פסח: אין מה לאכול!!!

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
איזו כותרת מקפיצה...

אני יושבת עכשיו על תפריטים ואובדת עצות:
מנות עיקריות יש לי די והותר, אני תקועה עם מנות אחרונות בעיקר, למרות שכל מנה מכל תחום תהווה גיוון מרענן.

אז ככה:
אנחנו לא אוכלים קטניות (חוץ מאורז. כן, אפגנים, תודה ששאלתם...)
לא אוכלים מוצרי חלב
לא אוכלים שום דבר מקופסאות שימורים
ללא קמח מצה
לא שותים שום דבר חוץ ממים, מיץ תפוזים וסודה.

במה אשביע את רעבון בני הבית?...

כן אוכלם שרויה (נס!)
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ואנחנו אוכלים חלבי אבל לא שרויה-נס :mad:-הפה רעב.....
אז להביא מרשמים שעונים גם על דרישות אלוווו
תודה עננננקית
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י איכות;1243386:
ואנחנו אוכלים חלבי אבל לא שרויה-נס :mad:-הפה רעב.....
אז להביא מרשמים שעונים גם על דרישות אלוווו
תודה עננננקית

דרישות סותרות, לא?...

אולי נפתח אשכולות לפי מנהגים, קריטריונים ועדות...
 

חני 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
למה יש לך בעיה עם מנות אחרונות? דווקא כאן את לא מוגבלת,
אפשר כל מיני סוגי גלידות
ואפשר קומפוטים למיניהם או רסק תפוחים.

או שאת מתכוונת למנות גורמה מורכבות...
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י חני 100;1243390:
למה יש לך בעיה עם מנות אחרונות? דווקא כאן את לא מוגבלת,
אפשר כל מיני סוגי גלידות
ואפשר קומפוטים למיניהם או רסק תפוחים.

ואפשר מתכונים?...
 

חני 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
כל המתכונים אצל אמא שלי... הייתי מכינה גלידות מאוד טעימות - בעיקר מהספרים של קרייזמן. צר לי אך אין לי כאן מתכונים.
אם מעניין אותך רסק תפוחים - מבשלים את התפוחים (20) עם מעט מאוד מים - רק בשביל שלא ישרף הסיר, מוסיפים לימון אחד סחוט וקינמון - במשך שעה בערך, ומרסקים. מעדן!
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י חני 100;1243395:
כל המתכונים אצל אמא שלי... הייתי מכינה גלידות מאוד טעימות - בעיקר מהספרים של קרייזמן. צר לי אך אין לי כאן מתכונים.
אם מעניין אותך רסק תפוחים - מבשלים את הת]פוחים עם מעט מאוד מים - רק בשבית שלא ישרף הסיר, מוסיפים לימון אחד סחוט וקינמון - במשך שעה בערך, ומרסקים. מעדן!

אודה לך או למי שיעלה מתכונים :) עצות זה טוב, מתכונים עוד יותר...
 

מטאור

משתמש צעיר
נכתב ע"י מילה בסלע;1243382:
איזו כותרת מקפיצה...

אני יושבת עכשיו על תפריטים ואובדת עצות:
מנות עיקריות יש לי די והותר, אני תקועה עם מנות אחרונות בעיקר, למרות שכל מנה מכל תחום תהווה גיוון מרענן.

אז ככה:
אנחנו לא אוכלים קטניות (חוץ מאורז. כן, אפגנים, תודה ששאלתם...)
לא אוכלים מוצרי חלב
לא אוכלים שום דבר מקופסאות שימורים
ללא קמח מצה
לא שותים שום דבר חוץ ממים, מיץ תפוזים וסודה.

במה אשביע את רעבון בני הבית?...

כן אוכלם שרויה (נס!)

סתם מעניין אותי: מה המקור למנהג לא לאכול מוצרי חלב?
אז מה אוכלים בארוחת בקר וערב?
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י מטאור;1243418:
סתם מעניין אותי: מה המקור למנהג לא לאכול מוצרי חלב?
אז מה אוכלים בארוחת בקר וערב?

באישי אענה בשמחה, כאן אני צריכה מתכונים...
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אותי :)
סבא וסבתא שלי גם לא אוכלים מוצרי חלב, תמיד חשבתי שזה בגלל שהם לא אוכלים שום דבר קנוי והיום כל החלבי קנוי.
 

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אצלנו ההקפדות הן יותר, והאפשרויות למנות אחרונות עוד יותר מוגבלות.
בכ"א המנה אחרונה האהובה אצלנו בבית היא:
פרוסות תפוחי עץ, אותן טובלים בבהיצ שלוקה, ולאחר מכן מטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה.
כשזה מוכן ומניחים על צלחת, שופכים מעל 'מי סוכר' (לא משתמשים בסוכר רגיל...)
וזה יוצא נפלא! (כשזה חם כמובן)
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא סותר...(הדרישות)
יש מתכונים שעונים על הדרישות שלך ושלי הנה לדוג'

שנה אחרי שנה מתכונים פשוטים, טעימים ו....אכילים(בפסח זה יפה...)

טורט קפה עשיר
10 ביצים- להפריד ולהקציף את החלבונים
להוסיף לחלבונים 3 כוסות סוכר
לפי הכללים הפשוטים של קצף טוב...
להוסיף לחלמונים(הצהוב):
11 כפות שמן
2.5 כפות קפה
1.1/4 כוס קמח תפו"א
3/4 כוס אגוזים
לערבל...
לערבב את הכל יחד...ולשפוך לתבנית
לאפות על 180 עד שמשתחם (תלוי תנור)
עוד מתכונים?
חכו שניה....
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י 2OR;1243438:
אצלנו ההקפדות הן יותר, והאפשרויות למנות אחרונות עוד יותר מוגבלות.
בכ"א המנה אחרונה האהובה אצלנו בבית היא:
פרוסות תפוחי עץ, אותן טובלים בבהיצ שלוקה, ולאחר מכן מטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה.
כשזה מוכן ומניחים על צלחת, שופכים מעל 'מי סוכר' (לא משתמשים בסוכר רגיל...)
וזה יוצא נפלא! (כשזה חם כמובן)
טובלים בביצה שלוקה?
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי באחד הפסח שעבר מנה אחרונה מגליון טעימות פסח הראשון (אין לי אותו זמין כרגע)
זה היה מתכון שמורכב מתפוזים סחוטים שמבשלים אותם עם קמח תפו"א ולא זוכרת מה עוד
נוצר מעין קציפה (לא מוס!) של תפוזים סחוטים -לא יודעת איך לתאר את המרקם
וזה מורכב בכוסות עם קראנץ אגוזים ולא זוכרת מה עוד :)

זה היה מאוד מאוד טעים!
אם למישהי יש את טעימות הפסח הראשון ויכולה לעלות - אשמח (זה אחד הגליונות הראשונים של טעימות)
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י אדל;1243441:
הכנתי באחד הפסח שעבר מנה אחרונה מגליון טעימות פסח הראשון (אין לי אותו זמין כרגע)
זה היה מתכון שמורכב מתפוזים סחוטים שמבשלים אותם עם קמח תפו"א ולא זוכרת מה עוד
נוצר מעין קציפה (לא מוס!) של תפוזים סחוטים -לא יודעת איך לתאר את המרקם
וזה מורכב בכוסות עם קראנץ אגוזים ולא זוכרת מה עוד :)

זה היה מאוד מאוד טעים!
אם למישהי יש את טעימות הפסח הראשון ויכולה לעלות - אשמח (זה אחד הגליונות הראשונים של טעימות)

יש לי אותו- באמת מעדן! מוצלח מאוד!!!
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוגיות קוקוס נימוחות בפה ציק צאק'יות
1.5 כוסות קוקוס
1.5 כוסות אגוזים/ שקדים טחונים
3 חלבונים
כוס סוכר

לרפד תבנית אפיה בנייר משומן
לחמם תנור ל180
לערבב הכל חוץ מהשמן
עד לקבלת עיסה אחידה (אפשר במג'מיקס אולי...לא זוכרת כבר)
לשמור במקרר 10 דק'

ליצור עיגולים(זה נראה כמו אחרי פיגוע לא להבהל)
ולאפות 10-12 דק'- עד שהעוגיות שחומות בצידיהן
להכין כפול- זה חכם.....
המון בתיאבון
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
מתכון לסופלה פסחי - למי שאוכל שוקולד וקקאו...

ממיסים יחד חב' שוקולד עם 1/2 כוס שמן ו- 1/2 כוס סוכר.
מערבבים פנימה היטב 2 ביצים ו-2 חלמונים.
מוסיפים 2 כפות קקאו ומערבבים מעט.
שופכים לתבניות אישיות, ממלאים בערך 3/4 תבנית.
אופים 13 דקות בדיוק.

מספיק ל-8 מנות בערך.

היתרון והחיסרון - לא להאמין שזה פסחי... מרגיש חמץ...:D
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד משהו שרץ אצלנו בפסח!!!

פותחים תמרים
מוציאים את הגרעין ושמים במקומו חצי אגוז מלך (או שקד אבל זה פחות מוצלח)
ממיסים שוקולד
מגלגלים כל תמר בשוקולד המומס
ואח"כ מגלגלים בקוקוס

אני עושה כאלה בכמויות בפסח!!
זה נחטף!
אבל זה התעסקות...
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סירופ שוקולד בסיסי לכאלה שלא אוכלים שוקולד בפסח
אב----ל משתמשים בקקאו:
2 כפות קקאו
5 כפות סוכר
2 כפות מים
2 כפות יין
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה