רציתי לשתף אתכן במאפה טעים שהכנתי.
ממליצה להכין לארוחת ערב או כל הזדמנות אחרת, לא קשה בכלל, וטעים במיוחד!!
פיתות סמבוסק:
בצק חלות רגיל
מילוי:
2 כוסות חומוס מבושל
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים בשפע שמן להזהבה
כורכום
מלח
פלפל שחור
(מעט מי בישול החומוס לפי הצורך)
א. ההכנה:
למעוך החומוס בעזרת מועך פירה למרקם מעוך חלקית, להוסיףהבצל,
ומלח/פלפל/כורכום לפי הטעם.
להוסיף מעט ממי בישול החומוס אם צריך:
שימי לב:
המרקם צריך לצאת קצת רטוב ודביק.
מילוי יבש ופירורי לא יתקבל טעים
ועסיסי. (כבר קרה לי...)
1.לחלק הבצק לחתיכות במשקל 100 גר' בערך,
2.לשטח בעזרת מערוך לפיתה, להניח באמצע תלולית מילוי בנדיבות כ2-3 כפות גדושות. (הפיתות החצויות שצולמו היו בהחלט עם מילוי מועט מידי... האחרות הגדושות היו פי מליון יותר טעימות...)
3.לאסוף את שולי הפיתה ולסגור מעל המילוי, להדק היטב.
4.בעזרת מערוך לשטח בעדינות לקבלת פיתה שטוחה
לאפות בתנור מחומם מראש ל180°
להזהבה נאה.
בתאבון!!!
נ.ב. מכינה רק מחומוס שבישלתי, לדעתי עם שימורים התוצאה פחות טעימה
לא יודעת להגיד לכמה בצק המילוי מספיק
בשאר הבצק תכינו לחמניות...
ממליצה להכין לארוחת ערב או כל הזדמנות אחרת, לא קשה בכלל, וטעים במיוחד!!
פיתות סמבוסק:
בצק חלות רגיל
מילוי:
2 כוסות חומוס מבושל
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים בשפע שמן להזהבה
כורכום
מלח
פלפל שחור
(מעט מי בישול החומוס לפי הצורך)
א. ההכנה:
למעוך החומוס בעזרת מועך פירה למרקם מעוך חלקית, להוסיףהבצל,
ומלח/פלפל/כורכום לפי הטעם.
להוסיף מעט ממי בישול החומוס אם צריך:
שימי לב:
המרקם צריך לצאת קצת רטוב ודביק.
מילוי יבש ופירורי לא יתקבל טעים
ועסיסי. (כבר קרה לי...)
1.לחלק הבצק לחתיכות במשקל 100 גר' בערך,
2.לשטח בעזרת מערוך לפיתה, להניח באמצע תלולית מילוי בנדיבות כ2-3 כפות גדושות. (הפיתות החצויות שצולמו היו בהחלט עם מילוי מועט מידי... האחרות הגדושות היו פי מליון יותר טעימות...)
3.לאסוף את שולי הפיתה ולסגור מעל המילוי, להדק היטב.
4.בעזרת מערוך לשטח בעדינות לקבלת פיתה שטוחה
לאפות בתנור מחומם מראש ל180°
להזהבה נאה.
בתאבון!!!
נ.ב. מכינה רק מחומוס שבישלתי, לדעתי עם שימורים התוצאה פחות טעימה
לא יודעת להגיד לכמה בצק המילוי מספיק
בשאר הבצק תכינו לחמניות...