כפי שכתבתי, לדפוס רדלהיים היה שני טיפוסי אות עיקריים, האחד משקל דק, והשני בולד, הבולד הינו נדיר יחסית, וישנם ספרים שלמים מדפוס רעדלהיים שלא מופיע בהם המשקל בולד אף לא פעם אחת, גם לא בעמודי השער.
ומעשה שהיה כך היה:
נכנסתי לחנות עתיקות בשוק האמנים בצפת, בפאתי החנות ראיתי ספרייה קטנה עם כמה מחזורים ישנים, בני כמאה שנה, לא משהו עתיק במיוחד, מדפוסי ליוורנו, יש לי לא מעט כאלו תחת ידי, שאלתי את המוכר כמה עולה כזה מחזור, אמר לי כ-250 ש״ח בערך, אבל אם אתה רוצה לראות משהו ממש עתיק בא תראה, אמר והוציא מתחת הדלפק מחזור בן כ-200 שנה שהודפס בווין, באותיות ׳לעמברג׳, המוכר דרש עליו 1800 ש״ח אולם, לא היה לי צורך בו היות וכבר שיחזרתי את הפונט מהדפוס הזה, עלעלתי במחזור, ופתאום אני רואה בין הדפים בסוף המחזור, דף מקופל, תלוש, בגודל שונה, מודפס בדפוס עתיק באותיות משונות משהו, באידיש, בין השורות הופיע פסוק באותיות יפות מאד שצדו את עיני, באתי לצלם את הדף הזה, אולם המוכר לא הסכים, אמרתי לו אני צריך רק את הדף הזה, אמר לי אין בעיה הוא לא קשור למחזור קח אותו בחמישים ש״ח... והנה הוא לפניכם, לקחתי את הדף הזה, חקרתי אותו והתברר לי שזהו טיפוב האות הנדיר מדפוס רעדלהיים, שיחזרתי אותו בעמל רב מתוך אותיות של 3 מ״מ בלבד, כמובן שליטשתי אותו והוספתי לו קצת נופך והדר.
הנה המקור שנפל שלל לידי:
צפה בקובץ המצורף 1209658