אתמול ערכנו סעודת ט"ו בשבט חגיגית בביתנו.
למנה עיקרית, הוגשו פרגיות ברוטב מתקתק עם פירות יבשים כיאה לט"ו בשבט.
המתכון מבוסס על מתכון של חן במטבח (שבכלל אני ממליצה על המתכונים הנהדרים שלה) עם שינויים קלים שלי.
רכיבים:
2 ק"ג פרגיות
8 בצל חתוך לרצועות
20 משמשים חצויים לרוחב.
25 שזיפים חצויים לרוחב.
חצי כוס גפרורי שקדים קלויים במחבת.
7 כפות סילאן טבעי
מיץ סחוט טרי מתפוז גדול
2 כפות סוכר חום כהה
כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים רצועות בצל על אש בינונית - נמוכה כ45 דקות עד שהבצל רך וזהוב.
מרינדה:
בקערה מערבבים סילאן, מיץ תפוזים, סוכר חום, מלח ופלפל.
מסדרים את הפרגיות בתבנית גדולה ומערבבים היטב את הפרגיות עם הרוטב.
מכסים את התבנית ומניחים למנוחה במקרר בערך כחצי שעה.
בינתיים, מחממים תנור על 180 מעלות, חוצים את הפירות היבשים לרוחבם וקולים במחבת על אש גבוהה את גפרורי השקדים.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומוסיפים בצל מטוגן, משמשים ושזיפים. מערבבים היטב.
מכניסים לתנור ל45 דקות ללא כיסוי.
מעבירים למצב גריל ומעלים את חום התנור ל200 מעלות למשך כרבע שעה.
ברגע שהפרגיות שחומות ורכות, להוציא מהתנור, לערבב לתוכן את גפרורי השקדים הקלויים ולהכניס חזרה ל 2 דקות בלבד.
בתאבון!
למנה עיקרית, הוגשו פרגיות ברוטב מתקתק עם פירות יבשים כיאה לט"ו בשבט.
המתכון מבוסס על מתכון של חן במטבח (שבכלל אני ממליצה על המתכונים הנהדרים שלה) עם שינויים קלים שלי.
פרגיות עם פירות יבשים | חן במטבח
מנה עיקרית מושלמת להכין לארוחת טו בשבט חגיגית.הפרגיות נצלות ברוטב מתקתק של סילאן עם פירות יבשים שנותנים טעם פירותי, ביחד עם שקדים ושומשום שנותנים קצת קראנץ' מעניין.טיגון ארוך של הבצל על אש נמוכה-בינונית, זה הסוד שלי במנה הזאת. ככה כל הסוכרים של הבצל מתקרמלים וזה מה שנותן את הטעם העמוק והמיוחד של...
heninthekitchen.com
רכיבים:
2 ק"ג פרגיות
8 בצל חתוך לרצועות
20 משמשים חצויים לרוחב.
25 שזיפים חצויים לרוחב.
חצי כוס גפרורי שקדים קלויים במחבת.
7 כפות סילאן טבעי
מיץ סחוט טרי מתפוז גדול
2 כפות סוכר חום כהה
כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים רצועות בצל על אש בינונית - נמוכה כ45 דקות עד שהבצל רך וזהוב.
מרינדה:
בקערה מערבבים סילאן, מיץ תפוזים, סוכר חום, מלח ופלפל.
מסדרים את הפרגיות בתבנית גדולה ומערבבים היטב את הפרגיות עם הרוטב.
מכסים את התבנית ומניחים למנוחה במקרר בערך כחצי שעה.
בינתיים, מחממים תנור על 180 מעלות, חוצים את הפירות היבשים לרוחבם וקולים במחבת על אש גבוהה את גפרורי השקדים.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומוסיפים בצל מטוגן, משמשים ושזיפים. מערבבים היטב.
מכניסים לתנור ל45 דקות ללא כיסוי.
מעבירים למצב גריל ומעלים את חום התנור ל200 מעלות למשך כרבע שעה.
ברגע שהפרגיות שחומות ורכות, להוציא מהתנור, לערבב לתוכן את גפרורי השקדים הקלויים ולהכניס חזרה ל 2 דקות בלבד.
בתאבון!