פטנט רשום??

רוזנת

משתמש רשום
עלה לי רעיון לפיתוח תוכנה מסוימת שיכולה להועיל להרבה... העניין הוא שחוץ מהרעיון אין לי כלום.. אני לא יודעת לפתח תוכנות, אני חושבת שאולי זה פטנט שאפשר לרשום אותו - איפה מבררים?, אין לי אמצעים...
השאלה שלי זה האם יש למישהו מידע איך אפשר להתקדם עם כאלה רעיונות...
תודה מראש לעונים/ות

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
האם יש לך איזשהם אמצעים לקדם את הרעיון ולתרגם אותו למוצר טכנולוגי?
האם הרעיון עומד בקריטריונים של המצאה? (האם זה רעיון שלא חשבו עליו קודם ויש בו חידוש), אם כן,
האם יש לך משאבים כספיים להשקיע ברישומו כפטנט?

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ראשית כל, אם התוכנה יכולה באמת להועיל להרבה אנשים, מסתבר שכבר חשבו עליו. או שהוא כבר קיים, או שאין לו הצדקה כלכלית.
באופן כללי צריך לדעת שלרשום פטנט על תוכנה הוא דבר מאוד לא פשוט בלשון המעטה, ובדר"כ זה כלל לא אפשרי מבחינה משפטית, אם כי כל מדינה יש להם חוקים ותקנות אחרות בענין רישום פטנטים בתוכנה.
מלבד זאת יש לקחת בחשבון את העובדות הבאות: 1) רישום פטנט עולה לא מעט כסף 2) על כל שנה שבו הפטנט רשום יש לשלם סכום הגון 3) בקצב ההתפתחות הטכנולוגית מרבית הסיכויים שההמצאה שלך, גם אם היא גאונית ביותר, תוך זמן קצר יעבור עליו הכלח.
ולעצם ענין, לרשום פטנט אפשר מבחינה טכנית לעשות לבד, אבל זה כמעט בלתי אפשרי למי שאין רקע בענין. לצורך כך יש רושמי פטנטים שמומחיותם לבדוק אם הפטנט לא נרשם בעבר בשום מדינה, ולרשום אותו בצורה נכונה.

רוזנת

משתמש רשום
האם אלו שמומחים לבדיקה האם הפטנט רשום גובים על כך כסף או שהם בודקים הרם הפטנט רשום והאם הוא שווה כספית לפיתוח ובמידה וכן רוכשים את הרעיון?
הרעיון שלי הוא מתאים ליישום במוסדות הלימוד ולמיטב ידיעתי עדיין לא שמעתי עליו...

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הם בודקים רק האם הפטנט רשום, עוזרים לך לרשום אותו ותו לא.

את צריכה, חוץ מלשלם להם, למצוא מתכנתים, למצוא משקיעים, ולגלגל רעיון שכזה...

יש לי קרוב משפחה שפרץ עכשיו עם הרעיון שלו, שכבר פעיל בענק ומצליח ב"ה, אבל אנחנו שמענו על זה כבר כמה שנים טובות.... סיפור ובלגן וכאב ראש לא קטן...

רוזנת

משתמש רשום
נכתב ע"י שפריץ;1802847:
הם בודקים רק האם הפטנט רשום, עוזרים לך לרשום אותו ותו לא.

את צריכה, חוץ מלשלם להם, למצוא מתכנתים, למצוא משקיעים, ולגלגל רעיון שכזה...

יש לי קרוב משפחה שפרץ עכשיו עם הרעיון שלו, שכבר פעיל בענק ומצליח ב"ה, אבל אנחנו שמענו על זה כבר כמה שנים טובות.... סיפור ובלגן וכאב ראש לא קטן...
מכירים מישהו שרוצה לעשות כזה דבר ואח"כ באם יהיו רווחים לשלם אחוזים?

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פני באישי.
אני לא יודעת איך אצל כולם, אני יודעת רק מהמקרה הספציפי שאני מכירה.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אם תרשי לי לפשט את מה שאת (כמו הרבה אנשים) שואלת, השאלה היא בעצם:
"אין לי כסף/יכולת/אמצעים לעשות משהו עם הרעיון שלי, אולי אוכל למצוא מישהו שילך ויוציא לפועל את הרעיון על חשבונו וישלם לי עבור הרעיון?"
או בקיצור, "אני מחפש משקיע".
ובכן, רעיון לבד, לא מספיק כדי להיכנס למערכת יחסים עסקית מול משקיע. ערכו של "רעיון" תלוי במרחק שלו מלהוכיח את עצמו כבעל ערך. אם הרעיון עבר רמה מסויימת של פיתוח - בין אם זה ברמה של מחקר, תכנון, עיצוב, הנדסה, פיתוח, שיווק, משתמשים, ככל שיש יותר מה להציג למשקיע, כך האטרקטיביות שלכם בעיני משקיע פוטנציאלי, עולה, ואיתה עולים גם תג המחיר וכושר המיקוח שלכם.
רעיון גולמי בלבד בדרך כלל לא יהיה סחורה מבוקשת.

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני מתכנתת מנוסה במקצועי, אלי נשקיע יחד? ונתחלק ברווחים?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה