פרווה פחזנייה טעימה ו--- גם תמונה :)

חיוששש

משתמש מקצוען
אז אני אישית כמעט ולא אהבתי פחזניות של החנות.
הפצירו פה בבית והחלטתי לנסות איזה מתכון שהגיעה אלי מאיפה שהוא פעם.
ובסוף יצא יאמייי, טעים ומוצלח.

התמונות לא כל כך איכותיות כיון שצולמו ב 2 מצלמות שונות
(חשבתי שאחת תציל את השניה באיכות)
וכן לא עובדו ולא כלום מחוסר זמן...
אז צלמים/ות תתעמקו במאכל ולא באיכות של התמונה :p

אם יהיה ביקוש אעלה מתכון.

IMG_0003.JPG


IMG_1063.JPG
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יצא לך מהמם! גבוהות ואווריריות!
מתכון פליז!









*לא אמורים לעבד תמונה של אוכל, זה לא נכון ולא מקצועי. חוץ מהארה ומעט חידוד - וגם זה לא תמיד נצרך אם יש תאורה נכונה ומצלמה טובה. פשוט הייתי חייבת :p:cool:
 
נערך לאחרונה ב:

חיוששש

משתמש מקצוען
יצא לך מהמם! גבוהות ואווריריות!
מתכון פליז!









*לא אמורים לעבד תמונה של אוכל, זה לא נכון ולא מקצועי. חוץ מהארה ומעט חידוד - וגם זה לא תמיד נצרך אם יש תאורה נכונה. פשוט הייתי חייבת :p:cool:
נו זה רק מראה לך כמה אני לא מבינה בצילום....:rolleyes: :p

תודה,
בעז"ה אעלה עוד מעט.
 

חיוששש

משתמש מקצוען
הבטחתי....:)

בסיר:
5 כפות שמן קנולה
חצי כוס מים
1 כפית גדושה של סוכר
קורט מלח

מדליקים על אש גבוהה ומחכים עד שהמים יבעבעו מאוד ויהיה רותח.

לבנתיים מכינים בצד 3/4 כוס קמח וכשהמים רותחים מכבים את הגז ושמים את הקמח.
מערבבים מהר בעזרת כף עד שהבצק מתנתק מהדפנות של הסיר ונהיה חלק וגמיש בלי שום גושים של קמח.

מעבירים את הכל לקערה עם מקצפים ומחכים דקה בערך שיתקרר,
לבנתיים עד שמתקרר שוברים ביצה אחת ומערבבים את הביצה.
הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

מקציפים את הבצק עד שנהיה לפרורים קטנים.
לאחר מכן, מוסיפים חצי ביצה ומערבלים שנית.
זה אמור לצאת 2 ביצים בסה"כ, ז"א חצי ביצה, ערבול, חצי ביצה ערבול....(ביצי M)
עד שמגיעים למרקם כמו של חומוס או שמנת.
הבלילה אמורה להיות רכה ולהתפס סביב המקצפים.

שמים בשקית עם מזלף ומזליפים כמין פרחים.
לוקחים מים, טובלים את האצבע ומניחים אותה על השפיץ של הפרח על מנת שלא ישרף בתנור.

אופים בתנור מצב רגיל, 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
(יש לחמם את התנור מראש)
הסוד הכי גדול והכי חשוב- לא לפתוח את התנור במשך האפייה שלהם.

הפחזניות צריכות להיות טיפה זהובות, אך לא שחומות.

בסיום האפיה לא פותחים את הדלת עד הסוף, רק לפתוח קצת ולשים מגבת מקופלת וכך זה מתקרר בהדרגה (בערך שעה)
(אם פותחים מיד את הדלת הם נהיות כמו פיתה)

החומרים לקצפת:
ריץ
4 כפות פודינג וניל
כף אבקת סוכר

מקציפים, חותכים את הפחזניות באמצע ומזליפים לתוכם.
ניתן לשדרג את הפחזניה ולטבול או להזליף עליה שוקולד.

מקווה שיצא לכם טעים ותאהבו.
אם יש שאלות אני כאן :cool:
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
*לא אמורים לעבד תמונה של אוכל, זה לא נכון ולא מקצועי. חוץ מהארה ומעט חידוד - וגם זה לא תמיד נצרך אם יש תאורה נכונה ומצלמה טובה. פשוט הייתי חייבת :p:cool:
אולי תגלי לי איך כותבים טקסט בלי צבע? :)
תודה מראש!
 

קליקורנ

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הבטחתי....:)

בסיר:
5 כפות שמן קנולה
חצי כוס מים
1 כפית גדושה של סוכר
קורט מלח

מדליקים על אש גבוהה ומחכים עד שהמים יבעבעו מאוד ויהיה רותח.

לבנתיים מכינים בצד 3/4 כוס קמח וכשהמים רותחים מכבים את הגז ושמים את הקמח.
מערבבים מהר בעזרת כף עד שהבצק מתנתק מהדפנות של הסיר ונהיה חלק וגמיש בלי שום גושים של קמח.

מעבירים את הכל לקערה עם מקצפים ומחכים דקה בערך שיתקרר,
לבנתיים עד שמתקרר שוברים ביצה אחת ומערבבים את הביצה.
הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

מקציפים את הבצק עד שנהיה לפרורים קטנים.
לאחר מכן, מוסיפים חצי ביצה ומערבלים שנית.
זה אמור לצאת 2 ביצים בסה"כ, ז"א חצי ביצה, ערבול, חצי ביצה ערבול....(ביצי M)
עד שמגיעים למרקם כמו של חומוס או שמנת.
הבלילה אמורה להיות רכה ולהתפס סביב המקצפים.

שמים בשקית עם מזלף ומזליפים כמין פרחים.
לוקחים מים, טובלים את האצבע ומניחים אותה על השפיץ של הפרח על מנת שלא ישרף בתנור.

אופים בתנור מצב רגיל, 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
(יש לחמם את התנור מראש)
הסוד הכי גדול והכי חשוב- לא לפתוח את התנור במשך האפייה שלהם.

הפחזניות צריכות להיות טיפה זהובות, אך לא שחומות.

בסיום האפיה לא פותחים את הדלת עד הסוף, רק לפתוח קצת ולשים מגבת מקופלת וכך זה מתקרר בהדרגה (בערך שעה)
(אם פותחים מיד את הדלת הם נהיות כמו פיתה)

החומרים לקצפת:
ריץ
4 כפות פודינג וניל
כף אבקת סוכר

מקציפים, חותכים את הפחזניות באמצע ומזליפים לתוכם.
ניתן לשדרג את הפחזניה ולטבול או להזליף עליה שוקולד.

מקווה שיצא לכם טעים ותאהבו.
אם יש שאלות אני כאן :cool:
באיזו כוס השתמשת?
ד"א,הפחזניות נראות מצוין!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה