זה התחיל בכך שפתחתי את המקפיא וחיפשתי רעיון מגוון לארוחת ערב.
משהו שונה, אבל כזה שלא יצריך אותי לצאת למכולת בקור או לחכות לבעל שיקנה בחזור.
מצד אחד של המקפיא קרצו לחמניות ההמבורגר ומהצד השני חייכה עיסת הפלאפל.
רעיון החיבור התחיל להתרקם במוחי.
הפשרתי את העיסה וסיננתי אותה להגרת נוזלים. בכל אופן, היא צריכה להיות יותר יציבה מקציצת פלאפל רגילה.
צרתי ממנה קציצות בקוטר המבורגר וטיגנתי היטב.
את הלחמניה משחתי במעט שמן וקליתי בטוסטר פסים.
כעת התחלתי להתלבט האם להתייחס לזה כאל מנת פיתה פלאפל המוגשת בלחמנית המבורגר,
או כאל המבורגר המכיל קציצת פלאפל במקום קציצת בקר.
המשמעות של זה כמובן נוגעת לטיב הרטבים והתוספות שאצרף ללחמניה.
לבסוף החלטתי ללכת על האפשרות הבטוחה יותר ולחבר לזה את כל מה שמחברים לפלאפל.
ירקות, טחינה, וכל שאר הדברים.
רק את הבצל הרשיתי לעצמי לטגן ולתת בכך טוויסט אמריקאי למנה האסלית.
אז למתכון -
עיסת פלאפל:
חצי קילו חומוס
2 כוסות פרורי לחם טריים (לחם טחון)
2 כפות כמון
2 כפיות מלח
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
5 שיני שום
חצי כוס מים
2 ביצים
להרכבה:
לחמניות המבורגר.
ירקות שאוהבים (מלפפון, עגבניה, בצל, חצילים מטוגנים וכו')
חומוס.
טחינה.
צ'יפס מטוגן או אפוי.
וכל מה שאתם אוהבים בפלאפל שלכם.
אופן הכנת הפלאפל:
משרים את החומוס כ24 שעות מראש ומחליפים מים כל 8 שעות.
טוחנים את החומוס גס עם השום במעבד מזון ומוסיפים את שאר החומרים.
צרים קציצות בעובי כסנטימטר וחצי ובקוטר לחמניות ההמבורגר. בעזרת מרית מעבירים אותן בזהירות לטיגון ומטגנים היטב מ2 הצדדים.
להרכבת המנה:
מורחים מעט שמן על לחמנית ההמבורגר וקולים בטוסטר פסים או במחבת פסים/רגילה.
מורחים את הלחמניה בחומוס/טחינה. מניחים את הקציצה היפיפיה שטיגנתם ומסדרים את התוספות שבחרתם.
מזלפים טחינה בנדיבות.
מגישים עם הציפס
כמה הערות:
* ניתן לותר על קלית הלחמניה אבל היא החלט מוסיפה למרקם והטעם.
* אחרי התוצאה המצויינת, בהכנה הבאה אנסה בע"ה לשלב יותר מרכיבי המבורגר כפטריות מטוגנות, ציפס בטטה, רטבים שונים ועוד.
* התחלתי את הפוסט בכך שהעיסה יצאה מהקפאה, בגלל הגודל נדרשת כאן יותר יציבות מאשר בסתם קציצות פלאפל כך שבמחשבה שניה עדיף להשתמש בעיסה טריה מאשר כזו מופשרת ששינתה את מרקמה.
אמנם יצא מעולה אבל העבודה היתה יותר מורכבת
אגב,
אם יעניין אתכן מדריך מפורט על המבורגר בשר ביתי, עדכנו אותי ואשתדל בימים הקרובים לעבוד על זה.
משהו שונה, אבל כזה שלא יצריך אותי לצאת למכולת בקור או לחכות לבעל שיקנה בחזור.
מצד אחד של המקפיא קרצו לחמניות ההמבורגר ומהצד השני חייכה עיסת הפלאפל.
רעיון החיבור התחיל להתרקם במוחי.
הפשרתי את העיסה וסיננתי אותה להגרת נוזלים. בכל אופן, היא צריכה להיות יותר יציבה מקציצת פלאפל רגילה.
צרתי ממנה קציצות בקוטר המבורגר וטיגנתי היטב.
את הלחמניה משחתי במעט שמן וקליתי בטוסטר פסים.
כעת התחלתי להתלבט האם להתייחס לזה כאל מנת פיתה פלאפל המוגשת בלחמנית המבורגר,
או כאל המבורגר המכיל קציצת פלאפל במקום קציצת בקר.
המשמעות של זה כמובן נוגעת לטיב הרטבים והתוספות שאצרף ללחמניה.
לבסוף החלטתי ללכת על האפשרות הבטוחה יותר ולחבר לזה את כל מה שמחברים לפלאפל.
ירקות, טחינה, וכל שאר הדברים.
רק את הבצל הרשיתי לעצמי לטגן ולתת בכך טוויסט אמריקאי למנה האסלית.
אז למתכון -
עיסת פלאפל:
חצי קילו חומוס
2 כוסות פרורי לחם טריים (לחם טחון)
2 כפות כמון
2 כפיות מלח
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
5 שיני שום
חצי כוס מים
2 ביצים
להרכבה:
לחמניות המבורגר.
ירקות שאוהבים (מלפפון, עגבניה, בצל, חצילים מטוגנים וכו')
חומוס.
טחינה.
צ'יפס מטוגן או אפוי.
וכל מה שאתם אוהבים בפלאפל שלכם.
אופן הכנת הפלאפל:
משרים את החומוס כ24 שעות מראש ומחליפים מים כל 8 שעות.
טוחנים את החומוס גס עם השום במעבד מזון ומוסיפים את שאר החומרים.
צרים קציצות בעובי כסנטימטר וחצי ובקוטר לחמניות ההמבורגר. בעזרת מרית מעבירים אותן בזהירות לטיגון ומטגנים היטב מ2 הצדדים.
להרכבת המנה:
מורחים מעט שמן על לחמנית ההמבורגר וקולים בטוסטר פסים או במחבת פסים/רגילה.
מורחים את הלחמניה בחומוס/טחינה. מניחים את הקציצה היפיפיה שטיגנתם ומסדרים את התוספות שבחרתם.
מזלפים טחינה בנדיבות.
מגישים עם הציפס
כמה הערות:
* ניתן לותר על קלית הלחמניה אבל היא החלט מוסיפה למרקם והטעם.
* אחרי התוצאה המצויינת, בהכנה הבאה אנסה בע"ה לשלב יותר מרכיבי המבורגר כפטריות מטוגנות, ציפס בטטה, רטבים שונים ועוד.
* התחלתי את הפוסט בכך שהעיסה יצאה מהקפאה, בגלל הגודל נדרשת כאן יותר יציבות מאשר בסתם קציצות פלאפל כך שבמחשבה שניה עדיף להשתמש בעיסה טריה מאשר כזו מופשרת ששינתה את מרקמה.
אמנם יצא מעולה אבל העבודה היתה יותר מורכבת
אגב,
אם יעניין אתכן מדריך מפורט על המבורגר בשר ביתי, עדכנו אותי ואשתדל בימים הקרובים לעבוד על זה.