ניסיתי משהו חדש.
יצא ממש מוצלח.
מתכון לכ-12 פנקייקים גדולים, או 20-22 בינוניים
מדידה בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה
3 ביצים
1 חבילה גבינה טוב טעם
1 גביע 250 מ"ל שמנת חמוצה
1.5 כוסות פתיתי גבינה צהובה
1 כוסות חלב
2.5 כוסות קמח
מלח
מעט פלפל שחור
1 קופסא שימורי תירס מסוננת מנוזלים
1 כוס עירית קצוצה. אפשר בצל ירוק במקום עירית.
1 שקית אבקת אפיה
טורפים בקערה גדולה את הביצים עם החלב, גבינת הטוב טעם והשמנת החמוצה לבלילה אחידה
מוסיפים מלח, פלפל שחור, קמח, אבקת אפיה ועירית ומערבבים לתערובת אחידה לא מאוד דלילה
מוסיפים תירס ופתיתי גבינ"צ. מערבבים לאיחוד עם הבלילה.
מחממים כפי שמן במחבת נון סטיק ומעבירים מצקת מלאה מהתערובת למרכז המחבת. התערובת תשתטח מעט לצדדים ותיעצר.
מכסים את המחבת במכסה או ברדיד אלומניום ומטגנים על אש נמוכה כדקה-דקה וחצי עד שהתערובת מתייבשת ומלמלעה נראים בועות.
הופכים לצד השני לטיגון נוסף של כדקה להשחמה נאה.
כך מטגנים את כל הפנקייקים.
תראו את הגבינה הצהובה--
מעולה עם גבינה לבנה ליד
יצא ממש מוצלח.
מתכון לכ-12 פנקייקים גדולים, או 20-22 בינוניים
מדידה בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה
3 ביצים
1 חבילה גבינה טוב טעם
1 גביע 250 מ"ל שמנת חמוצה
1.5 כוסות פתיתי גבינה צהובה
1 כוסות חלב
2.5 כוסות קמח
מלח
מעט פלפל שחור
1 קופסא שימורי תירס מסוננת מנוזלים
1 כוס עירית קצוצה. אפשר בצל ירוק במקום עירית.
1 שקית אבקת אפיה
טורפים בקערה גדולה את הביצים עם החלב, גבינת הטוב טעם והשמנת החמוצה לבלילה אחידה
מוסיפים מלח, פלפל שחור, קמח, אבקת אפיה ועירית ומערבבים לתערובת אחידה לא מאוד דלילה
מוסיפים תירס ופתיתי גבינ"צ. מערבבים לאיחוד עם הבלילה.
מחממים כפי שמן במחבת נון סטיק ומעבירים מצקת מלאה מהתערובת למרכז המחבת. התערובת תשתטח מעט לצדדים ותיעצר.
מכסים את המחבת במכסה או ברדיד אלומניום ומטגנים על אש נמוכה כדקה-דקה וחצי עד שהתערובת מתייבשת ומלמלעה נראים בועות.
הופכים לצד השני לטיגון נוסף של כדקה להשחמה נאה.
כך מטגנים את כל הפנקייקים.
תראו את הגבינה הצהובה--
מעולה עם גבינה לבנה ליד