פאי לימון מרהיב, פשוט להכנה, ובעיקר- טעים, גם לאניני טעם, וגם לילדים. מתאים כקינוח, או כעוגה לבוקר, לשלוח ליולדת, לקידוש בביה"כ ולהביא אתך לשוויגער.
יש להכין יום לפני ההגשה
בצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, חצי שקית א. אפיה, 4 כפות סוכר, 3/4 כוס שמן, כף תמצית וניל וחלמון אחד (את החלבון שומרים בקערת המיקסר להקצפה) לבצק רך, משטחים ומהדקים על תבנית מלבנית בינונית, אופים על 180 מעלות למשך 10-20ד' עד להזהבה קלה
בינתיים מכינים את הרוטב:
מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, רבע כוס שמן, 1 כוס סוכר ומערבבים היטב
בכוס מערבבים רבע כוס מים קרים עם 5 כפות קורנפלור (או 3 כפות קמח תפו"א)
מפרידים 3 ביצים, את החלבונים להוסיף לחלבון הקיים בקערת המיקסר, את 3 החלמונים שמים בקערה קטנה, ומוסיפים בה חצי כוס עד כוס מיץ לימון (עדיף טרי), וגרידה מקליפת לימון שלם (משביח את הטעם אבל לא חייבים), שופכים לקערה גם את תמיסת הקורנפלור מהכוס, מערבבים היטב.
כשהמים בסיר רותחים טוב, יש לשמור על אש גבוהה, שופכים את תוכן הקערה לסיר תוך כדי בחישה נמרצת, להמשיך לבחוש עוד כחצי דקה בערך עד שהמים שבסיר מסמיכים ונראים כמו פודינג וניל (אבל שיישפך בקלות ולא יהיה צמיגי מדי), לסגור את האש.
מפעילים את המיקסר עם 4 החלבונים, מוסיפים בהדרגה 3 כפות סוכר עד לקצף נוקשה ויציב.
כשהבצק אפוי וטיפה מזהיב (לשים לב שלא משנה את הצבע, ולא משחים) מוציאים אותו מהתנור, שמים על משטח ישר ושופכים אליו את רוטב הלימון הסמיך, עליו מורחים את קצף הביצים, ומכניסים חזרה לתנור לעוד 10-20 ד'. מוציאים כשהקצף נהיה חום מלמעלה.
מקררים, מכסים היטב (לשמירה על הלחות) ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות לפני ההגשה.
לתוצאות מרהיבות עין: אפשר לעשות שושני מרנג על הרוטב, ע"י ששמים את קצף הביצים בשקית זילוף במקום למרוח סתם.
אשמח לשמוע תגובות אחרי שבת...
יש להכין יום לפני ההגשה
בצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, חצי שקית א. אפיה, 4 כפות סוכר, 3/4 כוס שמן, כף תמצית וניל וחלמון אחד (את החלבון שומרים בקערת המיקסר להקצפה) לבצק רך, משטחים ומהדקים על תבנית מלבנית בינונית, אופים על 180 מעלות למשך 10-20ד' עד להזהבה קלה
בינתיים מכינים את הרוטב:
מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, רבע כוס שמן, 1 כוס סוכר ומערבבים היטב
בכוס מערבבים רבע כוס מים קרים עם 5 כפות קורנפלור (או 3 כפות קמח תפו"א)
מפרידים 3 ביצים, את החלבונים להוסיף לחלבון הקיים בקערת המיקסר, את 3 החלמונים שמים בקערה קטנה, ומוסיפים בה חצי כוס עד כוס מיץ לימון (עדיף טרי), וגרידה מקליפת לימון שלם (משביח את הטעם אבל לא חייבים), שופכים לקערה גם את תמיסת הקורנפלור מהכוס, מערבבים היטב.
כשהמים בסיר רותחים טוב, יש לשמור על אש גבוהה, שופכים את תוכן הקערה לסיר תוך כדי בחישה נמרצת, להמשיך לבחוש עוד כחצי דקה בערך עד שהמים שבסיר מסמיכים ונראים כמו פודינג וניל (אבל שיישפך בקלות ולא יהיה צמיגי מדי), לסגור את האש.
מפעילים את המיקסר עם 4 החלבונים, מוסיפים בהדרגה 3 כפות סוכר עד לקצף נוקשה ויציב.
כשהבצק אפוי וטיפה מזהיב (לשים לב שלא משנה את הצבע, ולא משחים) מוציאים אותו מהתנור, שמים על משטח ישר ושופכים אליו את רוטב הלימון הסמיך, עליו מורחים את קצף הביצים, ומכניסים חזרה לתנור לעוד 10-20 ד'. מוציאים כשהקצף נהיה חום מלמעלה.
מקררים, מכסים היטב (לשמירה על הלחות) ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות לפני ההגשה.
לתוצאות מרהיבות עין: אפשר לעשות שושני מרנג על הרוטב, ע"י ששמים את קצף הביצים בשקית זילוף במקום למרוח סתם.
אשמח לשמוע תגובות אחרי שבת...