כללי עצמאי או שכיר?

semcha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מה אתם עצמאים או שכירים/ות
או גם וגם?
אני גם וגם. וזה קשה מאוד. אין חיים. איך בוחרים כיוון? או זה או זה?

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אני בעד עצמאות.....

semcha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
גם וגם... חצי יום בחנות ואז מגיע לבית משפחה ילדים. ואז חוזרים לעבוד בבית.... זה קשה.
אני רוצה לבחור צד. או רק שכיר או רק עצמאי.
כרגע אין מספיק הכנסה לא מפה ולא מפה

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני כיום עובדת כשכירה וכעצמאית, ואני מסכמת זאת כך:
היתרון הבולט כשכיר- מקנה לך בטחון בנוגע לסכום שיש לך בבנק כל חודש.*
היתרון הבולט כעצמאי- אין פורפורציה בן שעות עבודה לרווח (בהשוואה לשכיר).

ולהפך:
החסרון הבולט כשכיר - שכעצמאי ניתו בהשקעה של הרבה פחות שעות להרוויח את אותה משכורת.
החיסרון הבולט בעצמאי - לפעמים אתה לא יודע אם תוכל החודש לשלם את השכירוטת ולפעמים אתה מרוויח בשביל כל החודשים שצברת מינוס... והגם שזה יכול להתקזז עדיין זו התנהלות קשה לבעלי ה"ראש המסודר" שלעולם לא יקחו הלוואה על החשבון וכדו'...

לכן המלצתי להתחיל כשכיר בלבד ולהשתפשף היטב,
אח"כ כשמרגישים מספיק משופשפים להתחיל טיפין טיפין לשלב גם לקוחות פרטיים, כשהשאיפה היא ליצור מעגל לקוחות "קבוע" שכשאר תהפכו לעצמאיים יתן לכן את ה"ביטחון הכלכלי".*
ככל שמעגל הלקוחות מתרחב, זה נהיה יותר ויותר קשה לשלב ולתמרן גם בזה וגם בזה... (ספרו לי על זה.. :) ) אך זה אומר שאתם בדרך הנכונה כדי שתוכלו לעשות את הצעד להיות עצמאיים לחלוטין...
ואח"כ... השמיים הם הגבול...;)

*בשולי הדברים אני חייבת לצין שאני רואה בחוש שאין שום קשר בין העבודה שאתה משקיע לבין סכום הכסף שיש לך "לסגור את החודש"... וכל אחד וחובת ההשתדלות שלו, כך שאם אדם מרגיש שזה "קורע אותו", כדאי לעשות חושבים אם זה נכלל ב"חובת ההשתדלות"...
ובנושא הנ"ל של "חובת ההשתדלות" כבר זמן מה שאני מחפשת הזדמנות לספר את "ניסך שבכל יום" מעל גבי הפורום, כדי שגם אחרים יוכלו לללמוד כמה הכל תלוי בס"ד... (וסליחה על הסטיה מהנושא הראשי... אך נראה לי שזה נושא חופף לחלוטין..):
לאחרונה הרגשתי שאני "נקרעת" מעבודה במשרה מלאה + אמא במשרה מלאה + לקוחות פרטיים לתוך שעות הלילה הקטנות וגם ילדי נפסדם מכך...
ההחלטה היתה לקצר שעות ל-3/4 משרה ולקחת את הילדים מהגנים אחרי אתנחתונת קצרה ו"חזרה לשפיות", חזרתי לעסודה במתכונת המקוצרת לפני כחודש... בחודש זה נכנסו לי לקוחות פרטיים חדשים בהקף שלא נכנס ל כבר חציי שנה, והדבר המעניין יותר שרובם ככולם ביקשו עבודות שלקחתי עליהן את התמחור הרגיל אך בפועל העבודה זרמה בקצב הרבה יותר מהיר משצפיתי... כך שהוצרכתי להשקיע אף פחות שעות בלילה ממה ש"התרגלתי" להשקיע... וב"ה... בנתיים לא מורגש קיצור השעות בחשבון הבנק כלל...
ואני סמוכה ובטוחה שהקב"ה שהוא זן ומפרנס לכל, רצה רק לרמוז לי בכך, שהצעד של קיצור השעות כדי להיות אם ורעיה טובה יותר, הוא טוב ונכון, והא ית' ידאג לשאר בעז"ה גם בהמשך!

ובאיחולי ס"ד וברכה בכסף לכולם... שכירים כעצמאיים...

דוריה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עצמאית,
תודה לנדא על החיזוקים המקסימים, מסכימה עם כל מילה!

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
לנדא,
כל מילה - מילה.
וראיתי את זה בחוש!!

לשאלת פותחת האשכול - בעבר הייתי שכירה,
היום אחרי התלבטויות קשות אני עצמאית
ה' שולח פרנסה.. לא קרה לי שדאגתי ב"ה :):)

usb4u

משתמש רשום
את עצמאית?
תהיי שכירה של הקב"ה! הוא הבוס הכי טוב בעולם!!!
במידת הבטחון בפרנסה משתפשפים הכי טוב בתור עצמאית, בגלל שאין את המשכורת המסודרת...
ותאמיני שכל רעיון עסקי או שיווקי שעולה לך, מגיע ישירות מהקב"ה, תפעלי לקדם את הרעיון,
תעשי את שלך והוא ישלים את השאר בגדול!!!
אם את עושה את תפקידך באמהות ובתיחזוק הבית בלי עול ולחץ,
הוא יוריד ממך את העול ויזמן לך הזדמנויות, ויפתח לך דלתות חדשות וישלח לך לקוחות חדשים.
כי את זה לא יכול ליצור לבד. תעשי את תפקידך, תעשי את שלך והוא יזמן לך!!!

ולפותחת האשכול- כל אחת צריכה ללכת לפי נטיות ליבה, ולא לעבוד קשה, קשה
ולהאמין שצריך לעשות את ההשתדלות והוא ישלים.
מה שמרויחים יותר בעבודה עצמאית, שאת בוסית לעצמך ולא תלויה באחרים,
ויכולה להתאים לך את זמני העבודה לפי שאר התחומים שאת צריכה להכניס לסדר היום.
והמחיר לשעה יכול להסתכם יותר מאשר עבודה כשכירה.

שה' ילווה אותך תמיד ותצליחי בכל אשר תפני!

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מאד תלוי בסגנון של כל אחד.

יש מי שמתאים לו להיות עצמאי, ויש מי שמתאים לו להיות שכיר.

להיות שכיר, אתה יודע מה זה.

להיות עצמאי אומר השקעות גבוהות בהמון תחומים שהם לא הליבה של העסק.
צריך להבין גם בכספים, מיסים, תמחור, שיווק, יח"צ, פרסום, ניהול מלאי, מחשבים - חומרה, מחשבים - תוכנה, תקשורת, ועוד המון פרטים.

איך אפשר לדעת מה מתאים לי ?
לענ"ד, המדד הוא איך הראש שלך עובד.
אם הראש כל היום חושב על פיתוח, התקדמות, ייעול וכדומה - עצמאי.
אם הראש עובד על הבסיס, מה צריך לעשות עכשיו כדי לגמור את היום בהצלחה- שכיר.

אחרי שאתה תעשה את ההשתדלות לפי איך שמתאים לך, הקב"ה יתן לך מה שמגיע.
וחובה לזכור ! מה שנגזר בראש השנה, זה מה שיהיה. לא שקל יותר ולא שקל פחות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה