדה שני שליש מכמות הקרם, מגלגלים ומצפים בקרם.
6. מעטרים בקוקוס מקורמל ואם יש לכם כח וגם נותר קרם אפשר לעטר גם בשושנים לאורך הרולדה.
שומרים במקרר בתבנית אטומה היטב.