נכתב ע"י נוי;1943328:אומרת אחותי: אנחנו לא רוצים לסבך את ההוא עם תיק פלילי כל עוד יש לנו אפשרות (מדובר בהחלט בפגע וברח)
יש שם מישהו שיודע מנסיון שזה לא מסבך אותו?
גיסי הוא מסוג האנשים שיהפוך עולמות עבור כל יהודי. לא משנה מוצאו, רמתו הרוחנית, או צורת האף שלו.נכתב ע"י Nahum;1943492:דעתי האישית בלבד:
אדם שפגע וברח הוא פושע, אין מה לרחם עליו.
מעבר לכך, אדם שפגע וברח פעם אחת, יעשה זאת פעמים נוספות - במיוחד אם אנשים דואגים "לא לסבך אותו". רק הרתעה חזקה תוכל להבטיח שהוא לא יעשה זאת שוב.
לא בטוח בכלל שגיסך יוצא צדיק בהתנהגות שלו.
נכתב ע"י נוי;1943527:גיסי הוא מסוג האנשים שיהפוך עולמות עבור כל יהודי. לא משנה מוצאו, רמתו הרוחנית, או צורת האף שלו.
בנאדם נדיר בהתחשבותו בזולת. הוא לא מסוגל רגשית לגרום שיהיה רע ליהודי, ומחפש דרך לפתור את הבעיה במינימום פגיעה.
נכתב ע"י מלפפון;1943567:פגע ברכב או פגע בנפש?
כי לפעמים פגע וברח זה לא מה שאנחנו חושבים.
יום אחד נסעתי עם חום גבוה ודלקת גרון לקופ"ח. אני נוסעת לאחור ושומעת קליק. אוטומטית החלפתי לD, התקדמתי, ויצאתי מהרכב עם ראש מסוחרר כדי לבדוק אם פגעתי ברכב לידי.
לא ראיתי שום פגיעה. חזרתי הביתה מסוחררת.
בטרם נכנסתי הביתה העפתי עוד מבט ברכב שלנו וראיתי קצת צבע לבן. נראה שלא היה שם קודם.
לא היה לי מעשי לחזור לזירת הארוע, מלבד זאת שידעתי שגם אם הייתי יכולה לחזור, בעל הרכב יתחיל לנצל אותי בשביל השריטה הזןו ולהוציא ממני כספים על שריטה ברכב לא כזה חדש (הרכב היה נראה בערך שנת 2005).
עד היום אני מרגישה רע עם זה, אבל לא היה לי מצב לטפל בענין.
מדי פעם כשאני חוזרת למקום אני בודקת אם הנהג ההוא נמצא שם כדי לבדוק מולו.
ומעניין לשאול שאלת רב אם אני יודעת שזו שריטה שניכר שבעל הרכב לא מקפיד עליה, אבל היה מוציא ממני כסף סתם, אם אני צריכה לתת לו לעשוק אותיאו לא.
נכתב ע"י גולדס;1943581:כשיש כזו תאנה מוציאים שמאי והוא בודק שהנזק הוא רק זה שנגרם מהתאונה ואי אפשר לתבוע עבור נזק אחר.
עדות השמאי קבילה בבית משפט - כך שיש על מי לסמוך.
אם לא עוברים דרך הפוליסה - אז מומלץ ללכת למוסך שמקובל על שניכם והוא יתן הצעת מחיר לפי הנזק הספיציפי
נכתב ע"י מלפפון;1943587:דווקא כשיש כזו תאונה של שריטה כמעט בלתי נראית לעין, לבעל הרכב אין עצבים להתחיל טרטור.
לכן הוא 'סוגר' עם בעל הרכב השני התמים על סכום 'מינימלי' כי הוא הרי צריך להחליף את כ-ל הדלת בגלל השריטה.
וגם ככה, זה תמיד מוריד פרמיה, ולכן הפוגע מעדיף לסדר עניינים מחוץ לביטוח, ולהפרד מ1000 שקל במקום, על שריטה שאף אחד לא מקפיד עליה.
נכתב ע"י נוי;1943527:גיסי הוא מסוג האנשים שיהפוך עולמות עבור כל יהודי. לא משנה מוצאו, רמתו הרוחנית, או צורת האף שלו.
בנאדם נדיר בהתחשבותו בזולת. הוא לא מסוגל רגשית לגרום שיהיה רע ליהודי, ומחפש דרך לפתור את הבעיה במינימום פגיעה.
נכתב ע"י מלפפון;1943567:פגע ברכב או פגע בנפש?
כי לפעמים פגע וברח זה לא מה שאנחנו חושבים.
יום אחד נסעתי עם חום גבוה ודלקת גרון לקופ"ח. אני נוסעת לאחור ושומעת קליק. אוטומטית החלפתי לD, התקדמתי, ויצאתי מהרכב עם ראש מסוחרר כדי לבדוק אם פגעתי ברכב לידי.
לא ראיתי שום פגיעה. חזרתי הביתה מסוחררת.
בטרם נכנסתי הביתה העפתי עוד מבט ברכב שלנו וראיתי קצת צבע לבן. נראה שלא היה שם קודם.
לא היה לי מעשי לחזור לזירת הארוע, מלבד זאת שידעתי שגם אם הייתי יכולה לחזור, בעל הרכב יתחיל לנצל אותי בשביל השריטה הזןו ולהוציא ממני כספים על שריטה ברכב לא כזה חדש (הרכב היה נראה בערך שנת 2005).
עד היום אני מרגישה רע עם זה, אבל לא היה לי מצב לטפל בענין.
מדי פעם כשאני חוזרת למקום אני בודקת אם הנהג ההוא נמצא שם כדי לבדוק מולו.
ומעניין לשאול שאלת רב אם אני יודעת שזו שריטה שניכר שבעל הרכב לא מקפיד עליה, אבל היה מוציא ממני כסף סתם, אם אני צריכה לתת לו לעשוק אותיאו לא.
נכתב ע"י מלפפון;1943587:דווקא כשיש כזו תאונה של שריטה כמעט בלתי נראית לעין, לבעל הרכב אין עצבים להתחיל טרטור.
לכן הוא 'סוגר' עם בעל הרכב השני התמים על סכום 'מינימלי' כי הוא הרי צריך להחליף את כ-ל הדלת בגלל השריטה.
וגם ככה, זה תמיד מוריד פרמיה, ולכן הפוגע מעדיף לסדר עניינים מחוץ לביטוח, ולהפרד מ1000 שקל במקום, על שריטה שאף אחד לא מקפיד עליה.
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1943634:כל אחד וההתייחסות שלו לרכב שלו.
אני יכולה לומר לך שקרה לי ברכב שלנו מקרה דומה,
ובעל הרכב שפגע היה אמנם בסדר והשאיר פרטים,
אבל היה בשוק כשאנחנו הלכנו למוסך בשביל כזו פגיעה ואכן תקנו את הרכב בעלות של 3000 ש"ח.
כי מבחוץ זה היה נראה שריטה רק, אבל בפועל נשבר משהו פנימי שהיה חייב להחליף.
זה שבעייניך לא היה כלום, לא אומר דבר לגבי השני,
וזה שכתבת עושק אותך- ממש לא נכון בעיני.
יש הרבה אנשים מכל מיני שיקולים שיתקנו ויטפלו בכל שריטה ברכב ולא בשביל לעשוק אותך.
(לדוג': הרכב עומד בפני מכירה ובדיוק סידר הגדול / רכב לא שלו, וחייב להחזיר כמו שקבל וכיד הדימיון הטובה עליך.)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: