אוי,
כמה שזה טעים
גם אני לא הצלחתי לעמוד מולם וטעמתי.
וחבל.
כי אחר כך....היה קשה להפסיק.
כל כך טעים.
קל להכנה.
אבל דורש מעט שלבים.
בעיניי-
שווה.
כמויות?
קשה לתת. הכל לפי העין
אבל בערך-
6 תפו"א בינוני.
3 כפות גדושות גבינת שמנת שום שמיר [נפוליאון של תנובה למשל]
פתיתי גבינה צהובה
לרוטב המוקרם-
1 שמנת לבישול
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות או שקית רוטב פטריות
3/4 כוס פתיצי גבינה צהובה
שוטפים היטב את תוחי האדמה.
מבשלים במים כשהם בקליפתם עד ריכוך חלקי.
הם צריכים להיות רכים מספיק שיהיה אפשר לרוקן את התוכן שלהם אבל לא רכי מדי שלא ישברו בעת הריקון.
מוציאים מהסיר ומקררים שיהיו בטמפרטורת החדר.
חוצים את תפוחי האדמה לחצי- 2 סירות מכל אחד
בעזרת כף, מרוקנים בזהירות את הסירות ומשאירים שוליים של כחצי ס"מ.
מעבירים את מה שרוקנו לתוך קערה.
מרסקים פירה
מוסיפים פתתי גבינה צהובה וגבינת שמנת ומערבבים היטב
ממלאים בעדינות את תפוחי האדמה המרוקנים עד לגובה הדפנות.
אם נשארת מלית- מניחים בצד. מיד ישאר מכיון שהתוספות תופסות נפח במלית. ככל שמכינים כמות גדולה יותר- השארית גדלה בהתאם
נשתמש בהם לעוד משהו--- טעים!
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל-10 דקות
מפזרים פתיתי גבינה צהובה ואופים עוד כ- 4 דקות להמדה והשחמה של הגבינה הצהובה
בזמן שתפוח האדמה בתנור, מכינים רוטב מוקרם
בסיר קטן שמים את רכיבין הרוטב ומבשלם על אש בנונית תוך כדי ערבוב להמסה מלאה של הגבינה הצהובה ועד לקבלת רוטב מוקרם חלק.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור.
מניחים לכל סועד בצלחת ויוצקים מהרוטב החם מעל למנות
בתיאבון
אבל נשאר לנו מלית והנחנו בצד
אה,
נכון
מהם נכין את אלו:
מכדררים את המית לכדורים
הגודל- תלוי בכם
מכינים קערה עם ביצה טרופה
קערה נוספת עם פירורי לחם מוזהבים, בעדיפות לפנקו
טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם לציפוי מלא
מצפים כך את כל הכדורים.
בסיר קטן שמים שמן לטגון עמוק.
כשהשמן חם דיו על פי מבדק הקיסם [בעבוע של בועות קטנות של שמן סביב הקיסם] מכניסים כדורים בזהירות ומטגנים כ-1-1.5 דקות להשחמה נאה
אם הכדור מתפוצץ מעט - זה בסדר....
מגישים כמות שהוא או עם רוטב מוקרם מהמתכון הנ"ל
אפשר כמובן להכין מראש פירה לכדורים בלי להכין תפו"א ממולא.
כמה שזה טעים
גם אני לא הצלחתי לעמוד מולם וטעמתי.
וחבל.
כי אחר כך....היה קשה להפסיק.
כל כך טעים.
קל להכנה.
אבל דורש מעט שלבים.
בעיניי-
שווה.
כמויות?
קשה לתת. הכל לפי העין
אבל בערך-
6 תפו"א בינוני.
3 כפות גדושות גבינת שמנת שום שמיר [נפוליאון של תנובה למשל]
פתיתי גבינה צהובה
לרוטב המוקרם-
1 שמנת לבישול
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות או שקית רוטב פטריות
3/4 כוס פתיצי גבינה צהובה
שוטפים היטב את תוחי האדמה.
מבשלים במים כשהם בקליפתם עד ריכוך חלקי.
הם צריכים להיות רכים מספיק שיהיה אפשר לרוקן את התוכן שלהם אבל לא רכי מדי שלא ישברו בעת הריקון.
מוציאים מהסיר ומקררים שיהיו בטמפרטורת החדר.
חוצים את תפוחי האדמה לחצי- 2 סירות מכל אחד
בעזרת כף, מרוקנים בזהירות את הסירות ומשאירים שוליים של כחצי ס"מ.
מעבירים את מה שרוקנו לתוך קערה.
מרסקים פירה
מוסיפים פתתי גבינה צהובה וגבינת שמנת ומערבבים היטב
ממלאים בעדינות את תפוחי האדמה המרוקנים עד לגובה הדפנות.
אם נשארת מלית- מניחים בצד. מיד ישאר מכיון שהתוספות תופסות נפח במלית. ככל שמכינים כמות גדולה יותר- השארית גדלה בהתאם
נשתמש בהם לעוד משהו--- טעים!
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל-10 דקות
מפזרים פתיתי גבינה צהובה ואופים עוד כ- 4 דקות להמדה והשחמה של הגבינה הצהובה
בזמן שתפוח האדמה בתנור, מכינים רוטב מוקרם
בסיר קטן שמים את רכיבין הרוטב ומבשלם על אש בנונית תוך כדי ערבוב להמסה מלאה של הגבינה הצהובה ועד לקבלת רוטב מוקרם חלק.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור.
מניחים לכל סועד בצלחת ויוצקים מהרוטב החם מעל למנות
בתיאבון
אבל נשאר לנו מלית והנחנו בצד
אה,
נכון
מהם נכין את אלו:
מכדררים את המית לכדורים
הגודל- תלוי בכם
מכינים קערה עם ביצה טרופה
קערה נוספת עם פירורי לחם מוזהבים, בעדיפות לפנקו
טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם לציפוי מלא
מצפים כך את כל הכדורים.
בסיר קטן שמים שמן לטגון עמוק.
כשהשמן חם דיו על פי מבדק הקיסם [בעבוע של בועות קטנות של שמן סביב הקיסם] מכניסים כדורים בזהירות ומטגנים כ-1-1.5 דקות להשחמה נאה
אם הכדור מתפוצץ מעט - זה בסדר....
מגישים כמות שהוא או עם רוטב מוקרם מהמתכון הנ"ל
אפשר כמובן להכין מראש פירה לכדורים בלי להכין תפו"א ממולא.