פרווה פלאפל ביתי

אסתי אחת

משתמש מקצוען
החומוס כבר מושרה ופתאום מגלה שאין לי מתכון מוצלח :(
מי תוכל להחכימני? ועדיף לכדורים שאפשר לאפות בתנור
תודה
 

@

משתמש פעיל
בלי נסיון לאפוי

פלאפל ביתי

1 ק''ג חומוס

3 פרוסות לחם

4 בצל גדול

6 שיני שום

2 ביצים

2 כפות כמון

1.5 כפות כוסברה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כף מלח

1 כף פלפל שחור

1/2 כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה:

להשרות את החומוס במים כל הלילה

לטחון ביחד עם הלחם, הבצל והשום

לערבב עם הביצים ולהוסיף את כל התבלינים

לכדרר ולטגן בשמן עמוק
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
פלאפל מטורף של אמא שלי שנתתי את המתכון לכמה וכמה אנשים וכולם נהנו והעבירו.
אפיתי כמה פעמים, כמובן שזה לא כמו מטוגן, אבל נחמד.
מתכון קל ופשוט עם כמות מעטה יחסית של חומרים.

חצי קילו חומוס

2 כוסות פרורי לחם טריים (לחם טחון)

2 כפות כמון

2 כפיות מלח

חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

5 שיני שום

חצי כוס מים

2 ביצים


משרים את החומוס כ24 שעות מראש ומחליפים מים כל 8 שעות.
טוחנים את החומוס גס עם השום במעבד מזון ומוסיפים את שאר החומרים.
יוצאת כמות גדולה מאוד. ניתן להקפיא את העיסה.
לגרסה אפויה אני ממליצה להוסיף 2-3 כפות שמן.
 

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
מוסיפה את הגירסה שלי- ברוך ה' אוהבים מאוד...


כדורי פלאפל בתנור


מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים או יבשים מושרים לפחות 12 שעות

אם משתמשים בחומוס יבש, מומלץ להוסיף 2-3 כפות תחינה גולמית- לא חובה

½ כוס פירורי לחם
עלי פטרוזיליה
עלי כוסברה
בצל- (מוסיף עסיסיות!)
שיני שום- לפי הטעם
מלח
פלפל
כמון
כפית סודה לשתיה
שמן


אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים מלבד הסודה לשתיה במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מוסיפים את הסודה לשתיה לתערובת ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת.
מרססים על הכדורים שמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
פלאפל מטורף של אמא שלי שנתתי את המתכון לכמה וכמה אנשים וכולם נהנו והעבירו.
אפיתי כמה פעמים, כמובן שזה לא כמו מטוגן, אבל נחמד.
מתכון קל ופשוט עם כמות מעטה יחסית של חומרים.

חצי קילו חומוס

2 כוסות פרורי לחם טריים (לחם טחון)

2 כפות כמון

2 כפיות מלח

חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

5 שיני שום

חצי כוס מים

2 ביצים


משרים את החומוס כ24 שעות מראש ומחליפים מים כל 8 שעות.
טוחנים את החומוס גס עם השום במעבד מזון ומוסיפים את שאר החומרים.
יוצאת כמות גדולה מאוד. ניתן להקפיא את העיסה.
לגרסה אפויה אני ממליצה להוסיף 2-3 כפות שמן.
מוסיפה את הגירסה שלי- ברוך ה' אוהבים מאוד...


כדורי פלאפל בתנור


מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים או יבשים מושרים לפחות 12 שעות

אם משתמשים בחומוס יבש, מומלץ להוסיף 2-3 כפות תחינה גולמית- לא חובה

½ כוס פירורי לחם
עלי פטרוזיליה
עלי כוסברה
בצל- (מוסיף עסיסיות!)
שיני שום- לפי הטעם
מלח
פלפל
כמון
כפית סודה לשתיה
שמן


אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים מלבד הסודה לשתיה במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מוסיפים את הסודה לשתיה לתערובת ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת.
מרססים על הכדורים שמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות.
יצא לי יבשושי ולא טעים :(
בפעם הבאה אנסה את שלכן
 

אפרת2

משתמש פעיל
וזה שלי.
טעים ומושלם, מצליח תמיד.


500 גר' חומוס מושרה לילה
2 פרוסות לחם סחוטות
2 בצלים בינוניים
1 ביצה קטנה
3/4 ראש שום
2 כפות כמון
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 חופנים פטרוזיליה
1 כף כוסברה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס פירורית זהב

לטחון במעבד מזון כל החומרים בלי החומוס
כשזה טחון להוסיף את החומוס ולטחון יחד.
לטגן כדורים בשמן עמוק.
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
המתכון של אמא שלי:
1/2 ק"ג חומוס - להשרות יממה ולהחליף את המים כל חצי שעה - שעה
1 ראש שום
1 כף מלא מלח דק
1 כף מלא כמון
1 כף מלא כוסברה
1/2 כוס מים
1/4 לחם רטוב - לא לסחוט
1/2 כפית סודה לשתיה
1 ביצה
טוחנים את החומוס, שום ולחם, מוסיפים את שאר המוצרים וטוחנים לבלילה אחידה
מטגנים בשמן עמוק
יוצא 100 פלאפל
יותר טעים מהחנות
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
המתכון של אמא שלי:
1/2 ק"ג חומוס - להשרות יממה ולהחליף את המים כל חצי שעה - שעה
1 ראש שום
1 כף מלא מלח דק
1 כף מלא כמון
1 כף מלא כוסברה
1/2 כוס מים
1/4 לחם רטוב - לא לסחוט
1/2 כפית סודה לשתיה
1 ביצה
טוחנים את החומוס, שום ולחם, מוסיפים את שאר המוצרים וטוחנים לבלילה אחידה
מטגנים בשמן עמוק
יוצא 100 פלאפל
יותר טעים מהחנות
יש לך נסיון עם אפייתם בתנור?
 

מ. י.

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה,
אפשר לעשות גם חומוס משימורים?
ומה לגבי הערכים התזונתיים בשימורים?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@מ.י. המתכון שלי מתאים אך ורק לחומוס מושרה.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בלי להשרות מראש, אין מה לעשות? :(
מה הבעיה בשימורים?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סורי על ההקפצה
אפשר את המתכון
החומוס שלי מחכה מושרה מאתמול
זה המתכון
חשוב מאד לעקוב אחר ההוראות ולהוסיף את הסודה לשתיה רק לפני הטיגון אחרת יהיה לקציצות טעם מריר.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה