דרוש מידע ~~צליאק~~ מוּדָעוּת של הסביבה ואכפתיות :)

מצויינת

משתמש פעיל
מה ההתמודדות הכי קשה?
מתי?
האם נתקלת בחוסר אונים/ חוסר רגישות של אחרים
הזדמנויות שהותירו אותך בקושי רב
(בפרט אצל ילדים)

לצורך מיזם להעלת המודעות לנושא
אצל אנשים שלא מכירים/ לא מספיק מבינים מה זה אומר
אודה לדוגמאות וסיפורים
של חוסר מודעות
או לחילופין איכפתיות מרגשת:love:
כאן
או
regishut1 בג'ימייל

מזל טוב!!!

משתמש רשום
נתקלים כל הזמן!!!
הבת שלי,
בגן עירוני הכי קטן
חלק מקבלת שבת, יומהולדת
(למרות שהגננת כותבת בפתק, כנראה להורים אין זמן לשים לב...)
מקבלת צופר ממני, אבל בהחלט מעצבן
(בפרט שהגננת כותבת)

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
וואו יש הרבה חומר...
פניתי באישי

בגדול הקושי הכי הכי גדול
זה לבחורי ישיבה

יש גם את הקושי בארועים שמחות ונופשים

בגדול זה גם תלוי אם מכירים במשפחה המורחבת את הרגישות או שאין עוד בכלל...

זה על אצבע אחת...

נערך לאחרונה ב:

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נתקלים כל הזמן!!!
הבת שלי,
בגן עירוני הכי קטן
חלק מקבלת שבת, יומהולדת
(למרות שהגננת כותבת בפתק, כנראה להורים אין זמן לשים לב...)
מקבלת צופר ממני, אבל בהחלט מעצבן
(בפרט שהגננת כותבת)
אולי זה לא המקום...
אבל אם כבר טיפ אישי
מנסיון אין כמו לדבר להורים באסיפת הורים
הקראתי אפיזודה חמודה שנוצרה למטרה זו עם איור מבטא
ההתחשבות אח"כ היתה ללא השואה!!

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
נתנו לילד שלי (בן שנתיים) בגינה בסקויט בלי לשאול אותי אם אפשר
אחרי דקה רואה אותו מתלקק

נערך לאחרונה ב:

יעקב מנחם

משתמש פעיל
מה ההתמודדות הכי קשה?
מתי?
האם נתקלת בחוסר אונים/ חוסר רגישות של אחרים
הזדמנויות שהותירו אותך בקושי רב
(בפרט אצל ילדים)

לצורך מיזם להעלת המודעות לנושא
אצל אנשים שלא מכירים/ לא מספיק מבינים מה זה אומר
אודה לדוגמאות וסיפורים
של חוסר מודעות
או לחילופין איכפתיות מרגשת:love:
כאן
או
regishut1 בג'ימייל
מוזמנים להתקשר אלי יש לי עשרות סיפורים של חוסר התחשבות ושל התחשבות למספר 0583272753/5

אחת שמחה תמיד...

משתמש פעיל
נתנו לילד שלי (בן שנתיים) בגינה בסקויט בלי לשאול אותי אם אפשר
אחרי דקה רואה אותו מתלקק
אני בחיים לא נותנת לילדים אוכל בלי לשאול את אמא שלהם
אולי הוא אלרגי?
אולי זה יקלקל לה את ארוחת הערב?
כנ"ל גם הילדים שלי- אני לא מוכנה בשום אופן שאישה זרה תיתן להם לאכול רק בגלל שהם נקלעו לטווח הראיה שלה.

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
אני בחיים לא נותנת לילדים אוכל בלי לשאול את אמא שלהם
אולי הוא אלרגי?
אולי זה יקלקל לה את ארוחת הערב?
כנ"ל גם הילדים שלי- אני לא מוכנה בשום אופן שאישה זרה תיתן להם לאכול רק בגלל שהם נקלעו לטווח הראיה שלה.
ברור
זה חייב להיות במודעות
איך צרחתי על האישה הזאת. נלחצתי

פרקטית

משתמש מקצוען
לפעמים דוקא רגישות יתר יכולה להעיק.
מתארחים למשל והמארחת לא מפסיקה להגיש לצליאקי מנות שהיא הכינה במיוחד בשבילו.
והוא מסכן חייב לטעום ולאכול בין אם זה לטעמו בין אם לא. כי הרי הכינו את זה במיוחד בשבילו...
כשמארחים צליאקי כדאי בגדול לציין מה לא מכיל גלוטן כדי לתת מרחב בחירה.

מציינת לשבח את גיסתי האלופה שכמה שאני מבקשת שלא תכין כלום במיוחד בשבילו היא תמיד עושה מאמצי על שרוב הדברים יתאימו לו ומציינת את זה באגביות יחסית בלי לעשות מזה עסק.
ורק אני שיודעת כמה זה מורכב לפעמים - מעריכה אותה בכל ליבי.

לאנגער

משתמש מקצוען
לפעמים דוקא רגישות יתר יכולה להעיק.
מתארחים למשל והמארחת לא מפסיקה להגיש לצליאקי מנות שהיא הכינה במיוחד בשבילו.
והוא מסכן חייב לטעום ולאכול בין אם זה לטעמו בין אם לא. כי הרי הכינו את זה במיוחד בשבילו...
כשמארחים צליאקי כדאי בגדול לציין מה לא מכיל גלוטן כדי לתת מרחב בחירה.
כל מילה! מכיר היטב את הבעיה הזו. (אמנם לא מהכיוון הצליאקי אלא מאלרגיה אחרת).

כי טוב

משתמש רשום
מן הסתם ההתמודדות בשידוכים, שהתמודדות זו קיבלה את השם 'צרת הדור'.
זה שהורידו הצעות בגלל הציליאק - אין בעייה כי אנו מאמינים בני מאמינים [תורשתי:)] שמה שירד זה נס גדול יותר ממה שלא. רק חבל על אותם אנשים שהורידו.
יש גם לשבועונים בציבור שלנו כמו מרווה לצמא, ש(מרצון טוב) מפעם לפעם עורכים כתבה על כל מיני רגישויות, ומראיינים (כאילו) ומפרטים את כל הקשיים בצורה מרתקת, מה שגורם לקורא הפשוט 'להבין' את חומרת הבעייה.
גם מדורי מכתבים למערכת מפרסמים זעקות שבר של הורי צליאקים, ובקשות איסוף מזון כשל''פ, שנותן את הרושם כאילו מדובר במחלה נוראה, בזמן שכאשר נזהרים מגלוטן אין בכלל תסמינים ואף בדיקות הדם נקיות לחלוטין.
גם איסוף המזון אינו מוצדק, בשנים האחרונות ניתן בקלות להשיג מזון ללא גלוטן, כמעט כל החטיפים לל''ג, וגם לחם יש באושר עד ב4.90 לכיכר או ללחמניות, להמוציא יש קמח מולינו, לחמית אוסם ביש 3 ב18 או 2 ב10. עוגות ניתן לאפות מקמח קונדיטור זול או מקמח כרגיל יקר, עוגיות ופסטות לקנות במכירת בנדיקט. אוכל מבושל הכל טוב חוץ מקוסקוס, פתיתים ופסטה. קמח תפו''א או קונדיטור או קורנפלקס של B&D מחליף את הפירורי לחם, ויש גם תחליף יותר אמיתי הנקרא ציפוי לשניצל.
לגבי ההתמודדות עם מסיבות וחתונות, צריך להגיע שבעים אחרי ארוחה, (כמו שמגיעים לחתונה בהכשר לא מקובל) ועל ממתקים שמקבלים לתת תחליף.
קל יותר להסביר לעצמנו איך להסתדר מאשר להסביר לכלל הציבור מה להביא.
בטוח שהרגזתי מישהו, אבל תהיו אמיתיים.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מן הסתם ההתמודדות בשידוכים, שהתמודדות זו קיבלה את השם 'צרת הדור'.
זה שהורידו הצעות בגלל הציליאק - אין בעייה כי אנו מאמינים בני מאמינים [תורשתי:)] שמה שירד זה נס גדול יותר ממה שלא. רק חבל על אותם אנשים שהורידו.
יש גם לשבועונים בציבור שלנו כמו מרווה לצמא, ש(מרצון טוב) מפעם לפעם עורכים כתבה על כל מיני רגישויות, ומראיינים (כאילו) ומפרטים את כל הקשיים בצורה מרתקת, מה שגורם לקורא הפשוט 'להבין' את חומרת הבעייה.
גם מדורי מכתבים למערכת מפרסמים זעקות שבר של הורי צליאקים, ובקשות איסוף מזון כשל''פ, שנותן את הרושם כאילו מדובר במחלה נוראה, בזמן שכאשר נזהרים מגלוטן אין בכלל תסמינים ואף בדיקות הדם נקיות לחלוטין.
גם איסוף המזון אינו מוצדק, בשנים האחרונות ניתן בקלות להשיג מזון ללא גלוטן, כמעט כל החטיפים לל''ג, וגם לחם יש באושר עד ב4.90 לכיכר או ללחמניות, להמוציא יש קמח מולינו, לחמית אוסם ביש 3 ב18 או 2 ב10. עוגות ניתן לאפות מקמח קונדיטור זול או מקמח כרגיל יקר, עוגיות ופסטות לקנות במכירת בנדיקט. אוכל מבושל הכל טוב חוץ מקוסקוס, פתיתים ופסטה. קמח תפו''א או קונדיטור או קורנפלקס של B&D מחליף את הפירורי לחם, ויש גם תחליף יותר אמיתי הנקרא ציפוי לשניצל.
לגבי ההתמודדות עם מסיבות וחתונות, צריך להגיע שבעים אחרי ארוחה, (כמו שמגיעים לחתונה בהכשר לא מקובל) ועל ממתקים שמקבלים לתת תחליף.
קל יותר להסביר לעצמנו איך להסתדר מאשר להסביר לכלל הציבור מה להביא.
בטוח שהרגזתי מישהו, אבל תהיו אמיתיים.
נהניתי מהגישה הבריאה!
לגבי חתונות, כיום באולמות רבים יש מנות לל"ג. אפשר פשוט לגשת למטבח ולשאול בעדינות אם יש משהו כזה.

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
שכנה פגשה אותי בגינה ושאלה אותי על אחד שאני מכירה שהוא התארס עם מישהי צליאקית היא שאלה אותי מה הבעיה שלו
הייתי בהלם שעד כדי כך אנשים מגזימים

לאנגער

משתמש מקצוען
שכנה פגשה אותי בגינה ושאלה אותי על אחד שאני מכירה שהוא התארס עם מישהי צליאקית היא שאלה אותי מה הבעיה שלו
הייתי בהלם שעד כדי כך אנשים מגזימים
אם לא היו לך צליאקים במשפחה ולא היית מודעת לזה, סביר מאד שהיית מגיבה באותה הצורה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה