עקב תאונת פגע וברח. איך מוצאים בעלים של רכב על פי מספר רישוי?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אנו מחפשים בעלים של רכב מסוים
על פי מספר רישוי,
יש מישהו שיכול לעזור לנו בעניין?

מדובר ברכב של גיסי, והצדיק מעדיף להידבר עם הפוגע שצולם על ידי אחד הרכבים מאחור, במקום לפנות למשטרה ולסבך את ההוא עוד יותר.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כאן המקום להמליץ לכולם להתקין מצלמת רכב קבועה, עניין של מאות בודדות.

התקנתי לבד לאחרונה, יצא לי 230 ש"ח
(קניה מחו"ל והתקנה עצמית, קצת מורכבת)

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הוא יכל לפנות למשטרה
הם לא יגידו לו מי הבעלים
אבל הם יכולים להתקשר לבעל הרכב
ולומר לו שכדאי לו ליצור קשר עם מי שהוא פגע בו

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רק המשטרה יכולה לתת לו את המידע, ועד כמה שידוע לי - זה לא מסבך את הפוגע.
אם אתם צריכים עזרה אח"כ, אשמח לנסות לעזור - זהו תחום העבודה שלי כרגע.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אומרת אחותי: אנחנו לא רוצים לסבך את ההוא עם תיק פלילי כל עוד יש לנו אפשרות (מדובר בהחלט בפגע וברח)
יש שם מישהו שיודע מנסיון שזה לא מסבך אותו?

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת לומר חד משמעי, אני חושבת שזו שאלה לרב

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;1943328:
אומרת אחותי: אנחנו לא רוצים לסבך את ההוא עם תיק פלילי כל עוד יש לנו אפשרות (מדובר בהחלט בפגע וברח)
יש שם מישהו שיודע מנסיון שזה לא מסבך אותו?

אני חושבת שהוא סיבך את עצמו, לא אתם אותו.

Nahum

משתמש צעיר
D I G I T A L
דעתי האישית בלבד:
אדם שפגע וברח הוא פושע, אין מה לרחם עליו.

מעבר לכך, אדם שפגע וברח פעם אחת, יעשה זאת פעמים נוספות - במיוחד אם אנשים דואגים "לא לסבך אותו". רק הרתעה חזקה תוכל להבטיח שהוא לא יעשה זאת שוב.

לא בטוח בכלל שגיסך יוצא צדיק בהתנהגות שלו.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י Nahum;1943492:
דעתי האישית בלבד:
אדם שפגע וברח הוא פושע, אין מה לרחם עליו.

מעבר לכך, אדם שפגע וברח פעם אחת, יעשה זאת פעמים נוספות - במיוחד אם אנשים דואגים "לא לסבך אותו". רק הרתעה חזקה תוכל להבטיח שהוא לא יעשה זאת שוב.

לא בטוח בכלל שגיסך יוצא צדיק בהתנהגות שלו.
גיסי הוא מסוג האנשים שיהפוך עולמות עבור כל יהודי. לא משנה מוצאו, רמתו הרוחנית, או צורת האף שלו.
בנאדם נדיר בהתחשבותו בזולת. הוא לא מסוגל רגשית לגרום שיהיה רע ליהודי, ומחפש דרך לפתור את הבעיה במינימום פגיעה.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י נוי;1943527:
גיסי הוא מסוג האנשים שיהפוך עולמות עבור כל יהודי. לא משנה מוצאו, רמתו הרוחנית, או צורת האף שלו.
בנאדם נדיר בהתחשבותו בזולת. הוא לא מסוגל רגשית לגרום שיהיה רע ליהודי, ומחפש דרך לפתור את הבעיה במינימום פגיעה.

השאלה היא אם בגלל שהוא לא מסוגל לגרום שיהיה רע ליהודי, אז מותר שיהיה רע להרבה יהודים אחרים בגללו

אין דרך חוקית להשיג זהות אדם לפי מספר רכב אם לא ע"י פנייה למשטרה
גיסך יכול להחליט שהוא מוותר על הפיצוי הכספי ולא לתבוע את אותו אדם, אבל תלונה במשטרה זה משהו שצריך להגיש כדי שהאדם הזה לא יעשה שוב תאונות פגע וברח

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
פגע ברכב או פגע בנפש?
כי לפעמים פגע וברח זה לא מה שאנחנו חושבים.

יום אחד נסעתי עם חום גבוה ודלקת גרון לקופ"ח. אני נוסעת לאחור ושומעת קליק. אוטומטית החלפתי לD, התקדמתי, ויצאתי מהרכב עם ראש מסוחרר כדי לבדוק אם פגעתי ברכב לידי.
לא ראיתי שום פגיעה. חזרתי הביתה מסוחררת.
בטרם נכנסתי הביתה העפתי עוד מבט ברכב שלנו וראיתי קצת צבע לבן. נראה שלא היה שם קודם.
לא היה לי מעשי לחזור לזירת הארוע, מלבד זאת שידעתי שגם אם הייתי יכולה לחזור, בעל הרכב יתחיל לנצל אותי בשביל השריטה הזןו ולהוציא ממני כספים על שריטה ברכב לא כזה חדש (הרכב היה נראה בערך שנת 2005).
עד היום אני מרגישה רע עם זה, אבל לא היה לי מצב לטפל בענין.
מדי פעם כשאני חוזרת למקום אני בודקת אם הנהג ההוא נמצא שם כדי לבדוק מולו.
ומעניין לשאול שאלת רב אם אני יודעת שזו שריטה שניכר שבעל הרכב לא מקפיד עליה, אבל היה מוציא ממני כסף סתם, אם אני צריכה לתת לו לעשוק אותיאו לא.

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מלפפון;1943567:
פגע ברכב או פגע בנפש?

יום אחד נסעתי עם חום גבוה ודלקת גרון לקופ"ח. אני נוסעת לאחור ושומעת קליק. אוטומטית החלפתי לD, התקדמתי, ויצאתי מהרכב עם ראש מסוחרר כדי לבדוק אם פגעתי ברכב לידי.
בטרם נכנסתי הביתה העפתי עוד מבט ברכב שלנו וראיתי קצת צבע לבן. נראה שלא היה שם קודם.
לא היה לי מעשי לחזור לזירת הארוע, מלבד זאת שידעתי שגם אם הייתי יכולה לחזור, בעל הרכב יתחיל לנצל אותי בשביל השריטה הזןו ולהוציא ממני כספים על שריטה ברכב לא כזה חדש (הרכב היה נראה בערך שנת 2005).
ומעניין לשאול שאלת רב אם אני יודעת שזו שריטה שניכר שבעל הרכב לא מקפיד עליה, אבל היה מוציא ממני כסף סתם, אם אני צריכה לתת לו לעשוק אותיאו לא.

כשיש כזו תאנה מוציאים שמאי והוא בודק שהנזק הוא רק זה שנגרם מהתאונה ואי אפשר לתבוע עבור נזק אחר.
עדות השמאי קבילה בבית משפט - כך שיש על מי לסמוך.
אם לא עוברים דרך הפוליסה - אז מומלץ ללכת למוסך שמקובל על שניכם והוא יתן הצעת מחיר לפי הנזק הספיציפי

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גולדס;1943581:
כשיש כזו תאנה מוציאים שמאי והוא בודק שהנזק הוא רק זה שנגרם מהתאונה ואי אפשר לתבוע עבור נזק אחר.
עדות השמאי קבילה בבית משפט - כך שיש על מי לסמוך.
אם לא עוברים דרך הפוליסה - אז מומלץ ללכת למוסך שמקובל על שניכם והוא יתן הצעת מחיר לפי הנזק הספיציפי

דווקא כשיש כזו תאונה של שריטה כמעט בלתי נראית לעין, לבעל הרכב אין עצבים להתחיל טרטור.
לכן הוא 'סוגר' עם בעל הרכב השני התמים על סכום 'מינימלי' כי הוא הרי צריך להחליף את כ-ל הדלת בגלל השריטה.
וגם ככה, זה תמיד מוריד פרמיה, ולכן הפוגע מעדיף לסדר עניינים מחוץ לביטוח, ולהפרד מ1000 שקל במקום, על שריטה שאף אחד לא מקפיד עליה.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;1943587:
דווקא כשיש כזו תאונה של שריטה כמעט בלתי נראית לעין, לבעל הרכב אין עצבים להתחיל טרטור.
לכן הוא 'סוגר' עם בעל הרכב השני התמים על סכום 'מינימלי' כי הוא הרי צריך להחליף את כ-ל הדלת בגלל השריטה.
וגם ככה, זה תמיד מוריד פרמיה, ולכן הפוגע מעדיף לסדר עניינים מחוץ לביטוח, ולהפרד מ1000 שקל במקום, על שריטה שאף אחד לא מקפיד עליה.

ולפעמים בגלל שאין לו כח להתחיל עם כל זה הוא פשוט מוותר...
לנו פעם קרה ששרטנו רכב, כמובן שנתנו לו את הפרטים שלנו, ואמרנו לו שנהיה איתו בקשר, עד היום הוא לא פנה אלינו, וזה היה לפני כמה שנים טובות.

שרה ב

משתמש רשום
פגע וברח זה רק בנפש !!!

את המשטרה ממש לא מעניין פגיעה ונזק ברכבים

Nahum

משתמש צעיר
D I G I T A L
נכתב ע"י נוי;1943527:

לא טענתי אחרת, איני מכיר את גיסך.

מה שאמרתי זה שההתנהגות הספציפית הזו - שמקורה מטוב הלב של גיסך - יכולה לגרום בהמשך לדברים שגיסך לא היה רוצה שיקרו, במיוחד אם יהיה לו חלק בזה בגלל שהוא לא פעל על מנת להרתיע את הפושע, כשהאחרון פגע בו.

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
נכתב ע"י מלפפון;1943567:
פגע ברכב או פגע בנפש?

כל אחד וההתייחסות שלו לרכב שלו.
אני יכולה לומר לך שקרה לי ברכב שלנו מקרה דומה,
ובעל הרכב שפגע היה אמנם בסדר והשאיר פרטים,
אבל היה בשוק כשאנחנו הלכנו למוסך בשביל כזו פגיעה ואכן תקנו את הרכב בעלות של 3000 ש"ח.
כי מבחוץ זה היה נראה שריטה רק, אבל בפועל נשבר משהו פנימי שהיה חייב להחליף.

זה שבעייניך לא היה כלום, לא אומר דבר לגבי השני,
וזה שכתבת עושק אותך- ממש לא נכון בעיני.
יש הרבה אנשים מכל מיני שיקולים שיתקנו ויטפלו בכל שריטה ברכב ולא בשביל לעשוק אותך.

(לדוג': הרכב עומד בפני מכירה ובדיוק סידר הכל / רכב לא שלו, וחייב להחזיר כמו שקבל וכיד הדימיון הטובה עליך.)

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מלפפון;1943587:

נכתב ע"י מזל בן הרוש;1943634:
כל אחד וההתייחסות שלו לרכב שלו.
אני יכולה לומר לך שקרה לי ברכב שלנו מקרה דומה,
ובעל הרכב שפגע היה אמנם בסדר והשאיר פרטים,
אבל היה בשוק כשאנחנו הלכנו למוסך בשביל כזו פגיעה ואכן תקנו את הרכב בעלות של 3000 ש"ח.
כי מבחוץ זה היה נראה שריטה רק, אבל בפועל נשבר משהו פנימי שהיה חייב להחליף.

זה שבעייניך לא היה כלום, לא אומר דבר לגבי השני,
וזה שכתבת עושק אותך- ממש לא נכון בעיני.
יש הרבה אנשים מכל מיני שיקולים שיתקנו ויטפלו בכל שריטה ברכב ולא בשביל לעשוק אותך.

(לדוג': הרכב עומד בפני מכירה ובדיוק סידר הגדול / רכב לא שלו, וחייב להחזיר כמו שקבל וכיד הדימיון הטובה עליך.)

קשה לצאת מהמוסך בפחות מ-1000 ש"ח, אנשים שלא מבינים בעבודות תיקון רכב חושבים שזה כלום (איך אמר לי מישהו שפגע ברכב אחר - אם המוסך לוקח על זה יותר מ-50 שקל - הוא גנב...) למעשה העבודה עולה הרבה, זו המציאות בשטח.
גם אני מציעה למבוטחים שלי לבדוק את גודל הנזק לפני השימוש בפוליסה, רק מעצבן לשמוע שכל אחד בטוח שאחרי שהוא פוגע ברכב - הוא כמעט לא גרם נזק ובטח מנסים לסחוט אותו סתם, כשזה מגיע לפגיעה ברכב שלו - פתאום כל שריטה מכאיבה לו...

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
ואם זו שריטה?
פעמיים ויתרנו על שריטה קצת יותר עמקה לבעלי רכב שפגעו בנו.
ואנחנו שומרים על הרכב מאד.

מזל, אם היית פוגעת בעמוד, היית מתקנת ב3000? או רק כשזה ע"ח פוליסת בעל הרכב השני?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה