עליית המע"מ

ELI AVRAHAM

משתמש צעיר
שלום לכולם!
כידוע המע"מ הולך לעלות באחוז אחד משנת 2025
אני זכיתי במחיר למשתכן ועקב כך אני משלם תשלום כל 3 חודשים
כיוון שאני יכול להקדים תשלומים, אני שואל:
האם כדאי לי להקדים את התשלומים מהמשכנתא לשנה הזאת, בכדי לחסוך את האחוז?
יתרת המשכנתא שלי היא במל"צ (שגבוה מאוד היום)
ובכל מקרה סיום התשלומים שלי הוא באמצע 2025.
תודה מראש!
[אשמח גם להסתכלות כללית של המומחים, על עלית המע"מ והקדמות תשלומים עקב כך].

מיכי82

משתמש פעיל
שלום לכולם!
תודה מראש!
דרך אגב העליה היא בשיעור של 0.85 אחוז.

שלום לכולם!
תודה מראש!
אם ביכולתך לעמוד בתשלומים אז לענ"ד התשובה היא כן, גם תחסוך עליות מדד.
וגם אם ייצא בסוף שמשכת בנקודה קצת יותר גבוהה בעוגן, אך לתזמן מעכשיו עד אמצע 2025 מצריך כישורי נבואה, וברי ושמא...

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בסוף זה גם תלוי לקוח אם יש לו בצד כסף להשלים אל תשכח שריבית היא באזור 5% ככה שאנחנו משלימים את הפער הזה תוך פחות מרבעון.
מצד שני גם אצל חלק מהקבלנים מרוויחים את המדד תשומות בניה ואז זה יותר שווה.
לסיכום מי שיש לו כסף בצד להשלמה והקבלן לא מקזז מדד תשומות בניה למקדימים זה לא משתלם.
לכל השאר זה כן/יותר משתלם.

אל תשכח שריבית היא באזור 5% ככה שאנחנו משלימים את הפער הזה תוך פחות מרבעון.
את הריבית הוא ישלם בין כה וכה כמות שנים זהה לפי מה שחתם כבר (אא"כ באותו הזמן הוא חוסך כסף בשביל לפרוע אח"כ פירעון של קיצור שנים...)

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
את הריבית הוא ישלם בין כה וכה כמות שנים זהה לפי מה שחתם כבר (אא"כ באותו הזמן הוא חוסך כסף בשביל לפרוע אח"כ פירעון של קיצור שנים...)
הריבית משתנה לפי העוגן בזמן המשיכה (במלצ)

הריבית משתנה לפי העוגן בזמן המשיכה (במלצ)
ברור, נו, ולכן מה ? תייעצי לו להמתין (ולהפסיד רווח וודאי ומוחשי) ? מי יודע לחזות את מגמת העוגנים עוד מס' חודשים מהיום ?

אני הבנתי את כוונת @ראובן 23 (וסליחה מראש אם לא הבנתי כוונתו...) שבגלל שסביבת הריבית בכלל כעת גבוהה, לכן עדיף שלא ישלם ריביות של חודשים כאלו.
ועל כך עניתי שישלם בין כה וכה אותו כמות שנים שחתם עליו ולא משנה מתי זה מתחיל (ולא חושב שאפשר לחזות מעתה לדוגמא שמי שישלם מ - 2024 עד 2044 ישלם יותר ממי שישלם מ - 2025 עד 2045 או הפוך).

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ברור, נו, ולכן מה ? תייעצי לו להמתין ? מי יודע לחזות את מגמת העוגנים עוד מס' חודשים מהיום ?
סליחה, לא הבנתי אותך.
הבנתי מדבריך שהריבית הסופית מלווה אותו בכל המשיכות בלי קשר לתנודות העוגנים.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
שלום לכולם!
תודה מראש!
כלכלית זה משתלם, למה לא.
אבל תעשה חישוב בכמה כסף כבר מדובר, והאם שווה לך (לא כלכלית) את החיסכון של האחוז מע"מ הזה ולהתחיל לשלם כבר מעכשיו החזרים גבוהים.

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ברור, נו, ולכן מה ? תייעצי לו להמתין (ולהפסיד רווח וודאי ומוחשי) ? מי יודע לחזות את מגמת העוגנים עוד מס' חודשים מהיום ?

אני הבנתי את כוונת @ראובן 23 (וסליחה מראש אם לא הבנתי כוונתו...) שבגלל שסביבת הריבית בכלל כעת גבוהה, לכן עדיף שלא ישלם ריביות של חודשים כאלו.
ועל כך עניתי שישלם בין כה וכה אותו כמות שנים שחתם עליו ולא משנה מתי זה מתחיל (ולא חושב שאפשר לחזות מעתה לדוגמא שמי שישלם מ - 2024 עד 2044 ישלם יותר ממי שישלם מ - 2025 עד 2045 או הפוך).
משכנתא לא שורדת עד סוף ימיה ולכן היא אפשר להסתכל עליה קצוב מעת לעת.
בסוף כל יום שהכסף אצלך אתה משלם עליו איך שלא תסתכל על זה.

המרכזי

משתמש פעיל
ניסן עציוני
נקודה חשובה לטובת זוכי המחיר למשתכן שכבר חתמו חוזה וכעת באמצע התהליך.
בעיני יש יתרון גדול לסגור את כל התשלום כבר כעת, ולא לחכות לפריסה של הקבלן (כמובן לקבלנים שמאפשרים) בגלל 3 סיבות.
1. המעמ יעלה ב2025 באחוז נוסף, אם תשלמו עכשיו תחסכו את זה.
2. המדד, 60 אחוז מערך המדד שכל הזמן עולה בעקבות המלחמה.
3. הריביות, העוגנים כל הזמן עולים ומתייקרים, גם אם התחלתם בתהליך של המשכנתא וקיבעתם אותה, העוגנים לא מתקבעים והמגמה כעת היא של עליה כל הזמן.

היוצא מכל הנ"ל לקיחה מוקדמת של המשכנתא, היא קשה לזוכים שצריכים לשלם במקביל שכירות ומשכנתא, ללא הכנסה מהנכס.
אבל הדחיה הזו תעלה להם בכמה עשרות אלפי שקלים, אותם יצטרכו לשלם במהלך השנים במקביל למשכנתא.
תקרעו את עצמכם ותחסכו הרבה מאד כסף.

לולק

משתמש פעיל
לא בהכרח נכון,
כפי שצויין פה באחת התגובות, רוב המשכנתאות לא מאריכים ימים עד למועד סיומם המקורי, בפרט לא משכנתאות שנלקחות בתקופה זו בה העוגנים יחסית גבוהים,
במחיר למשתכן יש נקודה נוספת, שהרבה מהרוכשים מתכוונים בכלל למכור את הדירה עם חלוף 7 שנים, כך שבכל מקרה יהיה להם תמריץ לבדוק שוב את המשכנתא אם היא "שווה גרירה".
יצויין שרוב המשכנתאות שהחלו את התהליך לפני שנה+ הם משכנתאות שכרגע נחשבות גרועות היות והעוגנים מאוד עלו, כך שגם משכנתא שנחשבה טובה לפני כשנתיים יכולה להיות גרועה מאוד כיום.
להיכנס עכשיו להתחייבות של משכנתא+שכירות, בשביל לחסוך 1%מע"מ כשהמשכנתא היא לא זולה בכלל ובגלל זה לשלם ריבית יקרה עד למועד התשלום המקורי בתקווה שהעוגנים יתייצבו קצת זה לא בהכרח חישוב נכון וכל מקרה לגופו,
לקוח שבמילא צריך להעביר תשלום בחודשייים הראשונים של 2025 אז ברור ששוה לו להקדים, מעבר לזה צריך שאלת חכם (או נביא...)
בפרט שיש כאלה שהמשכנתא שלהם צמודת מדד, אז מה ההיגיון להקדים בשביל לחסוך מע"מ כשמהצד השני תשלמו את זה בהצמדה שבטוח תעלה לאחר עליית המע"מ. (מדד הבניה אמור לעלות רק מחצית התשלום)
נשמח לחוו"ד נוספות.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כמה צפי לעלית מדד המחירים לצרכן לאחר עלית המע"מ?

כמה צפי לעלית מדד המחירים לצרכן לאחר עלית המע"מ?
באופן כללי ראיתי פעם באיזה אתר שזה משפיע 0.6 כלפי מעלה במדד (על פירות וירקות ותיירות אין מע"מ, ויש עוד איזה מרווח שהעסקים סופגים), כמובן שזה רק השערה ולעולם לא יהי' ניתן לשער בדיוק כמה מהעליות נגרם כתוצאה ישירה מזה (גם לא חייב להיות שזה קורה בבת אחת, ואולי חלק מזה כבר קרה...).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה