פסח פסח תשפ"ג

מצב
הנושא נעול.

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
'קניידלעך' של פסח - מתכון של מסעדת בית ישראל
ל'עוגה':
7 ביצים כפית מלח
1/3 כוס שמן
1 1/4 כוסות קמח

מקציפים את הביצים עם המלח לקצף יציב.
מאטים ומוסיפים שמן וקמח ומערבבים.
שוטחים על נייר אפיה ואופים בחום של 150 מעלות
כ-45 דק' כשמתייבש טוחנים לפירורים.

לכופתאות:
2 כוסות פרורים
מלח
1/4 כוס שמן
4 ביצים

מערבבים הכל יחד. מקררים כשעה
וזורקים כדורים למים רותחים או ישר למרק


הפירורים הנל מצויינים לשניצלים לילדים (למבוגרים)
כציפוי לדגים, פשטידות, טורטיות ועוד היד נטויה
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
פלאפל פסחי מתכון של שף ישראל דודק
IMG_6538[1].JPG

התפרסם בעיתון בתוך המשפחה לפני 5 שנים לערך
* 200 גר אגוזי מלך שלמים מושרים לילה במים
*200 גר שקדים גפרורים או שלמים מושרים לילה במים
* צרור כוסברה קצוץ
* צרור פטרוזיליה קצוצה
* חצי בצל גדול
* 3 שיני שום
* כפית וחצי מלך
* כפית פלפל שחור
* כפית אבקת שום
* 1 אבקת אפיה
* 1 ביצה
* מעט קמח תפו"א
* שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
* מסננים את האגוזים והשקדים מהמים ושומרים את המים.
* מכניסים למעבד מזון או מטחנת בשר את כל המרכיבים למעט הביצה וקמח תפו";א, מעבדים
בפולסים עד שהכל טחון, לא ממרחי יותר מידי, זה יותר כמו גרגרים קצת גסים.
* מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים עם ביצה, בודקים עם העיסה יציבה, מוסיפים קמח לאט תוך כדי ערבוב / לישה
עד שהעיסה מספיק יציבה.
* מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, שומרים על חום טיגון נכון, ומכניסים לטיגון כדורי פלאפל
עד שמוכן, בערך דקה וחצי מכל צד, אם זה הרבה פחות זמן אז השמן חם מידי והוא לא
יהיה מוכן בתוכו.

מתכון בונוס כי הפלאפל חייב לבוא עם טחינה של פסח
חומרים:
* כוס שקדים
* 2 שיני שום
* מיץ מחצי לימון
*3 כפות שמן זית
* חצי כפית מלח דק
* קורט פלפל שחור
* מים עד לסמיכות רצויה

אופן ההכנה:
* מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון, טוחנים, עוצרים ומורידים מהדפנות, ממשיכים
לטחון ומזלפים מעט מים, עוצרים טועמים ומתקנים תיבול, ממשיכים להוסיף מים עד מרקם
רצוי.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
מתאים לכל המחמירים. מכיל רק שמן, סוכר ושקדים/אגוזים טחונים.
(אולי לא למי שלא קונה טחון...)
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
מציות פסחיות (אייער קיכעל) שטעימות עם כל ממרח פסחי וגם לבד
אני מקפיאה אותם (אצלנו אוהבים מהקפאה) מתחסלללל

מציות:
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן
1 1/4 כוס קמח תפוא
1 1/2 כפות יין מתוק

לערבב הכל יחד במעבד מזון אני אוהבת להוסיף גם כף וחצי של בצל מטוגן
בגלל שזה ככ טעים אני ישר אוהבת להכפיל אבל מכיוון שכמות אחת זה לגודל של תבנית. וכשמוסיפים בצל זה גורם לבלילה לגדול אז אני אני עשיתי פעמיים וחצי וחילקתי ל3 תבניות
לגבי האפיה
שוטחים את הבלילה על תבנית מרופדת בנייר אפיה שיהיה דק
אופים בחם של 180 מעלות אחרי 7 דק עושים סימנים עם סכין. אני מחלקת לריבועים אבל הכי בערך
ואז אופים עוד. כמה זמן זה צריך להיות שחום וקריספי.
לפעמים צריך לסובב באמצע האפיה שישחים בכל התבנית
 

כוהנת

משתמש צעיר

רולדת שוקולד מוקה משגעת/ קרין גורן​

רולדת שוקולד מוקה משגעת זו עוגת שוקולד רכה בלי קמח, עם קצפת בטעם קפה וגנאש שוקולד. מתאימה לנמנעים מגלוטן וגם למי שמחפש קינוח חגיגי לפסח

עוגת שוקולד​

קצפת קפה​

ציפוי גנאש​

  • 1/2
    מיכל או 125מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 120גרם שוקולד מריר

    אופן הכנה​

    1. מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים את הנייר ומפזרים מעט קקאו מעל.
    2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
    3. מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מנפים מעל קקאו וקורנפלור ומקציפים לאט עד שהתערובת אחידה.
    4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
    5. מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
    6. מכינים את קצפת הקפה, מרכיבים ומקפיאים להתייצבות: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, אבקת נס קפה ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית.
    7. מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים את הקצפת על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה). אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול - היא עדיין תצא מקסימה.
    8. מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים, להתייצבות.
    9. מכינים את גנאש השוקולד ומצפים: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
    10. מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה ומניחים לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי - כך הצלחת נשארת נקייה).
    11. שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
קציפת תפוזים וקראנץ אגוזים
לקציפה:
2 כוסות מיץ תפוזים
מיץ מלימון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות קמח
1/2 כוס מים
1 ביצה
3 כפות סוכר

שמים בסיר את המיצים והמים ומרתיחים.
בכלי נפרד מערבבים מים עם קמח ומוסיפים לתערובת שבסיר.מערבבים להסמכה ומקררים היטב
מקציפים את הביצה 3 דק בערך ומוסיפים לתערובת שהתקררה
לקראנץ אגוזים: (שממש אפשר להכין כמות מראש וטעים גם מעל קומפוט תפוחים,)
2 כפות שמן
100 גר אגוזים קצוצים
1/2 כוס פרורי עוגיות פסחיות
4 כוסות סוכר
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את האגוזים. מטגנים במשך דקה
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים להשחמה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בבקשה,
ערכו חיפוש לפי מקדם פסח יש מאות מתכונים, בלי הגזמה.
אפשר להקפיץ אשכולות משם ולהוסיף
אחרת נהיה כאן בכפולות בלי סוף
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
בבקשה,
ערכו חיפוש לפי מקדם פסח יש מאות מתכונים, בלי הגזמה.
אפשר להקפיץ אשכולות משם ולהוסיף
אחרת נהיה כאן בכפולות בלי סוף
איך עורכים חיפוש לפי מקדם?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בבקשה,

איך עורכים חיפוש לפי מקדם?
בחיפוש מתקדם יש אפשרות
בחלונית החיפוש לוחצים חיפוש מתקדם ושם יש הרבה אפשרויות להגדרה מצומצמת יותר של החיפוש
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
בחיפוש מתקדם יש אפשרות
בחלונית החיפוש לוחצים חיפוש מתקדם ושם יש הרבה אפשרויות להגדרה מצומצמת יותר של החיפוש
עדיין לא הבנתי
יש את החלונית הזו, אבל לא מופיע בה חיפוש לפי מקדם,
אז איך בכל זאת מחפשים לפי מקדם?
1678877306561.png
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה