חלבי פוקאצ'ות טעימותתתת

אילוש

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
היום התחשק לי לגוון קצת לארוחת הערב והחלטתי ללכת על פוקאצ'ות.
אמנם זו פעם ראשונה שאני מכינה אבל יצא מדהים! מתאים גם לארוחה קלילה אחרי הצום.
מצרפת גם תמונה טרייה מהיום...
המתכון מאתר מתכונים ב10 דקות, https://www.10dakot.co.il/recipe/מתכון-לפוקצה/ :

מצרכים (4 פוקצ'ות):
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס

תוספות לפוקצ'ה : (אני טיגנתי בצל סגול ולבן, גמבות ופטריות ולקראת סוף האפייה הוספתי גבינה מלוחה.)
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.

אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס"מ.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).
-לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.

IMG_1494 copy.jpg

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני ראיתי שבמקום לטגן ירקות, על מנת לשים אותם על פוקצה, אני שמה אותם במיקרוגל, עם נילון נצמד מחורר לבערך 10 דקות, וכך הם מתרככים. את הקרנציות הם מקבלים באפיה.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אני ראיתי שבמקום לטגן ירקות, על מנת לשים אותם על פוקצה, אני שמה אותם במיקרוגל, עם נילון נצמד מחורר לבערך 10 דקות, וכך הם מתרככים. את הקרנציות הם מקבלים באפיה.
אני שמה את הירקות חיים הם מתרככים באפייה, לא קודם.

תמר סימן טוב

משתמש פעיל
@אילוש יצא מעדן!! תודה רבה רבה!
לירקות טיגנתי ממש טיפה זמן פרוסות קישוא וקצת חצילים עם כורכום, הוסיף טעם ויצא נפלא
יצא לי כ8 פוקצות בינוניות.

פיר

משתמש סופר מקצוען
היום התחשק לי לגוון קצת לארוחת הערב והחלטתי ללכת על פוקאצ'ות.
אמנם זו פעם ראשונה שאני מכינה אבל יצא מדהים! מתאים גם לארוחה קלילה אחרי הצום.
מצרפת גם תמונה טרייה מהיום...
המתכון מאתר מתכונים ב10 דקות, https://www.10dakot.co.il/recipe/מתכון-לפוקצה/ :

מצרכים (4 פוקצ'ות):
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס

תוספות לפוקצ'ה : (אני טיגנתי בצל סגול ולבן, גמבות ופטריות ולקראת סוף האפייה הוספתי גבינה מלוחה.)
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלי טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.

אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס"מ.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
-מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
-יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את התבנית!).
-לאחר הפוקצ'ות מוכנות ובעודן חמות מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף שמן זית.

צפה בקובץ המצורף 685169
סליחה כמה כוסות זה 500גרם קמח?

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הכנתי לכמות של קילו יצא מושלםםם!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה