וואו!
אכן מדובר לפי התוואי על גדול הירקון מאחורי אזור התעשיה
איזור גדול מאוד, שאמור להיות אולי פארק חרדי נורמלי ראשון
יש שם (באיור של ג.פ.) תוכניות גרנדיוזיות שאפתנית על גבול הדמיוניות..
כאשר מדובר בעיר הנמוכה ביותר מבחינת קרקעות ציבוריות (ראה ציטוט)
כשזה אבסורד נוראי, שבערים אחרות כמעט אין ילדים שמשחקים בפארק,
בבני ברק נותר לשחק רק בכביש או בין פחי הזבל
זה אם כן בשורה מעוררת תקוה,
אבל באמת מעניין כמה זה רציני, וגם אם כן, מה מתוך זה יצא לפועל
אני לא מכיר לא את הנפשות הפועלות, ולא את מארג האינטרסים..
מי יתן! אשא ע"כ תפילה, מגיע לנו, לא?
ציטוט עתיק מכלכליסט (23.09.09):
פארק ענק בבני ברק ימשיך את פארק הירקון
הוועדה המחוזית אישרה: בני ברק, שמדורגת במקום האחרון ברשימת שטחי הציבור הפתוחים, תקבל פארק שישתרע מקניון איילון מזרחה עד כביש 4, ויגדיל את שטחי פארק הירקון ב־12%
הוועדה המחוזית מחוז מרכז אישרה את תוכניתה של עיריית בני ברק להקים פארק בן 430 דונם בשטח השיפוט של העיר. הפארק יוקם בחלקו הדרום־מזרחי של פארק הירקון, בקטע שבין רחוב מבצע קדש ממערב עד כביש מספר 4 ממזרח.
התוכנית, שהוגשה בשיתוף מינהל מקרקעי ישראל, נועדה לספק ריאה ירוקה גדולה לבני ברק, הנמצאת בתחתית רשימת שטחי הציבור הפתוחים, על אף השיעור הגבוה של ילדים בקרב האוכלוסייה המקומית. הפארק מתוכנן לקום כהמשך לפארק הירקון, ויכלול מערכת שבילים להולכי רגל ולרוכבי אופניים מבני ברק אל חלקי הפארק השונים, שתשתלב עם חציית הנחל אל חלקו הצפוני של הפארק בתחום תל אביב, בסמוך למתחם התעסוקה ברמת החי"ל.
בפארק יפותחו שימושי פנאי ונופש, הכוללים תצפיות ונקודות ישיבה; רצועה הכוללת אזור חורשות, דשא וצל לפעילויות פיקניק; ורצועה אורבנית קרובה לשטחי הבינוי מדרום, שתכלול כיכרות, טיילת, מבני שירותים, אגם מלאכותי, מתקני ספורט ומשחקים.
בתוכנית הושם דגש רב על שיקום המערכת האקולוגית והנופית של גדת הנחל ושל המשאבים הטבעיים הקיימים באזור, ובהם פרדסים ועיבודים חקלאיים, וכן על שמירה על רציפות מערכות הנחל, והטמעת הנושא "טבע עירוני". לאורך השבילים ובאזורים הפתוחים יינטעו עצים, ובפרט עצים שנותנים צל, שינעימו את השהייה במקום בכל עונות השנה.
הפארק החדש הוא חלק מתוכנית בב/572 של עיריית בני ברק, אשר מתעכבת בשל ריבוי התנגדויות. התוכנית, המכונה בני ברק צפון, מתייחסת לאזור התעשייה של בני ברק ולסביבותיו, המקיפים כ־1,450 דונם. בשטח זה, שבחלקו בנויים מפעלים ומתחמי קניות, מתוכננים 1.5 מיליון מ"ר של משרדים, מסחר, מגדלי הייטק ומבני ציבור.
בעיריית בני ברק מקווים כי הקמת מתחם התעשייה, בצד ההכנסות מארנונה, יבססו את העיר ויעזרו לפיתוחה.
לדברי האדריכל גיא נרדי, רכז תחום תכנון עירוני מטעם החברה להגנת הטבע בתל אביב־יפו, עיקר ההתנגדויות לתוכנית בני ברק צפון נובעות מהצורך להקציב שטחים ירוקים גם בתוך מתחם התעשייה.