פאי לימון משגע ללא מרגרינה, מחומרים זמינים וזולים.

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
פאי לימון מרהיב, פשוט להכנה, ובעיקר- טעים, גם לאניני טעם, וגם לילדים. מתאים כקינוח, או כעוגה לבוקר, לשלוח ליולדת, לקידוש בביה"כ ולהביא אתך לשוויגער.
יש להכין יום לפני ההגשה
בצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, חצי שקית א. אפיה, 4 כפות סוכר, 3/4 כוס שמן, כף תמצית וניל וחלמון אחד (את החלבון שומרים בקערת המיקסר להקצפה) לבצק רך, משטחים ומהדקים על תבנית מלבנית בינונית, אופים על 180 מעלות למשך 10-20ד' עד להזהבה קלה
בינתיים מכינים את הרוטב:
מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, רבע כוס שמן, 1 כוס סוכר ומערבבים היטב
בכוס מערבבים רבע כוס מים קרים עם 5 כפות קורנפלור (או 3 כפות קמח תפו"א)
מפרידים 3 ביצים, את החלבונים להוסיף לחלבון הקיים בקערת המיקסר, את 3 החלמונים שמים בקערה קטנה, ומוסיפים בה חצי כוס עד כוס מיץ לימון (עדיף טרי), וגרידה מקליפת לימון שלם (משביח את הטעם אבל לא חייבים), שופכים לקערה גם את תמיסת הקורנפלור מהכוס, מערבבים היטב.
כשהמים בסיר רותחים טוב, יש לשמור על אש גבוהה, שופכים את תוכן הקערה לסיר תוך כדי בחישה נמרצת, להמשיך לבחוש עוד כחצי דקה בערך עד שהמים שבסיר מסמיכים ונראים כמו פודינג וניל (אבל שיישפך בקלות ולא יהיה צמיגי מדי), לסגור את האש.
מפעילים את המיקסר עם 4 החלבונים, מוסיפים בהדרגה 3 כפות סוכר עד לקצף נוקשה ויציב.
כשהבצק אפוי וטיפה מזהיב (לשים לב שלא משנה את הצבע, ולא משחים) מוציאים אותו מהתנור, שמים על משטח ישר ושופכים אליו את רוטב הלימון הסמיך, עליו מורחים את קצף הביצים, ומכניסים חזרה לתנור לעוד 10-20 ד'. מוציאים כשהקצף נהיה חום מלמעלה.
מקררים, מכסים היטב (לשמירה על הלחות) ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות לפני ההגשה.
לתוצאות מרהיבות עין: אפשר לעשות שושני מרנג על הרוטב, ע"י ששמים את קצף הביצים בשקית זילוף במקום למרוח סתם.
אשמח לשמוע תגובות אחרי שבת...
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מקפיצה.
מתכון שלא כדאי לפספס. מומלץ לשמור, גם למי שלא תעשה לשבת הזו.
 

רבקי100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
תמונה יש?
לפני שאני מנסה משהו חדש...
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צפה בקובץ המצורף 245876
לא תמונה שלי, אך כך בדיוק זה אמור להראות, אולי שושני המרנג יצאו טיפה יותר נמוכים, אפשר להשחים אותם עוד קצת, לדעתי, ואם לא מחפשים להרשים, לא חייבים בכלל לייצר שושנים, מספיק למרוח עם מרית ודי.
 

קבצים מצורפים

  • פאי לימון.jpg
    KB 46.4 · צפיות: 1,015

רררר

משתמש רשום
וואו, נשמע טעים ושווה במיוחד,
אבל לא הייתי קוראת לזה עוגה קלה להכנה;)
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י רררר;1690593:
וואו, נשמע טעים ושווה במיוחד,
אבל לא הייתי קוראת לזה עוגה קלה להכנה;)

כתבתי פשוט, לא קל!!:p
אני מכינה את זה כמעט כל שבוע, ואני ממש לא סובלת מתכונים מורכבים מדי.
זה נראה ארוך כי הרחבתי שיהיה יותר ברור.
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בקורנפלור כתבתי כפות גדושות, זה טעות, ככה זה יוצא יבש מדי, אני משנה במתכון לכפות (רגילות), מי שהדפיסה כבר או העתיקה- שתשנה.
 

קפוצון

משתמש מקצוען
לא הצליח לי , הבסיס יצא דק מדי והתפורר והקרם יצא חמוץ מדי
הילדים אכלו רק את הקצף מלמעלה
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י קפוצון;1691861:
לא הצליח לי , הבסיס יצא דק מדי והתפורר והקרם יצא חמוץ מדי
הילדים אכלו רק את הקצף מלמעלה

הבסיס מתפורר אחרי האפייה, אבל אחרי 12 שעות הוא מתחיל להתייצב כי הוא סופג את הנוזלים של השכבה העליונה יותר, בגלל זה רשמתי להכין מראש, יתכן ועשית עם כפות קורנפלור גדושות את השכבה האמצעית (כפי שרשמתי בהתחלה, לפני שתיקנתי), ויצא לך יבש מדי ולכן לא הפריש נוזלים לשכבה שמתחתיו,
החמיצות תלויה ברמת החמיצות המשתנה של הלימונים, ולכן רשמתי כמות לא מדויקת- חצי כוס עד כוס מיץ לימון, כי זה תלוי לפי הטעם- איך שאוהבים (יש כאלו ש"משוגעים" על חמצמץ, ולפי רמת החמיצות של הלימונים.
עוגה "הורסת"- הייתי ממליצה לנסות שוב....:)
 

ANONYMUS

משתמש מקצוען
הייתי חייבת להקפיץ,
כי אנחנו ממש מתענגים על הפרוסה הראשונה בעוגה.
מוצלח בהחלט!!!!!
 

ANONYMUS

משתמש מקצוען
הייתי חייבת להקפיץ,
כי אנחנו ממש מתענגים על הפרוסה הראשונה בעוגה.
מוצלח בהחלט!!!!!
 

קורן פלקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוטומציה עסקית
בדיוק היום הכנתי אותו לראשונה-
המלית יצאה מידי חמוצה,
מה עושים?
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר ממיץ לימון עשוי מרכז לימון טבעי (בבקבוק ירוק - חצי ליטר)?
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי ממיץ לימון של מיה (בבקבוק ירוק חצי ליטר)
שמתי קצת פחות מחצי כוס ויצא מצוין, גם מרגישים את הלימון וגם לא מידי חמוץ.
העוגה יצאה ממש טעימה, משהו בטעם לא שגרתי.

צריך לקחת בחשבון שהחלק העליון יוצא רך.
ציפיתי לסוג של נשיקות וזה ממש לא
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי ממיץ לימון של מיה (בבקבוק ירוק חצי ליטר)
שמתי קצת פחות מחצי כוס ויצא מצוין, גם מרגישים את הלימון וגם לא מידי חמוץ.
העוגה יצאה ממש טעימה, משהו בטעם לא שגרתי.

צריך לקחת בחשבון שהחלק העליון יוצא רך.
ציפיתי לסוג של נשיקות וזה ממש לא
 

barr

משתמש רשום
המיץ לימון זה ענין של טעם- כי אני הכנתי כמו שאת אומרת
ולדעתי חסר קצת חמיצות,
חוץ מזה- עוגה מענינת ולא שגרתית
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י malky gold;1711651:
בדיוק היום הכנתי אותו לראשונה-
המלית יצאה מידי חמוצה,
מה עושים?

נכתב ע"י סטאזרית;1711735:
אפשר ממיץ לימון עשוי מרכז לימון טבעי (בבקבוק ירוק - חצי ליטר)?

נכתב ע"י barr;1711825:
המיץ לימון זה ענין של טעם- כי אני הכנתי כמו שאת אומרת
ולדעתי חסר קצת חמיצות,
חוץ מזה- עוגה מענינת ולא שגרתית

נכתב ע"י שירונת;1712074:
אפשר להקפיא?

עם המיץ לימון "משחקים" לפי רמת החמיצות של הלימונים. (אחרי בישול הרוטב ולפני ששופכים אותו על תחתית הבצק אפשר לטעום ולהוסיף מעט מיץ לימון אם חסר).

אפשר בהחלט ממיץ לימון קנוי. דווקא בעוגה זאת ההבדל פחות מורגש!

להקפיא? לא ניסיתי (תמיד היא נגמרת לפני שמישהו חושב להצליח להקפיא), אבל אם כן- רק אחרי שנותנים לה "לנוח" במקרר 24 שעות לפחות.
 

FL

משתמש צעיר
גם אני השתכנעתי לנסות....
יצא אלוףףףףףף
כל שעה שעברה רק גרמה לעוגה להשתבח


אף אחת פה לא ניסתה להקפיא?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה