עניין ה-'הסכמה לניתוח' קצת מגוחכת

בנים

משתמש צעיר
מילא בפורום עיצוב גרפי ניתן להניח שאלפי הגרפיקאים/ות יעלו את עבודותיהם במטרה לקבל ביקורת, בונה או שלא, או סתם מתוך רצון לקבל מחמאות, או שלא.

אך בפורום פרסום משום מה אני לא רואה בעיני רוחי את מאיר גל/ יגאל רווח / מנחם הורוביץ וכו' מעלים לפה מודעות ומחכים לניתוח.

אז במטותא.

cmyk

משתמש צעיר
מישהו מנסה להראות כאן נוכחות. זה יעבור - -
או שהוא מפחד מיום הדין שלו - -

cmyk

משתמש צעיר
תיכף האשכול הנוכחי ינעל מהסיבה שאין 'הסכמה לניתוח'- -

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
חוששים כאן מניתוח שלאחר המוות...

א

איצה מאייר

אורח
אני רואה שבשעות האלה המוח עובד שעות נוספות....

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
ברצינות,
ישנן הרבה תובנות שיכולות להתקבל מניתוח פרסומות, גם אם לא נמצאים בצוות ההיגוי היוצר אותן.
אם הצוות החדש בתוכנית יזומה להעלות כל שבוע לפחות פרסומת אחת באופן מאושר... ניחא, אבל אילו לא, מה טעם לאסור?
(אגב, פעם היה משהוא כזה... כשחוצניק עוד לא היה חוצניק)

מוציאלאור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מה לעשות, שהניתוח לא היה מוצלח...

פינוקיו

משתמש צעיר
לא ייתכן שאדם/משרד שמנצל כאן כל במה לייחצן את עצמו (מה שלדעתי לא מהווה בעיה כשזה נעשה בצורה עניינית ותועלתית), לא יהיה ניתן לחוות דעה בצורה מכובדת על עבודתיו.

וכמובן מה שחמור בעיני
חסר את הגילוי הנאות של נועל האשכול.

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני בעד הדמוקרטיה ונגד סתימת פיות, ובמקרה שלנו -נעילת אשכולות
אבל מה שהלך בפורום פה, חצה קצת את הרף
(אולי זה נראה רק לי ואם כן תתקנו אותי)
בכל פרסומת שמישהו מעלה כאן לחוו"ד נראה שככל שיינתנו הערות יותר עוקצניות שנונות ושליליות
זה יותר 'ירשים' ויראה את החכמה והתבונה היתירה שהמפרסם לא ניחן בה ורק אני ה'גאון' שיושב פה מול המסך ורואה את המוצר המוגמר יודע איך אפשר לעשות את זה יותר "טוב"!!
כמעט ולא רואים פה תגובות חיוביות ובונות .
מותר ואפילו צריך לבקר להעיר ולשפוט, אבל לא לקטול וללגלג בצורה גורפת
מי שמכיר את איש קטן פה מעל במה זו יודע שלא מדובר במוג לב ופחדן אלא במישהו גלוי נחוש ובעיקר מחושל , אבל כנראה שהייתה פה הגזמה  מסוימת ולכל דבר יש גבול
לכן, לפני שהיד קלה על המקלדת כדאי קצת לחשוב לפני שמתמרמרים

איש קטן

משתמש צעיר
אני חייב להבהיר כאן הבהרה חשובה מאד. לפני שמתפתחת כאן אש על עיוור.

מנהלי הפורום, הם אלו שפנו אלי, והסבירו לי את המגמה החדשה שלהם לתת לפורום הזה (שיווק ופרסום) אופי זהה לפורום השכן (פורום עיצוב), דהיינו אופי רגוע ולא מתלהם, אופי של דרבון כוחות חדשים, לעזור להם למצוא את הנתיב שלהם בעולם הפרסום בצורה זו או אחרת, אופי של נתינה.

נימוק זה בלבד הוא שנאמר לי על ידם.

האופי הקיים, אינו עונה על כך, לטענתם. ולכן ביקשו את הסכמתי לנעול את השרשורים בענייני, ולהנהיג תקנות חדשות בענין העלאת דיונים על עבודות של משרדי פרסום ללא שנציג מטעמם ישתתף אישית בדיונים. ההסבר לטענתם, שבמצבים שאין דיון ענייני ומקצועי, (שיכול לקרות כאשר ישנם שני צדדים למטבע וניתנת האפשרות לנציג מטעם משרד הפרסום להגיב), אזי בקלות הדיונים הללו יבעירו אש יצרים בלתי נשלטת, מטבע הדברים כנהוג בכל מה שאופף את עולם היצירה. אני אישית לא יכולתי להתחייב על מעורבות אישית בכל שרשור שייפתח בענייני, מחוסר פנאי, ולכן ההנהלה קיבלה את ההחלטה הנכונה מבחינתה.

נתתי להם את מלוא הגיבוי לעשות כטוב בעיניהם, תוך שאני מבהיר את עמדתי האישית באשר השרשורים הללו עוזרים לי מאד, בעיקר חלקי הביקורת שבהם, ולדעתי הדיונים המקצועיים עוזרים לכולנו, מסעיר מוחות, מגבש כיווני חשיבה ומזקק תובנות. ובקיצור, אני חסיד גדול של "ניתוח" ובוודאי שאני נותן "הסכמה מלאה לניתוח".

ובכל זאת הבהרתי שאקבל בהבנה מלאה כל צעד שיעשו, מאחר ויש צדק בטענה שפרוג כל עניינו ומהות תפעולו הינה נתינה, חיוב החיובי ושלילת השלילי, והגם שהנני חובב דם לא קטן, (-ובשביל זה יש את "פאשקעוויל"-) הרי לא כל הנפשות העדינות בפורום הזה יכולים לספוג את הרעשים, הנתפסים לפעמים כלפי חוץ כ'פחות חיוביים'.

אנקודטה קטנה, לומר שאני ביקשתי את נעילת השרשורים, דווקא בשעה בה התהפכו היוצרות, ו'מלאך רע בע"כ יענה אמן', נשמע לי הזוי מעולם ההזיה, הרחוק מעולם המעשה כרחוק חמה מלבנה.

אלו דברים כהווייתם, וחובבי הקונספירציה ימשיכו לעשות חיל עד ביאת ינון.

ובנימה אישית. זה לא עושה טוב לפורום מקצועי שכל משאו ומתנו משך שבוע שלם זה לדוש ולבעבע באותו נושא. נוחעם שמוחעם. תנו להנהלת הפורום לרענן את הנהלים ולהפוך את הפורום הזה למגוון יותר, מעניין יותר, ובעיקר תורם יותר.

בכדי לתרום למהלך הזה אעשה כמיטב יכולתי לצמצם מלל.

היו שלום.

--------

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לפעמים הגרפיקאי האלוף ביותר ננעל על משהו מסוים בעיצוב וכשמשהו מהצד רואה, הדברים נראים לו אחרת.
ואם לא שמתם לב בפרוג כל הזמן מדגישים שצריך לקבל ביקורת. נכון יש דרך להגיד אותה, אבל זה המטרה,
ומי שמפחד מביקורת שלא ישלח חו"ד

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י 22;567152:
לפעמים הגרפיקאי האלוף ביותר ננעל על משהו מסוים בעיצוב וכשמשהו מהצד רואה, הדברים נראים לו אחרת.
ואם לא שמתם לב בפרוג כל הזמן מדגישים שצריך לקבל ביקורת. נכון יש דרך להגיד אותה, אבל זה המטרה,
ומי שמפחד מביקורת שלא ישלח חו"ד
מותר ורצוי לתת ביקורת אבל צריך לדעת גם עד כמה, ואיך

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לדעתי צריך מאוד רגישות בנושא. לדוגמא אם זה גרפיקאי אלוף אפשר באמת להגיד לו הכל על העבודה, אבל אם זה מישהו מתחיל אפילו שהעיצוב נראה מזעזע אפשר להעיר אבל מותר גם קצת לפרגן

מוציאלאור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נוחעם, עצה מלב אל לב.

נראה לי שאתה צריך, לפחות כלפי חוץ, להראות מעט יותר קבלה של הביקורת. גם אם אינך מסכים עימה, תן למבקרים מקום של כבוד. תן להם להרגיש, שיתכן שהם צודקים.

לפעמים, מגילה ארוכה של הסברים, גם אם הם כתובים ומנומקים בעט סופר, יוצרת רושם (ואני בטוח שאין זה כך - זה רק נראה כך), של חוסר רצון לקבל ביקורת.

אני חושב שאולי דרך הכבוד הזו תתרום להרגעת החברים כאן.

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מטבע הדברים, קריאייטיב גורר יותר סערה מאשר עיצוב גרפי מופרע ככל שיהיה.
אולי כי משתמשים הרבה בסיעור מוחות;)

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
נכתב ע"י נטיעות;567077:
מילא בפורום עיצוב גרפי ניתן להניח שאלפי הגרפיקאים/ות יעלו את עבודותיהם במטרה לקבל ביקורת, בונה או שלא, או סתם מתוך רצון לקבל מחמאות, או שלא.

אך בפורום פרסום משום מה אני לא רואה בעיני רוחי את מאיר גל/ יגאל רווח / מנחם הורוביץ וכו' מעלים לפה מודעות ומחכים לניתוח.

אז במטותא.

זה בדיוק העניין.

פרסום אינו שייך רק למשרדי פרסום. יש הרבה מאוד אנשי מקצוע העוסקים בתחום. (גם פותח האשכול הינו קופירייטר, נוסף על עבודתו במשרד הפרסום, הלא כן?)
גם גרפיקאית יכולה להפיק פרסום, לא פחות מכל משרד אחר. נכון, אם אין לה ידע בקופירייטינג היא יכולה להיעזר באנשי המקצוע מהתחום, וזו בדיוק מטרת הפורום.

ומאחר ומאיר גל / יגאל רווח / מנחם הורוביץ אינם מעלים לפה מודעות ואינם מחכים לניתוח, אנו מעדיפים להפנות את תאורת חדר הניתוח לעבודות אחרות, שיוצריהם יעלו אותם לחו"ד.

זו גישתו של פרוג בכל הפורומים כולם, ופורום פרסום אינו שונה מהם.

קברניט

משתמש צעיר
נכתב ע"י איש קטן;567151:
ובנימה אישית. זה לא עושה טוב לפורום מקצועי שכל משאו ומתנו משך שבוע שלם זה לדוש ולבעבע באותו נושא. נוחעם שמוחעם. תנו להנהלת הפורום לרענן את הנהלים ולהפוך את הפורום הזה למגוון יותר, מעניין יותר, ובעיקר תורם יותר.

על אף שאני מוצא את עצמי מסכים עם החלק הראשון של הפיסקה, אני די-תוהה לגבי מידת התגשמותו של החלק השני.

נכון שזה לא לענין לדוש ולהתבצבץ באותו נושא [נוחעם שמוחעם] כאילו שכל עולם הפרסום נעצר ותקוע זה שבוע וחצי בענין הזה, אך קצת מנסיון העבר מוכיח שצעדים מוכתבים והתערבויות בוטות מצד האחראים על הפורום אינם מנתבים את המשתתפים לאפיקים אליהם היו רוצים האחראים שהדיונים ילכו, אלא זה רק מעכיר קצת את האווירה וגורם למשתתפים להנמיך את פעילותם כאן.

מאוד קל לזהות בעיות ולסתום אותם בבוטות, ולחזור לטיגון השניצלים. אך זה פחות חוכמה. הרבה יותר חכם ואתגרי [ואחראי] להשקיע טיפה מחשבה ולפתח רעיונות וכיוונים חדשים בפורום שיגרמו למקום התועלתי הזה לפרוח כשושנה.

בנים

משתמש צעיר
נכתב ע"י ckuh;567231:
זה בדיוק העניין.

פרסום אינו שייך רק למשרדי פרסום. יש הרבה מאוד אנשי מקצוע העוסקים בתחום. (גם פותח האשכול הינו קופירייטר, נוסף על עבודתו במשרד הפרסום, הלא כן?)
גם גרפיקאית יכולה להפיק פרסום, לא פחות מכל משרד אחר. נכון, אם אין לה ידע בקופירייטינג היא יכולה להיעזר באנשי המקצוע מהתחום, וזו בדיוק מטרת הפורום.

ומאחר ומאיר גל / יגאל רווח / מנחם הורוביץ אינם מעלים לפה מודעות ואינם מחכים לניתוח, אנו מעדיפים להפנות את תאורת חדר הניתוח לעבודות אחרות, שיוצריהם יעלו אותם לחו"ד.

זו גישתו של פרוג בכל הפורומים כולם, ופורום פרסום אינו שונה מהם.

גם תחום העיצוב והגרפיקה אינו שייך לגרפיקאים, ישנם ילדים רבים בגן ובביה"ס שמציירים ומעצבים מודעות בכל סופ"ש.

טוב, ברור שהאנלוגיה קצת קיצונית, אבל הנקודה שבאתי לחדד היא שבסופו של יום המשרדים הם אלו שמפיקים את עיקר הפרסום המתיימר להיות מקצועי ובהם בעיקר ניתן לדוש ולנתח, ומהם איני חושב שנחכה להסכמה לניתוח, כי כזו לא תבוא.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה